Σαν Χρονογράφημα: Υπάρχει λύση!

Με τρόμο μεγάλο, συντρόφια, ανοίγουμε την τηλεόρασή μας ν’ ακούσουμε ειδήσεις. Συνήθως αποφεύγουμε να τις ακούσουμε. Μοιάζουμε με την στρουθοκάμηλο, που όταν νοιώσει κίνδυνο χώνει το κεφάλι της στο χώμα… για να τον αποφύγει.
Γιατί φθάσαμε σ’ αυτό το σημείο;
Γιατί εκτός της πανδημίας του κορωνοϊού, με τις καθημερινές εκατόμβες των νεκρών, εκτός τις ειδήσεις για τον γείτονα… Ταγύφτ, μας περιμένουν σμάρια ληστειών, πλήθος βιασμών, επελάσεις συμμοριών ενηλίκων και ανηλίκων, μολότωφ μασκοφόρων, γκαζάκια… εκδικητών, μονομαχίες ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανθρώπων της ντόπιας και εισαγόμενης μαφίας.
Αυτή είναι η Ελλάδα των δελτίων ειδήσεων και αυτήν την Ελλάδα, που δεν είχαμε συναντήσει ούτε στα πιο εφιαλτικά μας όνειρα, θέλουμε να αποφύγουμε και πιστεύουμε να το καταφέρουμε κλείνοντας την τηλεόρασή μας. Βουλώνοντας τ’ αυτιά μας, ζώντας εκτός πραγματικότητας και αναρωτιόμαστε πότε και πώς μπορεί ν’ αλλάξει αυτή η ζοφερή κατάσταση.
Λύση υπάρχει, να είμαστε σίγουροι, αρκεί να υπάρχει θέληση και ιδού δύο απλά ζωντανά παραδείγματα:
Πριν μερικά χρόνια, πριν αρκετά χρόνια, κάποιοι ναυτικοί μας των ποντοπόρων πλοίων, τα οποία μεταφέρουν περήφανα την γαλανόλευκη σε όλη τη γη, έλεγαν κάτι πρωτάκουστο σε μας. Πως όταν τα πλοία τους ~~έπιαναν’’ Σιγκαπούρη και ήθελαν τα πληρώματα να βγουν στη στεριά άφηναν τα ρολόγια τους και τα χρυσαφικά τους στο καράβι, γιατί κινδύνευαν να χάσουν το... χέρι τους ή τη ζωή τους, από τους κλέφτες και τους ληστές!
Σήμερα, η Σιγκαπούρη από χώρα κλεφτών, ληστών και δολοφόνων, είναι μια χώρα στην οποία η εγκληματικότητα κινείται γύρω από το μηδέν! Είναι η πιο ασφαλής χώρα του κόσμου.
Επίσης, κάποτε στη Νέα Υόρκη, την παγκόσμια αυτή μεγαλούπολη, κυριαρχούσαν οι μαφίες, οι ληστές, οι εκβιαστές και οι δολοφόνοι. Ήταν η πιο βρώμικη και η πιο επικίνδυνη πόλη του κόσμου. Κανείς δεν κυκλοφορούσε χωρίς κίνδυνο μετά τη δύση του ήλιου. Κανείς δεν άνοιγε νύχτα την πόρτα του, ούτε στα παιδιά του. Έφτασε, όμως, ένας δήμαρχος, ονόματι Τζουλιάνι, να δώσει νέα πνοή σε αυτήν την πόλη. Θέσπισε διατάξεις αυστηρές, έλυσε τα χέρια της αστυνομίας και η Νέα Υόρκη έγινε ασφαλής και ειρηνική πόλη!
Όταν για ένα σκυλάκι ή μια γατούλα, που κακοποιείται έχουμε, δικαίως, εξοντωτικούς νόμους και αυτόματες ποινές, ενώ για ληστείες, βιασμούς, επιθέσεις, φόνους, υπάρχουν ποινές χάδι σε βάααθος χρόνου, με αναστολές, αναβολές, άδειες και σε δολοφόνους πρόωρες αποφυλακίσεις, μην περιμένουμε σωτηρία.
                 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 16 Φεβ. 2022 - 10:22