Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά, το αύριο του τόπου μας

Διαθέτουμε ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο προτάσεων

Την τετραετία 2019-2023, ο Δήμος Βισαλτίας βρίσκεται σε μία σταθερή και ανοδική τροχιά ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Σ’ αυτή την πορεία όμως, τίποτα δεν μάς χαρίστηκε και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Από τη μία είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους περιορισμούς και τα εμπόδια που έθεσε η πανδημία, όσο και την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, δημιουργώντας μία νέα οικονομική πραγματικότητα για όλους μας.

Ταυτόχρονα όμως, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τη δυστοκία που προκάλεσε ο προηγούμενος εκλογικός νόμος με την απλή αναλογική, όπου ως μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε απέναντί μας την αντιπολίτευση που μπλόκαρε την υλοποίηση έργων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η αναβάθμιση των γηπέδων 5X5 στις τοπικές κοινότητες Δημητριτσίου και Αηδονοχωρίου. Πρόκειται για δύο αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί από το 2020, εάν η αντιπολίτευση είχε στηρίξει το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό που φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση. Αντ’ αυτού όμως, η αντιπολίτευση κατέβασε δικό της τεχνικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα το έργο να μην προχωρήσει ποτέ.

Ωστόσο, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι τα εμπόδια αυτά, μας ατσάλωσαν και μας έκαναν ακόμα πιο αποφασισμένους. Χειροπιαστή απόδειξη αποτελεί το Πρόγραμμά μας για το 2023- 2028, που δεν περιέχει απλώς προτάσεις και σκόρπιες ιδέες για διερεύνηση προγραμμάτων χρηματοδότησης. Εμείς διαθέτουμε ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο παρεμβάσεων για τη στήριξη της Νέας Γενιάς, των παιδιών μας και των νέων μας που αποτελούν το μέλλον του Δήμου Βισαλτίας.

Το τονίζω αυτό, για την πλειοψηφία των έργων για τα οποία δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε στο Πρόγραμμά μας, έχουμε ήδη καταθέσει φακέλους με προτάσεις κοστολογημένες και αναμένουμε τελική έγκριση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, η φιλοσοφία όλων των έργων για την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό που προτείνουμε, έχει έναν και μοναδικό στόχο: να δώσει τις ευκαιρίες και τη δυνατότητα στα παιδιά μας να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους στον τόπο μας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται μακριά από το σπίτι τους.

Για το λόγο αυτό, επενδύουμε στον Αθλητισμό για την κατασκευή σύγχρονων χώρων άθλησης, μεταξύ των οποίων: ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νιγρίτας, Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, προϋπολογισμός 893.000€. Αναβάθμιση των γηπέδων 5X5 στις τοπικές κοινότητες Δημητριτσίου και Αηδονοχωρίου, Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, προϋπολογισμός 51.000€. Επιπλέον, έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση των ποδοσφαιρικών γηπέδων στη Μαυροθάλασσα και το Δημητρίτσι, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των δύο κλειστών γυμναστηρίων. Επίσης, έχει εγκριθεί η μελέτη για την κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου στην ενότητα της Νιγρίτας, Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, προϋπολογισμός 60.000€. Και τέλος, δεσμευόμαστε για τη δημιουργία πίστας skate, roller και αγωνιστικού ποδηλάτου στην Τερπνή (παλιά παιδική χαρά).

Στην Παιδεία, έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση για την ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στη Νιγρίτα, μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, με προϋπολογισμό 744.000€. Επίσης για να στηρίξουμε τους νέους και τις νέες μας που επιλέγουν επαγγελματικό προσανατολισμό στις σπουδές τους, έχουμε καταθέσει πρόταση για την επέκταση του επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) με τη στέγαση τεχνολογικών εργαστηρίων και ενός αμφιθέατρου πολλαπλών χρήσεων, ΕΣΠΑ 2021-2027, προϋπολογισμός 3.996.000€. Σημειώνω επίσης, ότι με δική μας πρωτοβουλία, και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, λειτουργεί δημόσιο ΙΕΚ στο ΕΠΑΛ Νιγρίτας, για πρώτη φορά.

Επίσης, πολύ σημαντικό για την ασφάλεια όλων των παιδιών μας, έχουμε καταθέσει πρόταση για πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε όλες τις κρίσιμες υποδομές του Δήμου, όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, προϋπολογισμός 80.000€.

Τέλος, στον Πολιτισμό, έχει ήδη εγκριθεί η μελέτη, προϋπολογισμού 35.000€ για την κατασκευή ενός ανοικτού αμφιθεάτρου στη Νιγρίτα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, έχουμε καταθέσει πρόταση για τη δημιουργία του ψηφιακού εκθεσιακού κέντρου ΓΕΡΑΚΙΝΑ, Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, προϋπολογισμός 300.000€. Ακόμα, προχωρούμε στον σχεδιασμό μας για τη στέγαση του αρχαιολογικού μουσείου στο οίκημα ΜΠΙΛΛΗ, καθώς και τη δημιουργία κέντρου πολιτισμού στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου. Επίσης, στα σχέδιά μας είναι η δημιουργία ενός θερινού δημοτικού κινηματογράφου στη Νιγρίτα.

Κλείνοντας, θέλω να απευθυνθώ στους νέους, στις νέες μας και στις οικογένειές τους. Σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ να μας εμπιστευθείτε για να προσφέρουμε στα παιδιά μας ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξής τους στον τόπο μας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ για τη Βισαλτία έχουμε πετύχει πολλά. Συνεχίζουμε το έργο μας!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 22 Σεπ. 2023 - 10:37