ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΥΣΤΕΡΑ από λίγες ημέρες το ημερολόγιο θα δείχνει 20 Δεκεμβρίου 2015. Γιατί γράφω αυτήν την ημερομηνία; Είναι απλό, για όσους παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις.

Στις 28 Φεβρουαρίου, φέτος, από το βήμα της Βουλής η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε εξαγγείλει ότι «στις 20 Δεκεμβρίου 2015 θα δοθεί η 13η σύνταξη σε 1,2 εκατομμύρια δικαιούχους»!

Όμορφα λόγια, για να είναι αληθινά. Η εξαγγελία ήταν… τζάμπα! Δεν κόστισε τίποτε στην κυβέρνηση. Κόστισε, όμως, στο 1,2 εκατομμύριο δικαιούχους, διότι, όχι μόνο δεν πρόκειται να πάρουν την 13η σύνταξη, αλλά λόγω της αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής πρακτικής, με τις συνεχείς μειώσεις συντάξεων, έχασαν ήδη την 12η σύνταξη! Και έπεται συνέχεια! Προς τα κάτω!

Ως γνωστόν, δεν είναι η μοναδική κυβερνητική εξαγγελία που δεν υλοποιείται. Υπάρχουν πολλές άλλες, για τις οποίες γίνονται ακριβώς τα αντίθετα από τα υπεσχημένα. Όπως, ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε. Αντίθετα ήρθε σε πέντε  δόσεις και χωρίς την έκπτωση που είχε γίνει από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Τα Μνημόνια δεν σχίστηκαν, όπως έλεγε προεκλογικά ο Αλ. Τσίπρας. Αντίθετα, υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο.

Το χρέος δεν διαγράφτηκε, αλλά αυξήθηκε με νέο δάνειο 87 δισ. ευρώ!

Η Ελλάδα βρίσκεται στου κακού τη σκάλα! Και συνεχίζει! Προς τα κάτω…

ΜΠΟΡΕΙ να ανήκει ιδεολογικά σε ένα πολιτικό χώρο, τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν φημίζεται για την συνέπεια των λόγων και πράξεων, θεωρώ, όμως, ότι η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Ολγα Γεροβασίλη, ιατρός το λειτούργημα, είναι ένας σοβαρός άνθρωπος.

Για τις δηλώσεις που κάνει, εκφράζει τον Αλ. Τσίπρα. Είπε, λοιπόν, ο τελευταίος (μέσω της Γεροβασίλη) «η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις»!

Ποιές πολιτικές δυνάμεις, σύντροφε; Αυτές που όπως λέγατε προεκλογικά, από τα μπαλκόνια, θα τις τελειώσετε;

Βεβαίως, απευθύνθηκε  στις πολιτικές δυνάμεις, αλλά εισέπραξε άρνηση! Συνένοχος στα πολιτικά «εγκλήματα», που διέπραξε ο Αλέξιος Τσίπρας, δεν πρόκειται να γίνει κανείς!

Το πικρό ποτήρι της αποτυχίας των δήθεν πολύμηνων διαπραγματεύσεων και του τρίτου Μνημονίου, θα το… απολαύσει ο ίδιος.

Και να θυμάται! Ο λαός, τον οποίο ξεγέλασε τρις, τον περιμένει πλέον στη γωνία. Δεν θα του επιτρέψει να ολοκληρώσει τους Μαρξιστικούς πειραματισμούς του.

Η ΑΡΣΕΝΑΛ ήρθε στην Ελλάδα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες. Παρά ταύτα, σε ρυθμό περιπάτου κατενίκησε την ομάδα του Πειραιά με τέρματα 3-0!!!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού νόμισαν ότι είχαν δίπλα τους κάποιον διαιτητή Κύζα ή Κυριακόπουλο, που τους έδωσαν ανύπαρκτα πέναλτι στους αγώνες, με Αστέρα Τρ. και Πανθρακικό, αντίστοιχα, γι αυτό και έκαμναν βουτιές μέσα στην περιοχή της Αρσεναλ.

Μόλις πήρε ο Φορτούνης την πρώτη  κίτρινη κάρτα, για θέατρο, τούς  κόπηκε… ο βήχας! Η αγγλική ομάδα, σχεδόν με τα δεύτερα, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους ερυθρόλευκους να ελπίζουν σε πρόκριση. Οι τελευταίοι είχαν την καρδάρα με το γάλα γεμάτη και την κλώτσησαν!

Οι αγγλική ομάδα ήταν κλάσεις ανώτερη, σε όλους τους τομείς! Προηγείτο με 3-0 και όμως έπαιζε μονότερμα τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι!

Μόνο στα πρώτα δέκα λεπτά κάτι πήγε να κάνει ο γηπεδούχος. Μετά χάθηκε! Στο γήπεδο υπήρχε μόνο η Αρσεναλ, η οποία πήρε μια δίκαιη και καθαρή νίκη, παράλληλα δε και την πρόκριση στους ``16’’ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός  συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε στη βρύση (πρόκριση) αλλά νερό δεν ήπιε. Είθε να έχει καλύτερη τύχη στη δεύτερη σε σημασία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης.

Η ΣΦΗΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 18 Δεκ. 2015 - 13:07