Η Αρχαιότερη Καθημερινή Εφημερίδα του Νομού Σερρών

"Η ΠΡΟΟΔΟΣ" είναι η αρχαιότερη εφημερίδα του νομού Σερρών αλλά και από τις ιστορικότερες της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας.

Το πρώτο φύλλο εκδόθηκε στις 30 Ιουνίου 1929, ως δημοσιογραφικό όργανο του Λαϊκού Κόμματος, του Παναγή Τσαλδάρη. Αρχικά, την επιμέλεια της έκδοσης είχε πενταμελής συντακτική επιτροπή. Περί το 1934 ιδιοκτήτης εμφανίζεται το μέλος της επιτροπής, Γεώργιος Σγουραμάνης. Με την κήρυξη της επιστράτευσης στις 28 Οκτωβρίου 1940 "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" ανέστειλε την έκδοσή της λόγω της κατοχής. Οι Βούλγαροι επέταξαν τις τυπογραφικές εγκαταστάσεις μας και εξέδιδαν εφημερίδα με τον τίλτο “Βουλγαρικός Νότος”.

Μετά την απελευθέρωση "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" επανεκδόθηκε το 1945 και συνεχίζει ανελλιπώς να κυκλοφορεί.

Το 1970 η ιδιοκτησία της εφημερίδας πέρασε στη κα Μαρία Κ. Κομιτούδη, το 1979 στον κ. Κων. Β. Κομιτούδη και τον Οκτώβριο του 2015 στον Βασίλειο Δ. Κομητούδη.

Το 1972 "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" εγκαταλείπει τη στοιχειοθέτηση και συνεχίζει την έκδοση της περνώντας στη λινοτυπία. Είκοσι χρόνια αργότερα, εκσυγχρονίζεται περνώντας στην τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και στην εκτύπωση OFFSET.

Η ύλη της περιλαμβάνει, κυρίως, τοπικές ειδήσεις και ρεπορτάζ, αλλά και πανελλαδική ειδησεογραφία, με έμφαση στα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, ενώ στις σελίδες μας φιλοξενούνται και θέματα και ποικίλης ύλης, με εξειδικευμένες στήλες για την υγεία, την επιστήμη, τα σπορ και τον πολιτισμό.

Πέρα από τους δημοσιογράφους υπάρχουν πολλοί και έγκριτοι συνεργάτες, που αρθρογραφούν για θέματα επικαιρότητας αλλά και γενικότερου προβληματισμού.

Αυτή τη στιγμή απασχολούνται, συνολικά, δέκα άτομα για την έκδοση και διακίνηση της εφημερίδας.

Η εφημερίδα μας βραβεύθηκε από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, ως η ιστορικότερη εφημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.