Βασίλης Τερζής: Ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός…

Με ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου 2020 διαβάζω την 104η Απόφαση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. για Απευθείας Ανάθεση, Υπηρεσίες Ομάδας Α, στολισμού της πόλης και Ομάδας Β, ενοικίασης, τοποθέτησης ηχητικής εγκατάστασης, όλα στο πλαίσιο των κωδικών της «Πολιτείας των Ευχών».   

Απευθείας ανάθεση, αυτό το «χρήσιμο εργαλείο» ευελιξίας των Δήμων, για περιπτώσεις που δεν υπάρχει χρόνος, για έκτακτα γεγονότα και επείγουσες καταστάσεις. Τώρα πόσο έκτακτο γεγονός είναι η «Πολιτεία των Ευχών» για την οποία προετοιμαζόμαστε από τη λήξη της προηγούμενης και σύμφωνα με δηλώσεις πολιτικά αρμοδίων από το καλοκαίρι και μέχρι πριν λίγο καιρό, οραματιζόμασταν και εργαζόμασταν για την πιο λαμπερή, ζεστή και φωτεινή «Πολιτεία», μυστήριο!!! 

Απευθείας Ανάθεση και πουθενά δεν υπάρχει αναρτημένη, δημοσιευμένη μια πρόσκληση ενδιαφέροντος, διερεύνηση έγινε;

Απευθείας Ανάθεση, για εκπόνηση αρχιτεκτονικής - ηλεκτρολογικής - διακοσμητικής μελέτης από τον ανάδοχο, η οποία θα κατατεθεί και αφού εγκριθεί από την αναθέτουσα αρχή, θα υλοποιηθεί. Όλα αυτά 10 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Απευθείας ανάθεση, για τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου εξοπλισμού της Κ.Ε.ΔΗ.Σ ο οποίος αν δεν κάνω λάθος είναι ήδη στολισμένος (από ποιο προσωπικό;) και φωταγωγημένος (η επιτροπή παραλαβής τι θα υπογράψει;). Μάλιστα τα φώτα καίνε όλο το βράδυ μέχρι το πρωί σε μια πόλη, όπως σε όλη την Ελλάδα, που απαγορεύεται η μετακίνηση από τις 10:00 το βράδυ έως στις 5:00 το πρωί.  

15 Δεκεμβρίου, Απόφαση 105η της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Ομάδα Γ, Απευθείας Ανάθεση, χωρίς πρόσκληση και πάλι, για προμήθεια πυροτεχνημάτων αξίας 6.820 με Φ.Π.Α, ενισχύοντας την τοπική αγορά της Θεσσαλονίκης.  

16 Δεκεμβρίου, 9 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και 15 πριν μας αποχαιρετίσει το ημερολογιακό και οικονομικό έτος και εκκρεμεί μια ακόμη Απευθείας Ανάθεση, για την προμήθεια Χριστουγεννιάτικου Φωτιστικού Υλικού, με εγκεκριμένη δέσμευση δαπάνης στα όρια της Απευθείας Ανάθεσης. 

Στο παραπέντε δαπάνες και αγορές, με Απευθείας Αναθέσεις, που αφορούν τα Χριστούγεννα και την «Πολιτεία των Ευχών», πιο σταθερή ημερομηνία και εκδήλωση δεν υπάρχει.  

Στον αθλητισμό αξιολογούμε λαμβάνοντας υπ’ όψη τη γνώση της απόδοσης και τη γνώση του αποτελέσματος. Και αν στο αποτέλεσμα στο τέλος πάρετε καλό βαθμό, στη γνώση της απόδοση μείνατε μετεξεταστέοι. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε ο χρόνος, ούτε η απειρία, ούτε η πανδημία, ευτυχώς «λεφτά υπάρχουν», παραλάβατε γεμάτα ταμεία χωρίς υποχρεώσεις. 

Παρόλα αυτά ημέρες που έρχονται θα ευχηθώ για το καλό όλων μας, υγεία και καλή φώτιση με λιγότερη αβεβαιότητα και περισσότερη ορατότητα στο 2021.  

Με τιμή

Βασίλης Τερζής

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 16 Δεκ. 2020 - 17:05