Θα ανατάξουν ή θα πατάξουν την κοινωνία;

Προχθές, σε μια κομματική μάζωξη, ο Α.Τσίπρας που είναι επίτιμος διδάκτορας(!) πολιτικής οικονομίας σε τουρκικό κολέγιο, απεφάνθει ότι η ακρίβεια σήμερα στην Ελλάδα οφείλεται στην «απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια».
Εμφανίστηκε βέβαιος, όπως κάθε τερματοφύλακας πριν φάει το γκολ στο πέναλτι, πως θα κερδίσει τις εκλογές και, μάλιστα, δήλωσε, ότι «το επίδικο δεν είναι εάν θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διώξει την κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς. «το επίδικο (προφανώς δε γνωρίζει τη σημασία της λέξης «επίδικο») είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να στηρίξει την κοινωνία, τα χαμηλότερα εισοδήματα, τη μεσαία τάξη!!!, τους ανθρώπους της εργασίας και της μικρομεσαίας και υγιούς επιχειρηματικότητας μέσα σε αυτές τις συνθήκες πολεμικής οικονομίας που διαμορφώνονται».
Ας το παραδεχθούμε! Έχει μια κάποια χάρη όταν λέει χαζομαρούλες!
Όταν θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο μέγας οικονομολόγος Τσίπρας, την ακρίβεια θα διαμορφώνουν οι υπάρχουσες «συνθήκες πολεμικής οικονομίας» ενώ, για την παρούσα κυβέρνηση Μητσοτάκη που, παρεμπιπτόντως, σαπίζει πολιτικά σαν φρούτο σε φρουτιέρα,  μόνο «η απροθυμία να συγκρουστεί με τα καρτέλ»!
Πονηρούλης ο Αλέξης Τσίπρας που, εννοείται, ότι ως «πολέμιος των καρτέλ» δε θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των κερδών των ενεργειακών ομίλων, που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης. Η φιλία για τον Α.Τσίπρα, ακόμα και όταν πέφτουν «πολλά χιόνια»,  είναι ιερή.
Τελικά και, για να μη μακρηγορούμε, ο Τσίπρας το τελείωσε το πράγμα λέγοντας ότι «με ένα έκτακτο συνεκτικό σχέδιο ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών out of the box και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διατίθενται σε κοινοτικό επίπεδο να ανατάξουμε για ακόμα μία φορά την κοινωνία και την οικονομία. Το κάναμε ήδη μία φορά, οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα μας αναγκάσουν να το ξανακάνουμε».
Αυτό το «έκτακτο [και] συνεκτικό σχέδιο ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών» ακούς πως θα εφαρμόσει τη «δεύτερη φορά αριστερά» και σκέφτεσαι το τι θα γινόταν αν τις κρίσιμες αυτές ώρες παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, έπρεπε να διαχειριστεί την εθνική οικονομία η πολιτική συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάτι τέτοια λέει ο Αλέξης Τσίπρας και δίνεις τα εύσημα στη σοφία τους ελληνικού λαού, που τον έδιωξε με τις κλοτσιές από την εξουσία.
«να ανατάξουμε για ακόμα μία φορά την κοινωνία και την οικονομία…». Μήπως ο «ποιητής» ήθελε να πει να «πατάξουμε την κοινωνία», διότι ποτέ του δεν την ανάταξε, απλά την καταβαράθρωσε με 28 νέους φόρους, με την οικονομική και κοινωνική εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, με την υπογραφή του αριστερού μνημονίου που στοίχισε 200 δισεκατομμύρια, με την υποθήκευση της ελληνικής περιουσίας για εκατό χρόνια, με το άνοιγμα των συνόρων, με το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.
«…θα μας αναγκάσουν να το ξανακάνουμε» απειλεί ο Τσίπρας! Πώς; Ελέγχοντας τους αρμούς της εξουσίας; Διορίζοντας συριζοφρουρούς σε κάθε δημόσια υπηρεσία; Στέλνοντας στα κάτεργα τους διαφωνούντες, αφού την «άλλη φορά [η ψευτοαριστερά] θα είναι αλλιώς», ή υπερφορολογώντας ξανά τη μεσαία τάξη που, η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε τελείως ανυπεράσπιστη στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης;

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 06 Απρ. 2022 - 09:40