Η εσωκομματική ήττα του Αλέξη Τσίπρα

«Οι πωρωμένοι θα συνεχίσουν να ανδραγαθούν. Και σαν οπαδοί της θρησκείας της βίας, δεν θα πάψουν να περηφανεύονται για την ιταμή τους δράση [τόσο θαρραλέοι που, σαν τα ποντίκια κρύβονται πίσω από μια συγνώμη]». 
Αβάντι μαέστρο!
Η εταιρεία «Τσίριζα Μπράδερς και CIA » παρουσιάζει την αριστερή κωμωδία «Εξοντώστε τον ιπτάμενο Ολλανδό».
Η εμπνευσμένη από τη δράση των μοχθηρών και κωμικοτραγικών αδερφών Ντάλτον ταινία, εξιστορεί την προσπάθεια μιας ομάδας πραιτοριανών και οικείων του στέμματος να εξοντώσουν τον επικίνδυνο αρχηγό των Μουργόλυκων, δηλαδή των 40 και βάλε ντεσπεράντος της ανεξαρτησίας, που απειλούν την μονοκρατορία του άχαστου, του άπαιχτου, του μοναδικού Αλεξέι, ενός τύπου στο στιλ του «Κώστα Καλιακούδα» που, καθώς πάσχει από μια ψευδαίσθηση ανωτερότητας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διοίκηση και τους στόχους όλης της συμμορίας. 
Η δράση των 40 αυτών Ντεσπεράντος της ανεξαρτησίας, προκαλεί ρήγμα στο προσωποπαγές καθεστώς του αυταρχικού Αλεξέι ανάλογο και, με ιστορικό παράλληλο, αυτό που αντιμετώπισε χθες ο πατερούλης Στάλιν όταν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αμφισβήτησαν το «θρίαμβο της σταλινικής πολιτικής» στην βίαιη εξόντωση των κουλάκων. 
Το τέλος της καταδίωξης του «ιπτάμενου Ολλανδού» και η εδραίωση μιας κυριαρχίας ανάλογης με αυτήν του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα έχουν διάφορα απρόοπτα στην εξέλιξη της αριστερής κωμωδίας, αλλά…η συνέχεια επί της οθόνης! 
Στην πολιτική όμως πραγματικότητα της Ελλάδας και στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας δυστυχισμένης οικογένειας, οι εσωκομματικές συγκρούσεις δεν φαίνεται πως θα έχουν αίσια κατάληξη.
Η αμφισβήτηση του διχαστικού λόγου και των έργων μίσους του Αλέξη Τσίπρα που, με εξαπάτηση της κοινής γνώμης, υποκίνηση της αστάθειας, διχασμό και παραπληροφόρηση συγκροτεί τη δυνατότητα άσκησης αντιπολιτευτικής στάσης, αποτελούν ασυγχώρητο  έγκλημα που απαιτεί τιμωρία. 
Η μέχρι και χθες αριστερή αδελφοσύνη πήγε περίπατο. Το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα και η «μεραρχία μαυροσκούφηδων που, όπως λέει και ονειρεύεται ο Πολάκης, θα κυβερνήσει τη χώρα στην άλλη βόλτα», απαίτησαν την παραίτηση του Ε.Τσακαλώτου ο οποίος αμφισβήτησε τον ηγέτη τους που, για να βάλει στο κεφάλι του το στέμμα του «χαρισματικού» πρέπει να αναγορευτεί σε αλάνθαστος! Έτσι, βεβαίως, εξηγούνται και οι συμπάθειες του Αλέξη Τσίπρα προς τον συνάδελφό του «αλάνθαστο» Πάπα της Ρώμης.
Η «δικαιοσύνη» λοιπόν στο προσβεβλημένο πρόσωπο του αρχηγού αποφασίστηκε να απονεμηθεί από τα μέλη ενός νεοπαγούς πειθαρχικού συμβουλίου, η συγκρότηση του οποίου θα γινόταν με όρους απόλυτης και αδιαπραγμάτευτης επιλογής του Α. Τσίπρα. Τόσο πλουραλιστικά, τόσο αντικειμενικά, τόσο δημοκρατικά στο αριστερό κόμμα του λαού!
