ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΕΥΓΕ στην ΟΝΝΕΔ. Είναι η μοναδική που ύψωσε καταγγελτικό λόγο κατά τού επικεφαλής της αναθεώρησης σχολικών βιβλίων, σύντροφου καθηγητή Αντώνη Λιάκου, ο οποίος χαρακτήρισε τους Μακεδονομάχους ως τζιχαντιστές!

Η ΟΝΝΕΔ απαιτεί την απομάκρυνση του υβριστή του Μακεδονικού Αγώνα, σύντροφου Λιάκου και παράλληλα καταγγέλλει την κυβέρνηση για ανθελληνική ατζέντα σε θέματα της Παιδείας (σ.ΣΦ.: μόνο της Παιδείας;).

Μεταξύ των άλλων η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας τονίζει, τα εξής: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να παραχαράξει την Ιστορία του Εθνους και της πατρίδας μας, πόσω δε μάλλον αν αυτό γίνει μέσα από τα σχολικά βιβλία. Ο διάλογος για την Παιδεία πρέπει να γίνει σε ένα σταθερό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και την αποτελεσματικότητά του».

Κυρίως να διασφαλίζει την ιστορική αλήθεια, θα προσθέσω, και δεν θα επιτρέπει σε κανέναν  γραικύλο να σπιλώνει την ηρωϊκή γενιά του 1904 – 1908, που θυσιάστηκε για να μην εκσλαβισθεί η Μακεδονία μας.

Αλήθεια, δεν θα αντιδράσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μακεδονομάχων και Απογόνων, στις ανιστόρητες και ανθελληνικές δηλώσεις του σύντροφου Αντ. Λιάκου;

ΚΑΤΑ τον μήνα Απρίλιο 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για έγκλημα διαρκείας, επειδή η Αύξηση Κεφαλαίου, π.χ. της Eurobank είχε γίνει στα 30 λεπτά (υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας).

Επειδή προκλήθηκε σάλος με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς καταγγέλθηκε πως ξεπουλήθηκαν οι τράπεζες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, ζητάει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα!

Προφανώς, λησμόνησε ο σύντροφος αντιπρόεδρος ότι έδωσε την έγκρισή του για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά ένα (1) λεπτό του ευρώ!!!

Φυσικά, δεν είδα κάποια ανακοίνωση – καταγγελία του  ΣΥΡΙΖΑ για την Α.Μ.Κ. κατά ένα (1) λεπτό, ενώ πέρυσι τον Απρίλιο μιλούσε για ξεπούλημα των τραπεζών και αφελληνισμό του τραπεζικού μας  συστήματος, καθώς η ανακεφαλαιοποίηση είχε γίνει στα 30 (τριάντα λεπτά).

Αύξηση κεφαλαίου με 1 λεπτό ανά μετοχή! Αυτό είναι έγκλημα! Και κάποιοι φέρουν τεράστια ποινική ευθύνη!

ΕΙΝΑΙ ένας νέος που έχει το μέλλον μπροστά του και αντί να ασχολείται πώς θα αποκτήσει πνευματικά εφόδια για να προκόψει στη ζωή, βρίσκεται στη φυλακή για σοβαρές παράνομες πράξεις.

Πρόκειται για τον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται αναρχικός και αντιεξουσιαστής! Βγήκε στο… κλαρί από τα 14 χρόνια του και σύντομα έγινε η φυλακή… το οικείο περιβάλλον του!

Λένε πως η φυλάκιση σωφρονίζει τον άνθρωπο, αλλά δεν ισχύει για όλους. Στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού αυτό επαληθεύεται πλήρως.

Προ ημερών με επιστολή του από τη φυλακή, προς ομοϊδεάτες του, απηύθυνε κάλεσμα για  «μαύρο Δεκέμβρη», γιατί, ο ``μαύρος Δεκέμβρης’’ δεν αποτελεί μια σκηνοθετική επανάληψη προηγούμενων εξεγερτικών γεγονότων αλλά έναν κύκλο αγώνα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, αναζητώντας ένα μέλλον όπου η καθημερινότητά μας θα κατακλύζεται από πράξεις επίθεσης και ανταρσίας ενάντια στην εξουσία»!

Εάν έγραφα τα παραπάνω παροτρύνοντας άλλους σε «επίθεση και ανταρσία ενάντια στην εξουσία», είναι βέβαιο πως θα είχα δεχθεί «πρόσκληση» του εισαγγελέα, καθώς απαγορεύεται η παρότρυνση σε παραβατικές ενέργειες. Πολύ περισσότερο κατά του κράτους!

Δεν μπορώ να γνωρίζω για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει φυλακισμένος ο νεαρός Ν. Ρωμανός. Όταν αποφυλακισθεί και δεν έχει αλλάξει μυαλό, τότε πολύ σύντομα θα ξαναβρεθεί στο ``φρέσκο’’!

Η ΣΦΗΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 18 Δεκ. 2015 - 12:29