Η γελοιότητα ως πολιτική

Την γελοιότητα ως πολιτική εκφράζει η έγνοια  των 53 plus του ΣΥΡΙΖΑ  για τον «εκδημοκρατισμό» των δυνάμεων καταστολής του Τόσκα.
Όντας μέλη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προβληματίζονται για τη βία των ΜΑΤ! Ενάντια σε «κοινωνικές διαμαρτυρίες, με ασαφή κίνητρα»!
Η γελοιότητα ως πολιτική, στις καλύτερες στιγμές της! Καθώς, δεν φτάνει που οι 53 plus του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν τον πολιτικό εξευτελισμό των «πρώην συντρόφων τους»: Λ.Α.Ε του Λαφαζάνη και «Πλεύση Ελευθερίας» της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, σήμερα  και, μετά τον πεντηκοστό ξυλοδαρμό τους, επί της ουσίας τους γελοιοποιούν, λέγοντάς τους ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, καθώς οι διαμαρτυρίες τους έξω από τα συμβολαιογραφεία έχουν «ασαφή κίνητρα», ενώ τα πανό διαμαρτυρίας των «πρώην συντρόφων» γράφουν ότι και οι 53 plus κραύγαζαν πριν πάρουν την κουτάλα της εξουσίας: «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».
Στην άσκηση της γελοιότητας ως πολιτικής «θέτουν σκληρά και σοβαρά ερωτήματα» στον αέρα, καταγγέλλοντας την «αδικαιολόγητη βία των ΜΑΤ» και, άκρως υπερρεαλιστικά ρωτούν τον εαυτό τους, αν υπάρχει η «πολιτική βούληση να περιορισθούν μέχρι οριστικής εξαφάνισης τα φαινόμενα καταστολής»! Τα οποία βεβαίως συμποσούνται στην απαγόρευση της χρήσης χημικών που, υποτίθεται ότι με εντολή Τσίπρα δεν χρησιμοποιούνται από εκείνη τη διαδήλωση των συνταξιούχων μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου και, στην «υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα όργανα», υπονοώντας, ασφαλώς, πως αυτά θα στολίζουν την πολιτική ενδυμασία των αστυνομικών, διότι ποιος ο λόγος διακριτικών σε δυνάμεις καταστολής επί τω έργω;
Οι 53 plus ζητούν την υποχρεωτική χρήση διακριτικών στους αστυνομικούς, βεβαίως στα πλαίσια και την «κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ.», με τη λογική του κίτρινου αστεριού στο πέτο των Εβραίων, προκειμένου να προλάβουν, από «παραγνώριση» των «δικών τους παιδιών», κάποιο ατύχημα σε βάρος πολίτη  ή, μήπως ζητούν οι αστυνομικοί να φορούν τα διακριτικά τους, όταν φορούν πολιτικά, για να τους καμαρώνουμε που, δε συμμετέχουν πια σε  «γεγονότα αδικαιολόγητης βίας»;
Αδιαμφισβήτητα για τους 53 plus δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τα ΜΑΤ λειτουργούν αυτόνομα και αυθαίρετα διότι, κατά την κ. Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, ο ΣΥΡΙΖΑ «πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία. Γιατί εξουσία δεν είναι ο υπουργός, αλλά ο μηχανισμός» και, στην προκειμένη περίπτωση, ο «σκοτεινός» μηχανισμός των Μ.Α.Τ., που παράγει βία ενάντια σε πρώην «συντρόφους»!
Η γελοιότητα ως πολιτική πρακτική, προφανώς και δεν είναι ο προνομιακός χώρος μόνο των 53 plus.
Στη Βουλή των Ελλήνων, υπάρχουν έξοχα δείγματα παρωδίας του ποιήματος «σαν βγεις για της Βουλής το δρόμο, να εύχεσαι αυτός να είναι ΓΕΛΟΙΟΣ, γεμάτος παλαιστές, παρανοϊκούς και παραστρατημένους»!
Ο  βο(υ)λευτής των Κεντρώων Α. Φωκάς, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο χώρο του αθλητισμού, διέπρεψε με την «αντικειμενικότητά» του,  διαψεύδοντας τον Σαββίδη ο οποίος από τη Ρωσία (;) ζήτησε συγνώμη, για τα γεγονότα της Τούμπας. Ως «δίκαιος», ο Αριστείδης δήλωσε ότι ο Ιβάν Σαββίδης «δεν είχε όπλο» και δεν γνωρίζει από πού «προέρχεται η φωτογραφία αυτή», που δείχνει οπλοφορούντα τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ που, αν και «δεξιόχειρας» είχε το  όπλο σε θέση για αριστερόχειρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του «δικέφαλου» του Βορρά. Πάντως ο Φωκάς έγραψε στην ιστορία της γελοιότητας, δηλώνοντας: «Δεν είναι δυνατόν η καλύτερη ομάδα να μην παίρνει το νταμπλ»!
Το μεγάλο και, δυστυχώς, όχι το μοναδικό λάθος του Σαββίδη, που μπούκαρε στο γήπεδο από «αγανάκτηση», είναι πως πίστεψε ότι, όπως τα «δικά τους παιδιά» σπάνε, καίνε και ρημάζουν τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, μπαίνουν στη Βουλή και στα υπουργεία χωρίς κανένα πρόβλημα, έτσι και αυτός σαν «δικό» τους  παιδί, θα επέστρεφε στη σουίτα του, δίχως επιπτώσεις!
Όμως, δυστυχώς, για την Παοκάρα θα υπάρξουν επιπτώσεις, αφού οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον «πούλησαν». Έπαψαν ξαφνικά να τον θεωρούν «δικό τους παιδί», ακόμη και όταν ο ανελίστας Γ. Λαζαρίδης ομολογούσε στη Βουλή πως, αν και «δεξιόχειρας» ο Ιβάν διατηρούσε  «φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση». Και την ώρα που το ερώτημα ήταν αν οι φιλικές σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν τόσο στενές και εγκάρδιες που, τελικά, επηρέασαν τη διαδικασία πώλησης της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ,  έσκασε η είδηση για την προσπάθεια οικοδόμησης σχέσεων του Α. Τσίπρα με το αφεντικό της Novartis.
«ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».
Βέβαια, το Μαξίμου, έσπευσε να δηλώσει πως, ουδέποτε ο πρωθυπουργός αντάμωσε στο πολιτικό του διάβα τον Σουράνη, όπως και στο παρελθόν δεν είχε χαϊδέψει τη γάτα Ιμαλαΐων που αναφέρεται στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αμερικάνικη πρεσβεία…
 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 21 Μαρ. 2018 - 09:51