Οι τρικολόρε ατσίδες του πειθαρχικού συμβουλίου, με το νέο αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ καρφιτσωμένο στο στήθος, με όργανα όσους κακίζουν τη 17 Νοέμβρη γιατί δεν εκτέλεσε τους πολιτικούς αντιπάλους τους, θα κυνηγούσαν κάθε αμφισβητία του αναντικατάστατου Αλέξη Τσίπρα επαληθεύοντας το λόγο του Καρλ Μαρξ πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα». 
Οι «Δίκες της Μόσχας» θα επαναλαμβάνονταν σαν φάρσα στις «Δίκες της Αθήνας», με την 447 απόφαση του νεότευκτου πειθαρχικού συμβουλίου, χωρίς δυνατότητα έφεσης από τον «καταδικασμένο». 
Όσο βέβαιο είναι πως κάθε μηχανισμός καταστολής φανερώνει το φόβο του εμπνευστή του και κάθε δίωξη «αντιφρονούντα» είναι λιθάρι στο χτίσιμο  ολοκληρωτικών μηχανισμών διοικήσεως, άλλο τόσο σίγουρο είναι πως, οι πολιτικοί σατράπεςή κρεμιούνται ή καθαιρούνται. 
Τελικά, όμως, και μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας διάσπασης και οριστικής απομάκρυνσης του ονείρου για «δεύτερη βόλτα» αποφασίστηκε από τους «προεδρικούς» η εσωκομματική τάξη να επιβάλετε από δυο πραιτοριανούς του Αλέξη Τσίπρα που, κατά σύμπτωση είναι και οι δύο Γραμματείς της ΚΟ και του κόμματος αντίστοιχα, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Δημή-
  τρης Τζανακόπουλος.
Η πρώτη εσωκομματική ήττα του Αλέξη Τσίπρα, με όποιο περιτύλιγμα και εάν γλυκαθεί, είναι γεγονός. 
Η παραίτηση από την  Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ του πρώην υπ. Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και, τελικά, η διαγραφή του (καλή αρχή!) μετά από τις καταγγελίες του πως, ο ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει στα μαλακά τα μέλη της «Χρυσής Αυγής»  καθώς δεν τους στερεί τα πολιτικά δικαιώματα (πως το είχαν πει ο Νίκος Βούτσης με εκείνο το: «δεν έχουν μυρωδιά οι ψήφοι [της Χρυσής Αυγής], όλες οι ψήφοι είναι ίδιες» και ο Νίκος Παρασκευόπουλος πως πρέπει να «προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», με τη Χρυσή Αυγή;) και πώς, στην πορεία προς το συνέδριο στήνονται μηχανισμοί ελέγχου και, βεβαίως, η ευθεία αμφισβήτηση των επιλογών του Τσίπρα από τον Τσακαλώτο και τους 53+ δείχνουν ότι η εμφυλιοπολεμική πραγματικότητα και πολιτική φτώχια του ΣΥΡΙΖΑ μόνο γκρίνια και μιζέρια θα φέρνουν. 
Πάντως την αλήθεια που κρύβει ο λόγος του Μαρξ για την επανάληψη της ιστορίας ως φάρσας επιβεβαιώνει η ατάκα, που μεταξύ των άλλων ξεστόμισε στον φλύαρο λόγο του στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι για μια νέα, ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση που θα φέρει τη χώρα εκεί που της αρμόζει»!
Ο Α. Τσίπρας που ονειρεύεται στην «άλλη βόλτα» την πραγμάτωση της θεωρίας του πολιτικού χάους με τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας και την τρομοκράτηση των δημοκρατικών πολιτών από τους «μαυροσκούφηδες» του Πολάκη, δεν κατάλαβε ότι «οι Έλληνες προτιμούν μια κυβέρνηση που κάνει λάθη παρά μια λάθος κυβέρνηση» σαν τη δική του;

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 15 Οκτ. 2020 - 14:38