ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δύο δημόσιες εμφανίσεις, μια σε στημένη συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση και μια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δυο πρόσωπα.

Στη στημένη συνέντευξη στην ακριβοπληρωμένη από τον Ελληνικό λαό ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας,  γυαλισμένος, από τους μακιγιέρ, σαν γανωμένο μπακίρι και με  σχεδόν μπλαζέ στιλ, προσπάθησε να καλλιεργήσει τις βοσκήσιμες γαίες της Αριστεράς. Ο πρωθυπουργός στην «αυθόρμητη» συνέντευξή του, με ενοχλητικό περιαυτισμό, αφού είπε καμιά δεκαριά φορές το «εγώ είμαι ο πρωθυπουργός», βεβαίωσε το 5,4% του Ελληνικού λαού (αυτή ήταν η… πλατιά τηλεθέαση) πως το «προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας»!! Η ζωή του νεοέλληνα έχει μικρότερα προβλήματα από την εποχή της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και ότι το όνειρο του είναι να «μεταρρυθμιστεί το πολιτικό σύστημα»!

Όμως, αισθάνεται σίγουρος για τη θνησιγενή κυβέρνηση του, που αριθμεί 153 βουλευτές και εκπροσωπεί το 18% του Ελληνικού λαού. Τόσο σίγουρος, που προκαλεί τεχνητές διεθνείς κρίσεις, όπως αυτή με το Δ.Ν.Τ. για την τάχα σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, προκειμένου να «διασκεδάσει» την ελληνική κοινή γνώμη, με τη θεαματική κωλοτούμπα, που στη συνέχεια έκανε. Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα, ως απάντηση στη σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα τού σήμερα, που παρουσίασε ο Α. Τσίπρας, υπάρχει. Το Χρηματιστήριο κατέρρευσε, η ύφεση είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, οι μικρομέτοχοι των τραπεζών καταστράφηκαν και, η ανάπτυξη που ονειρεύεται το οντέρβ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «έρχεται από πολύ μακριά καβαλισμένη σε αραμπά».

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, αν και εμφανέστατα κουρασμένος, βεβαίωσε το χαρακτηρισμό των  έως και χθες καθαρόαιμων αριστερών συντρόφων του, πως είναι ο μαιτρ της αριστερής πλαστογραφίας!

Προσπαθώντας να αμβλύνει τις δυσμενέστατες επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στην καθημερινότητα αφού παραδέχθηκε πως τα «capital controls επιβάρυναν την οικονομία», στη συνέχεια βεβαίωσε το ακροατήριο του πως, οι λύσεις στα  χρόνια προβλήματα, που ταλανίζουν τη χώρα, θα έχουν ταξικό πρόσημο!  Ενώ το 2016 θα είναι στη δημοσιονομική προσαρμογή του κόλαση!

Πάντως έχει δίκιο, τουλάχιστον προς το παρόν, στο πρώτο μέρος της πρότασης του, πως: «Σε μία περίοδο αστάθειας και εξελίξεων η κυβέρνηση <πράγματι> αναδεικνύεται σε παράγοντα σταθερότητας, σημειώνοντας επιτυχίες στο εσωτερικό και διεθνώς», τις οποίες δεν είπε πού τις είδε!

Στην αντίπερα όχθη, όπως στα Σάλωνα σφάζονταν αρνιά, έτσι και στην αξιωματική αντιπολίτευση, οι υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος μέσα σε ένα σύννεφο ασυνεννοησίας, σφάζει ο ένας τον άλλον στη γαλάζια ποδιά της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού λοιπόν υπονόμευσαν, άλλος λίγο και άλλος πολύ, από το ξεκίνημα της εκλογικής διαδικασίας το κλίμα ενότητας, δήλωσαν οι δύο από τους τέσσερις υποψηφίους πως, θα απολύσουν όσους από τον υπάρχοντα κομματικό μηχανισμό, προφανώς και φανερά δεν τους στηρίζουν στην κούρσα διαδοχής, να, τώρα, που το κόμμα με τα καμώματα τους έγινε απόκκομα, ο δεξιούλης «Τσίπρας» της κατά ευφημισμό Ν. Δημοκρατίας, με δήλωσή του εγγυάται προσωπικά την ενότητα του κόμματος! Χωρίς να υποψιάζεται πως, αυτό το «προσωπικά», το τόσο αρρωστημένο εγωιστικό και υπερφίαλο είναι που, τελικά, καταστρέφει την ενότητα, στην οποία και…αυτό είναι το ανησυχητικό, όλοι οι υποψήφιοι ομνύουν.

Η ανικανότητα, κυρίως, της  αξιωματικής αντιπολίτευσης, να σταθεί στο ύψος της συνταγματικής της αποστολής, καθιστά τον κατώτερο των περιστάσεων και αναποτελεσματικό Αλέξη Τσίπρα, κατ’ ανάγκη, τον μοναδικό συνομιλητή των εταίρων μας, τουλάχιστον έως ότου, από την πιθανή διάλυση της  Νέας Δημοκρατίας, προκύψουν ανανεωτικές πολιτικές δυνάμεις ικανές,  με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τη σύνθεση μιας νέας πρότασης διακυβέρνησης που, θα βγάλει τη χώρα από  υπαρκτή κόλαση, τής για πρώτη φορά αριστεράς στην Ελλάδα.      

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 21 Δεκ. 2015 - 20:49