ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΟΣΟΙ έχουν κομπόδεμα άνω των 15.000 ευρώ, κοσμήματα, λίρες, καταθέσεις, μετοχές και αντικείμενα αξίας άνω των 30.000 ευρώ, πρέπει να τα δηλώσουν!

Το μέτρο αφορά όλους όσοι έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες». Το μέτρο θα ισχύσει από το 2016!

Δεν διευκρινίζεται στην κυβερνητική απόφαση, αν κάποιοι δεν κάνουν την σχετική δήλωση, επειδή θα… ξεχάσουν, αν θα έχουν συνέπειες!

Π.χ. ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΣ ότι, ξέχασε να δηλώσει στο ``πόθεν έσχες’’ ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ και… κάποια ακίνητα (σ.Σφ.: τεράστιας συνολικής αξίας).

Ο σύντροφος αυτός δεν είχε καμία επίπτωση! Κάποιος άλλος πολιτικός (μη εν ενεργεία σήμερα) επειδή ξέχασε να δηλώσει 1.800.000 ευρώ, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα κατάσχεσε όλα από τον τραπεζικό λογαριασμό του!

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ο ένας παίρνει συγχωροχάρτι επειδή, λέει, ξέχασε (ή αδιαφόρησε) να δηλώσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και τα ακίνητα του και ο άλλος χάνει όλα τα λεφτά  του γιατί ξέχασε (ή αδιαφόρησε) να τα δηλώσει.

ΣΤΗΝ Αθήνα φθάνει αύριο, Πέμπτη, ο Σλάβος υπουργός Εξωτερικών της Βαρντάρσκα Μπανοβίνα – Σκόπια. Θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του, σύντροφο Κοτζιά, προκειμένου να συζητήσουν (τί άλλο;) την άρση των προβλημάτων, ώστε να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ας επαγρυπνούν οι εδώ φύλακες, διότι, είναι γνωστές οι σημερινές ελληνοκυβερνητικές φιλοσκοπιανές προθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς ενώ οι νεολαίοι του πήγαν στα Σκόπια και συντάχθηκαν με τα κηρύγματα περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», των εκεί Σλάβων.

Η ονομασία και η ιστορία της Μακεδονίας μας, δεν διαπραγματεύονται με τους Σλάβους. Ο Τίτο έκλεψε την ονομασία της Μακεδονίας και το έδωσε στους Σκοπιανούς. Οι τελευταίοι, από την εποχή που κατέρρευσε η Γιουγκοσλαβία, δεν σταμάτησαν μέχρι σήμερα να καθυβρίζουν την Ελλάδα, να διεκδικούν εδάφη της Μακεδονίας μέχρι τον Ολυμπο, κατασκεύασαν πλαστή ιστορία και γλώσσα, ενώ «ανακάλυψαν» «έθνος των Μακεδόνων»!

Δεν έχουν τελειωμό οι παραχαράξεις τους. Θεωρώ βέβαιο ότι, οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεπουλήσουν το όνομα (και όχι μόνο) της Μακεδονίας, στους Σλάβους Σκοπιανούς.

Κάτι τέτοιο, όμως, ισοδυναμεί με εθνική προδοσία και τους προδότες, ως συνήθως, τούς  στήνουν στα έξι μέτρα!

Προσοχή στις συζητήσεις Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ της FYROM. Απαγορεύεται η κρυφή διπλωματία!

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, από τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου μετέβη για επίσημη επίσκεψη, απηύθυνε ηχηρό και σαφέστατο μήνυμα, προς πολλούς αποδέκτες, δηλ. τους Σκοπιανούς, τους Τούρκους, την ελληνική κυβέρνηση και, φυσικά, τους φιλοσκοπιανούς Αμερικανούς.

Μεταξύ των άλλων είπε: «Οι εταίροι που επιθυμούν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πρέπει να σέβονται: 1) Το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. 2) Το διεθνές δίκαιο και 3) την Ιστορία.

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω!...

ΡΩΣΙΑ και Τουρκία παίζουν με τη φωτιά! Μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροπλάνου, στα σύνορα με την Συρία, οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν οξυνθεί επικίνδυνα! Αρχικά με την ανταλλαγή αυστηρών δηλώσεων, εκτόξευση σοβαρών κατηγοριών κατά Τουρκίας για σχέσεις με τους τζιχαντιστές, ενώ προ ημερών στο Αιγαίο ρωσική φρεγάτα έριψε βολές κατά τουρκικού αλιευτικού στη Λήμνο και την Δευτέρα στη Μαύρη Θάλασσα έλαβε χώρα και άλλο ένα ``θερμό επεισόδιο’’.

Η κήρυξη ανοιχτού πολέμου κρέμεται από μια κλωστή! Αλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα εμπλακούν σε πόλεμο η Ρωσία με την Τουρκία.

Μόνο που δεν πρέπει να λησμονείται ότι, από τον πόλεμο κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος. Ο φαινομενικά αρχικά νικητής, στην πορεία μεταβάλλεται σε δέσμιο του εγχειρήματός του.

Εννοείται πως μια σύρραξη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, θα συμπαρασύρει και άλλες χώρες, ενώ είναι βέβαιο ότι ο πόλεμος στη γειτονιά της Ελλάδας, θα επηρεάσει και αυτήν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η ΣΦΗΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 21 Δεκ. 2015 - 12:27