Πέτυχαν μόνο στην πολιτική τους αποτυχία!

Ο Ν. Κοτζιάς, ως καλός διαχειριστής διαρροών (παλιά μου τέχνη κόσκινο και πού να σε κρεμάσω, αν όχι στην ΕΡΤ) με μια στημένη συνέντευξη στην κρατική τηλεβιζιόν προσπάθησε να διασκεδάσει την πατάτα Τσίπρα με την αποδοχή του ονόματος  «Μακεδονία του Ίλιντεν» για τα Σκόπια, που σέρβιρε ο Ζάεφ στον πρωθυπουργό της Ελ Άντα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και συμφώνησε ο Κοτζιάς.
Φαίνεται, και δεν είναι η πρώτη φορά, ότι ο πρωθυπουργός με κυρίαρχη μόρφωση ό,τι έμαθε  «στα σχολεία των αγώνων της γενιάς του», είναι επιρρεπής σε «αποδοχές και υποσχέσεις». 
Υποσχέθηκε στον Ερντογάν την παράδοση των οκτώ Τούρκων, που προσπάθησαν να σταματήσουν την εδραίωση του καθεστώτος του. Το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του, όπως δεν υλοποίησε και καμιά υπόσχεση προς τον Ελληνικό Λαό, εξοργίζει τους Τούρκους που, ακόμα και αυτοί κατάλαβαν πως «ο Τσίπρας δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του».
Σε αυτή τη στημένη συνέντευξη ο Ν. Κοτζιάς, που τόσο τον θαυμάζει ο συνονόματός του Μέρτζιος, υποστήριξε ότι ο «ξένος παράγοντας δεν ανακατεύτηκε σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης»!
Τόσο μεγάλος ψεύτης, όσο κακός διαπραγματευτής! Προφανώς, ο υπουργός νομίζει ότι οι Έλληνες δεν θυμούνται την παρέμβαση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς στον Τσίπρα, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε η πρόταση για το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν». Νομίζει ο Ν. Κοτζιάς πως έχει ξεχαστεί η επωδός του «συγχαρητήριου» τηλεφωνήματος: ο παράγοντας «χρόνος πρέπει ληφθεί υπόψη»!
Παρά ταύτα ο ΣΥΡΙΖΑ ως μειοψηφία, αφού ο κυβερνητικός εταίρος συριζα-Καμμένος καμώνεται πως δεν συμφωνεί το όνομα «Μακεδονία» να υπάρχει σε καμιά εκδοχή του στη νέα ονομασία για τη γείτονα χώρα, συνεχίζει χωρίς την πίεση των Αμερικανών και Γερμανών κατά τον Κοτζιά, το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας!
Εάν ο Ν. Κοτζιάς παραδεχόταν πως μας «πιέζουν» υπερπόντιοι σύμμαχοι του  ΝΑΤΟ, που «διαδραματίζουν έναν αθόρυβο ρόλο, σύμφωνα με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ,  μαζί με την ΕΕ και τη Γερμανία, για να ενθαρρύνουν μια επίλυση αυτού του αδιεξόδου, ώστε να δουν τη πΓΔΜ να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ» (που ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να καταργήσει), θα ήταν μια κάποια δικαιολογία ακόμη και για αριστερούς με δεξιά χούγια. Όμως, χωρίς «πίεση» και αφού ο Ελληνικός Λαός δεν σε εξουσιοδότησε να διαπραγματευτής το ιερό όνομα της Μακεδονίας, ποιό το αντάλλαγμα για να πεις το μεγάλο ΝΑΙ στην προδοσία; Ποιά υπόσχεση πήρες για να ανοίξεις κερκόπορτες; Πόσο στα μάτια σου γυαλίζουν τα «αργύρια»,  που να μη σε νοιάζει η πρόσθεση του ονόματός σου στον κατάλογο των δωσίλογων; 
Στη στημένη του συνέντευξη ο Ν. Κοτζιάς υποστήριξε ότι το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια, δέχθηκε και η Ν.Δ. στο παρελθόν. Ε! Και! Επειδή το δέχθηκε η Ν.Δ. πρέπει να το δεχθεί και η πρώτη φορά δεξιοαριστερά κυβέρνηση;
Μια κυβέρνηση που, μέσα από «ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας καρανίκιας μπουρδολογίας»  «πέτυχε εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν»!
Πέτυχε, σύμφωνα με τη φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων Public Issue οι Έλληνες να είναι  δυσαρεστημένοι με το έργο της κυβέρνησης σε ποσοστό 86%!
Πέτυχε το 77% των Ελλήνων πολιτών να θεωρεί ότι η κυβέρνηση του Α.Τσίπρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση!
Πέτυχε το 56% των πολιτών να ζητάει εκλογές και το 74% να εκτιμά πως αυτές θα τις κερδίσει η Ν.Δ.
Πέτυχε το 51% των Ελλήνων να εκτιμά ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα θα χειροτερεύσει τον επόμενο χρόνο, και το 55% πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα χειροτερεύσει η ατομική οικονομική του κατάσταση.
Πέτυχε το 47% των πολιτών να αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Πέτυχε από την 1/1/2019 να μειωθούν οι συντάξεις κατά 18% και να αναιρεθούν από τους συνταξιούχους 1,8 δισ. 
Πέτυχε με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.700 ευρώ να κλαπούν από τα λαϊκά στρώματα 1,8 δισ.
Πέτυχε να συντηρούνται οι Έλληνες με «συσσίτια» και να κρατιέται η εκλογική πελατεία, με τα έκτακτα επιδόματα για τάχα κοινωνική αλληλεγγύη. 
Πέτυχε η  ανταγωνιστικότητα της χώρας να είναι στις τελευταίες θέσεις από τα χρόνια της  μεταπολίτευσης.
Πέτυχε  να αυξήσει το δημόσιο χρέος στα 350 δισ. Τουτέστιν πάνω από το 180% του ΑΕΠ.
Πέτυχε οι ιδιώτες να χρωστάνε στο Δημόσιο 102 δισ. 
Πέτυχε την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε!
Πέτυχε στην επιβολή των capital controls, που θα καταργούσε, δήθεν, την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος. 
Πέτυχε μισθούς ντροπής για τους νέους εργαζόμενους στα 510 ευρώ μεικτά.
Πέτυχε, οι εκφράσεις: «η εργασία στο επίκεντρο», «οι νέες θέσεις εργασίας», «η δίκαια ανάπτυξη», οι «συλλογικές διαπραγματεύσεις» να είναι συριζέϊκες  μπούρδες και κούφια λόγια, καθώς οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκ. και οι μερικώς απασχολούμενοι ή με ευέλικτες μορφές εργασίας αγγίζουν το 40% των εργαζομένων. 
Πέτυχε, η αριστερόστροφη μπουρδολογία με το «ολιστικό» Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης, να εγκριθεί από την τρόικα και το κουαρτέτο ως συμβατή με τους στόχους και τις επιδιώξεις τους! Τόσο «αριστερή πολιτική» κουβαλά το αναπτυξιακό ολιστικό σχέδιο!
Τέλος, ο Α. Τσίπρας και η παρέα του, αριστεροί με καισαρική, γιαυτό και «η βία είναι εμφανώς παρούσα στην πολιτική τους ζωή», πέτυχαν διάνα μόνο στην αποτυχία της πρώτης φορά δεξιοαριστεράς κυβέρνησης των αλλοπρόσαλλων, των καιροσκόπων και ασήμαντων λαϊκίστικων πολιτικών!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 07 Ιουν. 2018 - 12:49