Νέο γήπεδο στις Σέρρες-Είναι δίκαιο και επιβάλλεται να γίνει πράξη

Δυσάρεστη τροπή έχει πάρει μια αθλητική σεζόν υψηλών προσδοκιών για τον Πανσερραϊκό, που αδημονούσε να «βρυχηθεί» απέναντι στις μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, έχοντας στο πλευρό του τους Σερραίους φιλάθλους που «διψούσαν» για δυνατές συγκινήσεις.
Κανένας δε μπορούσε να φανταστεί ότι ο ενθουσιασμός της ανόδου, που δυνάμωσε ακόμα περισσότερο η ποιότητα της ομάδας που «έχτισε»  ο Πάμπλο Γκαρσία, θα «κατέρρεε» γιατί τμήματα του δημοτικού γηπέδου Σερρών παρουσιάζουν ζητήματα «στατικής επάρκειας». Ασφαλώς και εγείρονται ζητήματα «ανεπάρκειας» όσων έπρεπε να μεριμνήσουν εδώ και καιρό ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο για την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.
Ίσως, όμως, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να καταλογίσουμε ευθύνες αλλά θα πρέπει να δούμε το πρόβλημα ως μια ευκαιρία για να διεκδικήσουμε μια μόνιμη λύση του γηπεδικού ζητήματος.
Ο Πανσερραϊκός  αξίζει ένα ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ αντάξιο της ιστορίας του, της αξίας του, της προσπάθειας που καταβάλλει η διοίκησή του αλλά και των πολυπληθών φιλάθλων του. Τα «λιοντάρια» δικαιούνται να έχουν τη δική τους αρένα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για διαρκή παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και περαιτέρω εξέλιξης.
Η παράδοση των Σερρών στον αθλητισμό δικαιολογεί και μπορεί να στηρίξει την πρόταση για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου. Τα προβλήματα στο υφιστάμενο δημοτικό γήπεδο καταδεικνύουν ότι πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες. Να κατασκευασθεί το νέο γήπεδο και να απελευθερωθεί ο χώρος του κεντρικού πάρκου αναμορφώνοντας την εικόνα της πόλης των Σερρών.
Η πόλη μας θα ωφεληθεί πολλαπλά καθώς θα μετατραπεί σε αστικό κέντρο πραγματικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Δημιουργούνται, παράλληλα και συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης καθώς σε μία πόλη που ακμάζει γεννιούνται νέες ευκαιρίες αλλά και θέσεις απασχόλησης.
Το νέο δημοτικό γήπεδο των Σερρών μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής συνεισφέροντας ουσιαστικά στην άνθιση του αθλητικού τουρισμού. Ως μια πολύ σημαντική υποδομή θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη του αθλητικού οικοσυστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Το σύνολο του πολιτικού δυναμικού του τόπου μας επιβάλλεται να συντονιστεί σε αυτή την προσπάθεια για να προκύψει η «τακτική» και το «σύστημα» που θα εφαρμοστούν για να «σκοράρουμε». Ας μην αφήσουμε την «ευκαιρία» να πάει χαμένη, γιατί μπορεί στο ποδόσφαιρο να έχεις πάντα τη δυνατότητα να δημιουργήσεις μία νέα αλλά στην περίπτωση του νέου γηπέδου δύσκολα θα «ευθυγραμμισθούν» ξανά οι λόγοι που συντρέχουν σήμερα.
Αυτό θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη του το πολιτικό δυναμικό των Σερρών καθώς το γκολ από το οφσάιντ κρίνεται σε μια λεπτή γραμμή.
Οι Σέρρες και οι Σερραίοι δεν θέλουν άλλες χαμένες ευκαιρίες. Θέλουν αυτό που τους αξίζει και αυτό που δικαιούνται.
Πεδίο δόξης λαμπρό για τους τοπικούς πολιτικούς ταγούς.
Β.Κ.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 26 Οκτ. 2023 - 10:41