Η πεπονόφλουδα του Ζάεφ

«Κι αγέρας παίρνει την φωνή του Πήλιου του προδότη…»
                      Βαλαωρίτη: «Ο Σαμουήλ» 
…η «Μακεδονία του Ίλιντεν», των συριζανελ. Οι πρωθυπουργοί δεν είναι παντογνώστες. Έχουν βέβαια πλατιές εγκύκλιες γνώσεις, όπως ο Α.Τσίπρας στη γεωγραφία και στη λαογραφία, μα να που χρειάζεται να ξέρουν και τι ειδικότερα ήταν το Ίλιντεν για τους Σλάβους. 
Ο Α.Τσίπρας νόμισε πως το Ίλιντεν είναι το όνομα μιας πόλης, άρα έχουμε, μπορεί και να σκέφθηκε, γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως στο «Δημοκρατία του Κρούσεβο» ή «Δημοκρατία της Στράντζα». Πού να ξέρει ο άνθρωπος, άθεος είναι, ότι στα σλάβικα το όνομα του Προφήτη Ηλία είναι Ίλιντεν; Βεβαίως, τον ξεπερνά η γνώση πως, επί της ουσίας, ο Μακεδονικός Αγώνας είναι η απάντηση των Ελλήνων στα σχέδια των οργανωτών της εξέγερσης των Σλάβων την ημέρα του Ίλιντεν, όταν αυτά ενσωματώθηκαν στη Βουλγαρική πολιτική.
Το όνομα, «Δημοκρατία του Ίλιντεν» αποκαλύπτετε πως έπεσε από καιρό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και φαίνεται, πως άρεσε στον «μεγάλο» διαπραγματευτή, τόσο το όνομα Ίλιντεν όσο και η οργάνωση ΕΜΑΕΟ, που ετοίμασε την εξέγερση των Σλάβων καθώς, ως αρκτικόλεξο, ίσως κάπου οδηγεί το μυαλό του και, γιαυτό περιχαρής πως νίκη κατήγαγε περιφανή, άρχισε τα τηλέφωνα στους πολιτικούς του αντιπάλους, από τους οποίους για αυτή την ονομασία έφαγε πόρτα, εκτός από τον εξειδικευμένο στις αμφιλεγόμενες πολιτικές συμπορεύσεις, γνωστό υπονομευτή του Κινήματος Αλλαγής, Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας πάτησε την πεπονόφλουδα που, νύχτα του πέταξε ο Ζάεφ! Και μαζί του την πάτησε και ο Ελληνικός Λαός, όπως τότε που, ως εκπρόσωπός του ο Α. Τσίπρας, πήγε νύχτα να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους την κατάργηση των μνημονίων και γύρισε με έρπη, το τρίτο αριστερό  μνημόνιο και 200 δισεκατομμύρια χρέος στις πλάτες των Ελλήνων. 
   Ο αριστερός πρωθυπουργός Α. Τσίπρας: «Χωρίς προσαρμογή στους σχεδιασμούς των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων» και πάντα προσηλωμένος στον στρατηγικό του σχεδιασμό για «αντικατάσταση του ΝΑΤΟ και των κοινών στρατιωτικών δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»(!) με «μια στρατηγική που προάγει τις αδιαπραγμάτευτες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και  της λαϊκής κυριαρχίας»(!), για να μην ξεχνάμε τι έλεγε τον καιρό των ψευδαισθήσεών του, ξενύχτησε συζητώντας για το νέο όνομα των Σκοπίων με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να προλάβει τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην οποία ο φίλος του, Ντόναλντ και οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, διακαώς επιθυμούν να εντάξουν τα Σκόπια!  Τούτο αυτό μαρτυρά και η απροκάλυπτη παρέμβαση του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς, με το τάχα «συγχαρητήριο» τηλεφώνημα στον «άνθρωπό τους» για τον εποικοδομητικό ρόλο που, ως Έλληνας πρωθυπουργός, έπαιξε στην διαπραγματευτική διαδικασία! Τηλεφώνημα που, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατέληξε στο «βιάσου ο χρόνος μας πιέζει»! 
