Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας …!

Για περισσότερα από σαράντα (40) χρόνια σχεδόν σε όλους τους Δήμους της Γερμανίας εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα, προπομπός της ιδιωτικοποίησης  της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κάθε μονοκατοικία, κάθε πολυκατοικία, κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάθε πολυκατάστημα έχει τους δικούς του ιδιωτικούς κάδους, συνεργάζεται με την δικιά του ιδιωτική εταιρεία αποκομιδής απορριμμάτων και εναποθέτει τα απορρίμματα σε εγκεκριμένους ιδιωτικούς χώρους υγειονομικής ταφής.

Όλη η διαχείριση των απορριμμάτων προσανατολισμένη σε μια κατεύθυνση. Προσφορά στα μεγάλα ιδιωτικά (σε κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις και σε μαφιόζικα) επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η γερμανική Τοπική Αυτοδιοίκηση, παίζει απλά το ρόλο του χωροφύλακα. Κρατάει για τον εαυτό της, την αρμοδιότητα της επιβολής πρόστιμων στους πολίτες που δεν συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις». Το κόστος αυτής της διαχείρισης απορριμμάτων για τους πολίτες δεν ενδιαφέρει τις δημοτικές αρχές και δεν το προσμετράει (παρά μόνον για στατιστικούς λόγους), αφού είναι ιδιωτικό και αφορά μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ιδιωτών (πολίτη-επιχειρηματία).  

Αυτό το πρόγραμμα, «Κάθε σπίτι ένας κάδος», συμφώνησαν να εφαρμόσουν πιλοτικά στας Σέρρας και πιο συγκεκριμένα στους συνοικισμούς Άγιος Παντελεήμων και Άγιοι Ανάργυροι (Κατακονόζι), οι γνήσιοι εκφραστές των μνημονιακών πολιτικών,  ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παντελής Χράπας, μετά από υπόδειξη του εντεταλμένου υφυπουργού Οικονομικών της γερμανικής Κυβέρνησης για θέματα επενδύσεων στην ελληνική τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά στενός συνεργάτης της Καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ (τον συναντάμε ξανά στας Σέρρας, ως εγκέφαλο του προγράμματος αλλαγής του οδοφωτισμού με συστήματα LED, Made Germany και συγκεκριμένα από εργοστάσιο της εκλογικής του περιφέρειας και με εργοστασιάρχη, πολιτικό του φίλο).

«Είμαι εντεταλμένος της καγκελάριου για τη λεγόμενη ελληνογερμανική συνέλευση, έναν μεγαλοφυή θεσμό, που δεν έχει τον όμοιό του στην Ευρώπη», αυτοσυστήνεται.

Πηγή: Ποιος είναι ο «Φούχτελος», ο «Φον Τσιράκης» που κάνει μπίζνες για τη Μέρκελ στην Ελλάδα | iefimerida.gr 

Διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της ελληνογερμανικής συνέλευσης:

«.. Η άλλη πρακτική που ακολουθεί τα γερμανικά πρότυπα είναι αυτή του ατομικού κάδου. Σε 150 σπίτια σε μια γειτονιά των Σερρών με μονοκατοικίες τοποθετήθηκαν ατομικοί κάδοι γερμανικής κατασκευής και η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται πλέον μία φορά την εβδομάδα. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί τον επόμενο χρόνο και τα αποτελέσματα θα δείξουν την επέκταση του και σε άλλες περιοχές.

Tα κέρδη; «Ο Δήμος μειώνει τις δαπάνες από την βελτιστοποίηση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων σε καύσιμα, εργατοώρες και έξοδα αποκατάστασης των φθορών. Συνάμα, η καθαριότητα της πόλης βελτιώνεται αλλά και η ηχητική ρύπανση που συνήθως περνάει ‘στα ψιλά'», τόνισε ο κ. Χράπας. Ακόμη στα θετικά λογίζονται η μείωση της συμφόρησης των κάδων σε ένα σημείο αλλά και ότι δεν υπάρχει η ανάγκη απολύμανσης τους. Οι πολίτες φροντίζουν για την καθαριότητα τους..»

Πηγή: Σέρρες: διαχείριση απορριμμάτων… αλλιώς | Περιβάλλον & Επιστήμη ...

https://www.dw.com/el/σέρρες-διαχείριση...αλλιώς/a-19098502

Στόχος, λοιπόν, του πιλοτικού προγράμματος είναι η απαλλαγή της δημοτικής Αρχής και ταυτόχρονα η μετακύληση του προβλήματος και του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων στους πολίτες.

Αυτό ακριβώς ζούνε τα τελευταία δύο (2) χρόνια οι κάτοικοι των συνοικισμών που εφαρμόζεται το πιλοτικό πρόγραμμα του Φούχτελ.

Προβλήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων, προβλήματα στον καθαρισμό και την απολύμανση των κάδων (δύο χρόνια χωρίς απολύμανση από τα ειδικά μηχανήματα του Δήμου, ταλαιπωρία των κατοίκων στη μεταφορά των κάδων στους δύσκολους και επικίνδυνους δρόμους μέχρι τα σημεία που σταματάνε τα απορριμματοφόρα)

Προβλήματα που έχουν την ρίζα τους στο δύσκολο ανάγλυφο αυτών των συνοικισμών (κύρια στο Κατακονόζι) με τους στενούς δρόμους, τις δύσκολες ανηφόρες-κατηφόρες.

Επίσης λόγω της σύνθεσης του πληθυσμού των (στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι και ανήμποροι κάτοικοι).

Τέλος η έλλειψη υποδομών (αποχετευτικού, ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων), καθιστά αδύνατο και απαγορευτικό τον καθαρισμό και την απολύμανση των κάδων).

Αυτά τα προβλήματα έθεσαν ακόμα μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, 29 Οκτώβρη 2018 οι κάτοικοι εκπρόσωποι της γενικής συνέλευσης του Κατακονοζι.

Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους κατοίκους των δύο συνοικισμών για την σωματική και ψυχική ταλαιπωρία, καθώς επίσης και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται (πληρώνουν δημοτικά τέλη καθαριότητας όπως όλοι, πληρώνουν επιπλέον για τον καθαρισμό και την απολύμανση των κάδων, δεν έχουν όμως, όπως όλοι, τις ίδιες υπηρεσίες). 

Αντί να σκύψουν στο πρόβλημα για να βρουν τις λύσεις.

Αντί να τους πουν ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την συμμετοχή τους στο Φουχτελικό τους πρόγραμμα και για όλα όσα υπομένουν δυο (2) χρόνια τώρα, τους εμπαίζουν, τους καθυβρίζουν, τους προσβάλουν, τους αποκαλούν βρωμιάρηδες και άσχετους, αφού δεν ξέρουν ούτε τις σακούλες απορριμμάτων να δέσουν.    

Γνήσια Μερκελο-Φουχτελική συμπεριφορά.

Αυτή που επιδεικνύουν τα τελευταία οχτώ (8) χρόνια στην χώρα και στον λαό μας οι υπάλληλοί τους.

"...Είναι καιρός να τελειώνουμε με αυτή την εξευτελιστικά υποταγμένη στους ξένους κυβέρνηση. 
Είναι καιρός να ζήσει η Ελλάδα χωρίς κανενός είδους μνημονιακή κυβέρνηση. 
Είναι καιρός να σκεφτούμε σοβαρά «πότε θα κάνει ξαστεριά, πότε θα φλεβαρίσει…»

… και στον Δήμο Σερρών!

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 31 Οκτ. 2018 - 23:40