Πρωθυπουργός με Αλτσχάιμερ

Το ζήτημα, συντρόφια, δυστυχώς, δεν είναι πολιτικό. Γιατί, αν ήταν πολιτικό, μια και στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όπως μάς έμαθαν να λέμε οι κάργα προοδευτικοί, θα μπορούσε εύκολα να λυθεί.

Το ζήτημα, καθώς φαίνεται, και όπως εμφανίστηκε  με την παρουσία και τα λεγόμενα του πρωθυπουργού μας, σύντροφου Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη, είναι καθαρά επιστημονικό και μάλιστα της ιατρικής επιστήμης! Δηλαδή, θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει η ιατρική επιστήμη, μετά από εξέταση σε βάθος και πλάτος, αν αυτή η καταραμένη αθεράπευτη νόσος Αλτσχάϊμερ είναι νόσος για μεγάλες ηλικίες ή μήπως, ανάλογα με την περίπτωση, ``χτυπάει’’ και νεαρές ηλικίες! Γιατί, όπως φαίνεται και σύμφωνα με τα όσα είπε ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, έχουμε πρωθυπουργό, σε νεαρή ηλικία, με ενδείξεις ή με βεβαιότητα Αλτσχάιμερ!

Πώς αλλιώς, με ποιό  διαφορετικό τρόπο, να ερμηνεύσει κανείς την ατάκα του πρωθυπουργού μας, πως… όσα υποσχέθηκε στην Θεσσαλονίκη πέρυσι, έγιναν πραγματικότητα από τον ίδιο και την κυβέρνησή του; Πώς να εξηγήσει κανείς γιατί ξέχασε, πως υποσχέθηκε να σχίσει τα μνημόνια, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και την έκτακτη εισφορά, να δώσει 13ο μισθό και κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, να  προστατεύσει τις συντάξεις, να μειώσει τη φορολογία;

Πώς να τον ρωτήσει κανείς σε ποια χωματερή πέταξε το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμά του», το οποίο μοστράρισε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη για να παραμυθιάσει το πόπολο; Μόνο μια περίπτωση Αλτσχάιμερ μπορεί να δώσει κάποια πειστική απάντηση σε όλα αυτά. Εκτός, εκτός και αν ο σύντροφος Αλέξης και πρωθυπουργός μας είναι παντελώς καλά, αλλά πιστεύει (και αυτό είναι το πιθανότερο) πως Αλτσχάιμερ έχει πατόκορφα όλος ο ελληνικός λαός!

Και, βέβαια, μια τρανή επιπλέον απόδειξη είναι η δεύτερη ατάκα του πως «δε μείωσε τις… κύριες συντάξεις και πως κατάργησε… τη  ρήτρα μηδενικού ελλείμματος (τις οποίες σχεδόν μηδένισε) για τις επικουρικές!

Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη φτωχομάνα, πώς να αντέξεις τόσες μούντζες, πάνω από 2.500.000, που δέχτηκες, με όσα ακούστηκαν αυτό το μοιραίο βράδυ!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 14 Σεπ. 2016 - 13:42