  Αφού ξεπούλησε τα «ασημικά και χρυσαφικά της χώρας», τουτέστιν τα αεροδρόμια, τον ΟΣΕ, τα δίκτυα νερού και ηλεκτρισμού, τα δάση και τις πηγές, φτωχοποίησε τους Έλληνες, νομοθέτησε τον αυτόματο κόφτη σε μισθούς και συντάξεις, υπέγραψε τη μείωση των συντάξεων κατά 18% από το 2019, γέμισε την Ελλάδα με μετανάστες και παράτυπους μετανάστες (όχι λαθρομετανάστες) είχε ανάγκη για επικοινωνιακούς λόγους από έναν προσωπικό θρίαμβο!
 Παρακάμπτοντας τον υπουργό εξωτερικών Ν.Κοτζιά που χρονοτριβούσε και, υπονομεύοντας την όποια δουλειά έχει έως σήμερα αυτός κάνει, δέχθηκε ό,τι του πρότεινε ο Ζάεφ, ανυποψίαστος πως, με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» βάζει τις βάσεις για τη δημιουργία «μακεδονικού έθνους», που χρηματοδοτεί ο Σόρος.
Το αστείο της ιστορίας αυτής είναι πως, στα πλαίσια «μιας νέας πολυδιάστατης ενεργητικά φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής» ο Τσίπρας, κρατώντας «ένα μονίμως ανοιχτό ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την πατριδοκαπηλία», πίστεψε πως επέβαλε το πλαίσιο διαπραγμάτευσης στον Ζάεφ! «’Η συμφωνείς σε όλα, ή δεν συμφωνείς σε τίποτα», φέρεται πως του είπε!
Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ο Ζάεφ περίμενε το μόρφωμα, που ονομάζει χώρα της «μακεδονίας», ο συνομιλητής του, Α. Τσίπρας, θα δεχόταν να αποκαλείται «Μακεδονία του Ίλιντεν»!  
Και όμως, ο Τσίπρας δέχθηκε! Γι αυτό και τα τηλεφωνήματά του στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ο Ζάεφ, σλάβος σκοπιανός είναι, δεν είναι ηλίθιος πολιτικός και, προ πάντων, αγωνίζεται για τα συμφέροντα της πατρίδας του. Μπορεί προς το παρόν, για λόγους τακτικής, να μην έχει την υποστήριξη του εθνικιστικού κόμματος των Σκοπίων VMRO-DPMNE όμως τώρα πίσω δεν θα κάνει.  Η καυτή πατάτα που έκανε ο Α.Τσίπρας είναι στα ελληνικά χέρια και η μπάλα της αδιαλλαξίας, πέρασε στην Ελληνική πλευρά! Θα επιμένει ότι η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» είναι μία λύση, την οποία οι σκοπιανοί όχι μόνο αποδέχονται ως erga omnes μα είναι και έτοιμοι να προχωρήσουν σε συνταγματική αναθεώρηση. 
Δηλαδή, οι δύο προϋποθέσεις που θέλει και θέτει ο Α.Τσίπρας για να συμφωνήσει στο όνομα που του πάσαρε ο Ζάεφ! Έτσι, το βασικό στήριγμα των Αμερικανών στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ και, ο πολιτικός υπονομευτής του Κινήματος Αλλαγής  Σταύρος Θεοδωράκης, πιθανότατα θα ψηφίσουν το  ξεπούλημα της Μακεδονίας και το «δώρο όνομα» των Αμερικανών στον Ζάεφ «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν».
Είναι ένα ερώτημα εάν ο Σλάβος ζητήσει, ως  κερασάκι στην τούρτα, τη Θεσσαλονίκη. Κάποιος Γούσης θα υπάρχει να του  δώσει τα κλειδιά της πόλης!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 22 Μάιος. 2018 - 18:39