Πάντα θα υπάρχει το Γουδί!

Πεσμένο στα τέσσερα με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, το δίδυμο της πολιτικής συμφοράς Α.Τσίπρας και συριζα-Καμμένος, κατέθεσαν στην μπογιατισμένη με τα χρώματα της «περηφάνιας» Βουλή, το δεύτερο αριστερό τους  μνημόνιο. 
Ο χρόνος κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου δεν είναι τυχαίος. Συνδέει το πούλημα της Εθνικής περιουσίας και των κόπων μιας ζωής του Έλληνα συνταξιούχου, με το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας. 
Να λίγο ο ντόρος που κάνουν τα «δικά μας παιδιά», που νοιάζονται για την άδεια του κατά συρροή δολοφόνου Κουφοντίνα και τα μελίσσια του, να το μπογιάντισμα της Βουλής στα χρώματα των Gay Pride, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσδοκούν πως θα περάσουν το 2ο μνημόνιο και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σλάβους, χωρίς σοβαρά προβλήματα. 
Ο χρόνος επίσης συνδέει και τον τρόπο προβολής της «κυβερνητικής επιτυχίας» από τα Μ.Μ.Ε. Στο υπό κατάθεση  πολυνομοσχέδιο υπάρχουν αντίμετρα, υποστηρίζει ο Ευκλ. Τσακαλώτος για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον Ν.Φίλη πως αυτά: «αφορούν άλλους και όχι αυτούς που θα χάσουν την σύνταξη και από το αφορολόγητο»! Αφορούν κυρίως τους ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε που θα πληρώσουν 70 εκατομμύρια ευρώ και θα εισπράξουν από τις επιλεκτικές φόρο ελαφρύνσεις της κυβέρνησης Τσίπρα 110!
Γιαυτό και οι «νταβατζήδες» προβάλουν την κυβερνητική επιτυχία «παίζοντας» το τι λένε οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που διακαώς επιθυμούσαν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και τίποτα από δηλώσεις ή αντιδράσεις των οργανώσεων που εκπροσωπούν τους απανταχού της γης Μακεδόνες.
Η  πολιτική γελοιότητά τους αγγίζει τον κολοφώνα της. Ο αθεράπευτα ψεύτης Α.Τσίπρας γεμάτος έπαρση για την τάχα επιτυχία της κυβέρνησής του δήλωσε ότι: «Είμαι σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες». Άνθρωπε, εσύ ακόμα νομίζεις πως άλλο νησί είναι η Λέσβος και άλλο η Μυτιλήνη, είναι δυνατόν να καταλάβης ότι το φινάλε ανόμοιων αξιωματικών στο σκάκι δεν είναι ισοπαλία; Αρκέσου στη ντάμα, όχι βέβαια τη διαγώνιο.
Ελάχιστα ειλικρινής στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός, όπου τόπαιξε υπέρμαχος της διάκρισης εξουσιών και, πως τάχα σέβεται το Ελληνικό Σύνταγμα, (μα ποιος δε θυμάται τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis;) και   χωρίς τσίπα στο διάγγελμά του, όπως τότε που πανηγύρισε το ΟΧΙ των Ελλήνων για να το πουλήσει σε είκοσι τέσσερις ώρες, αναγνώρισε στους Σλάβους μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα, ονομάζοντάς τους από γυφτοσκοπιανούς σε Μακεδόνες. 
 «Η ελληνική κυβέρνηση <τουτέστιν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ>  καταφέρνει να επιλύσει ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την ελληνική διπλωματία (αλλά και την ελληνική κοινωνία) για πάνω από εικοσιπέντε χρόνια», γράφει το Non paper  του Μαξίμου για Σκοπιανό και, ενώ ο Α.Τσίπρας στο διάγγελμα του υποστηρίζει πως:  «Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της» ο κυβερνητικός του εταίρος, ο συριζα-Καμμένος, για να δείξει πως είναι ελληναράς και δεν είναι πολιτικός μπούλης, με συνέντευξή του αφού υπερασπίστηκε την κυβέρνηση(!) προανήγγειλε διαγραφές όσων βουλευτών των ανελιστας τολμήσουν να στηρίξουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό, που αυτός και αυτοί ως κυβέρνηση πέτυχαν(!) διότι και τάχα μου το όνομα της Μακεδονίας για τους ΑΝΕΛ είναι ιερό και δεν το διαπραγματεύονται, πλην όμως και σαφώς στηρίζουν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που το ξεπούλησε!   Ολίγιστοι!
Πάντως, ο συριζα-Καμμένος πρέπει να προσέξει με τις διαγραφές, μη και χαλάσει τις διακοπές του Α.Τσίπρα στο μουντιάλ της Μόσχας, όπως ο πρωθυπουργός δε χάλασε τις δικές του στο Γραν Πρι του Μονακό.
Διαπραγματεύτηκαν κάκιστα χωρίς λαϊκή εντολή, χωρίς να υπολογίζουν ούτε τη Βουλή, ούτε την Ελληνική Ιστορία, μα ούτε και τη θέληση του Ελληνικού Λαού. 
Αποδέχθηκαν, ως ονομασία των Σκοπίων, το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και λένε ασύστολα ψέματα στο Λαό πως τάχα πέτυχαν η Ελλάδα να μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο “Severna Makedonija” που όμως δεν υπάρχει ούτε στο ελληνικό μα μήτε και στο αγγλικό κείμενο! 
Και τώρα, μετά τη μεγάλη τους «επιτυχία» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, ο Ν. Κοτζιάς αναγγέλλει πως σύντομα θα συμφωνήσουν με την Αλβανία για τα σύνορα και τις θαλάσσιες ζώνες! ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κρατήστε τουλάχιστον τα Φάρσαλα, για να μη χαθεί και ο χαλβάς!
Το επόμενο βήμα και, ως κόντρα ρελάνς για τους οκτώ Τούρκους που ο Α.Τσίπρας υποστηρίζει ότι δεν τους έταξε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ο Πρόεδρος της γείτονος χώρας να υποχρεώσει τον Τούρκο πολίτη επίσκοπο Βαρθολομαίο και τους περί αυτόν ανθέλληνες, να αναγνωρίσουν τη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων ως «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και Πάσης Μακεδονίας».
Στη χώρα που γέννησε το Δημοκρατικό πολίτευμα δεν είναι η πρώτη φορά που τυχοδιώκτες της πολιτικής το εκμεταλλεύονται για ίδιο όφελος. Η ανοχή του λαού στη Δημοκρατία συνήθως εκλαμβάνεται ως ηλιθιότητα, όμως ο Λαός, κατά το προσφιλές σύνθημα, δεν ξεχνά τους προδότες, τους κρεμά!
Πάντα θα υπάρχει το Γουδί!

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 15 Ιουν. 2018 - 11:20