Πολιτική παρανοϊκή ή πολιτικοί παρανοϊκοί;

Σώπαινε Περιστέρα μου, παράκαιρα μη σκούζεις
το ΟΧΙ που είπαν Έλληνες το ‘καναν ΝΑΙ οι κότες του Μαξίμου.
Σκούπισε από τα ματοτσίνορα τα μαύρα δάκρυά σου,
ο νιούτσικος λεβέντης σου στα τέσσερα πεσμένος
έφερε μαζί με τον Καμμένο, και τέταρτο μνημόνιο  με φόρους φορτωμένο.
                                   Από μπαλάντα του Πολακώφ

«Είμαστε περήφανοι για την πράξη αντίστασης του λαού το 2015. Η 5η Ιουλίου είναι καταγεγραμμένη ως φως. Είμαστε υπερήφανοι, γιατί τολμήσαμε να φέρουμε στο φως της διαπραγμάτευσης τη θέση του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βαμμένης με τα χρώματα της «πεσμένης περηφάνιας» Βουλής των Ελλήνων.
Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια. Η πολιτική στην Ελλάδα ασκείται πλέον με όρους παρανοϊκότητας!
«Η εξουσία, υποστηρίζει η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ, ακόμα και η αριστερή, χτυπάει σε πολύ εσωτερικές χορδές του ανθρώπου, έχει να κάνει με την αυταρέσκειά του, την εικόνα του εαυτού του, ακόμα και με τη λίμπιντό του. Ο ναρκισσισμός καιροφυλακτεί. Ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς… Αλλά ποιος αντέχει να συγκρουστεί με το είδωλό του;». Ρώτα ντε, αν αντέχει!
Με μπροστάρη τον Α.Τσίπρα οι αφελείς του κινήματος δεν πληρώνω, οι «αγανακτισμένοι» αριστεροί, οι χουντικοί, οι ανεξάρτητοι ακροδεξιοί και οι πολιτικά σύρριζα καμένοι, ωρύονταν σφιχταγκαλισμένοι στις πλατείες ενάντια στα μέτρα που επέβαλαν τα μνημόνια.
Η τρόικα έγινε συνώνυμο της πιο αποκρουστικής έκφρασης του καπιταλισμού, ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας βριζόταν χυδαία από όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας ούρλιαζε το: «Go back κ. Μέρκελ κ.Σόιμπλε κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο»!
Και να! ο Λαός του έδωσε τη δυνατότητα ως κυβερνήτης να «διώξει από την Ελλάδα τους  δανειστές <που> συμπεριφέρονταν σαν μια τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι, να σε πατήσει κάτω επειδή τόλμησες να ξεστομίσεις “δεν αντέχω άλλο”…».
Για χίλιους λόγους, με κυρίαρχο την πολιτική αβελτηρία, το ξημέρωμα του Σαββάτου στις 27 Ιουνίου του 2015 ο Α.Τσίπρας ως πρωθυπουργός, με διάγγελμα ανακοίνωσε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος!
«… Στο εκβιαστικό τελεσίγραφο για την αποδοχή από τη μεριά μας μιας αυστηρής και ταπεινωτικής λιτότητας δίχως τέλος και χωρίς προοπτική να ορθοποδήσουμε ποτέ κοινωνικά και οικονομικά, σας καλώ να αποφασίσετε κυρίαρχα και περήφανα, όπως η ιστορία των Ελλήνων προστάζει. …Και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό», είπε με σοβαρότητα ο Τσίπρας.
Με μπροστάρηδες τους αριστερούς τύπου Τσίπρα και όλους όσοι πίστεψαν πως ο πρωθυπουργός θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία, το δημοψήφισμα έγινε στις 5 Ιουλίου και, παρά πάσα προσδοκία των κυβερνώντων, επικράτησε το ΟΧΙ των Ελλήνων με το συντριπτικό 62%.
Και τι έκανε ο Α.Τσίπρας; Αντί να σεβαστεί, όπως υποσχέθηκε την απόφαση των Ελλήνων, την οποία υποστήριζε με χορούς και νταούλια, την πούλησε χωρίς ντροπή και με τρόπο που, ο χθεσινός σύντροφός του, Π. Λαφαζάνης να τον αποκαλεί «κυνικό πραξικοπηματία» που «κάποια στιγμή θα καθίσει στο σκαμνί για να λογοδοτήσει».
Ο Λαός λοιπόν είπε ΟΧΙ στη συμφωνία Γιούνκερ και «η κυβέρνηση <Τσίπρα-Καμμένου> αντί να σεβαστεί αυτή τη λαϊκή εντολή υπερβαίνει το πλαίσιο αυτό και φέρνει μια χειρότερη συμφωνία χωρίς να ερωτηθεί ο λαός και αυτός είναι ο ορισμός του πραξικοπήματος. Το αποτέλεσμα είναι εσχάτη προδοσία»!
Στις 26 Ιουνίου του 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα ανακοινώνει τα capital controls και επιβάλει τραπεζική αργία έως και τις 20 Ιουλίου. Οι Έλληνες στήνονται στις ουρές των ΑΤΜ για 60 ευρώ.
Και ο περήφανος νταουλιέρης, αφού απέρριψε  είτε ως οπορτουνιστής είτε από το φόβο της κρεμάλας τα υπαρκτά σχέδια επιστροφής στη δραχμή δήλωσε ότι: «…Ο ελληνικός λαός πήρε μια γενναία απόφαση, ωστόσο έχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή δεν είναι εντολή ρήξης! Αυτή την εντολή θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή! Από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για μια βιώσιμη λύση. Άμεση προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού μας συστήματος».
Η απόλυτη κωλοτούμπα, η έσχατη πολιτική ξεφτίλα!
Με την ουρά ανάμεσα στα σκέλια, ο περήφανος αριστερός που ό,τι γνωρίζει, το έμαθε στα «σχολεία των αγώνων του καιρού του», μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευσης στις 12 Ιουλίου υπέγραψε πεσμένος στα τέσσερα το αριστερό του μνημόνιο, ασύγκριτα χειρότερο από τα προηγούμενα δυο.
Και αντί να ντρέπεται που πούλησε τη λαϊκή θέληση, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, αντί να σιωπά που χρέωσε τζάμπα στους Έλληνες 100 δισεκατομμύρια, δηλώνει χωρίς τσίπα υπερήφανος για το δημοψήφισμα που εκποίησε!
Παίζοντας τα ρέστα του, έχει χάσει τον έλεγχο της πραγματικότητας ο Α.Τσίπρας.
Εάν τον είχε, εάν κάποτε καταφέρει να ξεφύγει από την πολιτική του παράνοια, θα πρέπει μόνο για μια του πράξη να περηφανεύεται, γιατί έστω και την τελευταία στιγμή, αντί να ακολουθήσει όσους βλακωδώς επαίρωνταν πως θα το κάνουν Κούγκι, όσους ακόμα και σήμερα υποστηρίζουν ένα καταστροφικό πισωγύρισμα στη δραχμή, άκουσε κάποιες βόρειες και υπερατλαντικές φωνές λογικής, που σήμερα ζητούν τα δίκαιά τους με εξυπηρετήσεις που αγγίζουν τα όρια της εθνικής μειοδοσίας, και αντί του χορού του «Ζαλόγγου για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες επέλεξε τον συμβιβασμό» με τους ευρωπαίους, για την πολυπόθητη εξουσία.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 10 Ιουλ. 2018 - 10:42