ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΜΕΧΡΙ τις 18 Δεκεμβρίου, λέει, η κυβέρνηση  σχεδιάζει να ψηφίσει στη Βουλή τα προαπαιτούμενα!

Εδώ ισχύει η γλώσσα της μισής αλήθειας. Διότι, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα, βάσει του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε ο Αλ. Τσίπρας με τους δανειστές. Τα περί σχεδίου είναι για τους αφελείς και τους ανενημέρωτους.

Άλλωστε, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Ντάισελμπλουμ, το είπε την περασμένη Δευτέρα (7 Δεκεμβρίου), «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου».

Εν τω μεταξύ έφτασαν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών προκειμένου να ελέγξουν την οικονομική πορεία της χώρας. Πρώτη διαπίστωσή τους θα είναι η υστέρηση των φορολογικών εσόδων, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, βιώνει συνθήκες φτώχειας και αδυνατεί να καταβάλει τους υπέρογκους φόρους.

Κατά τα άλλα, την κυβέρνηση απασχολούν δύο θέματα! Το ένα έχει να κάνει με την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών, και το άλλο η επιβολή νέων φόρων!

Πάντως, μην ανησυχείτε! Ο Αλέξιος Τσίπρας δήλωσε πως αισθάνεται ασφαλής με την… πλειοψηφία των 153 βουλευτών στη Βουλή! Τότε γιατί ζητά στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Το τρίτο Μνημόνιο είναι όλο δικό του! Έκανε ό,τι μπορούσε, επί οκτώ μήνες, για να το… αποκτήσει! Τώρα πλέον είναι μνημονιακός και Μερκελιστής, και με τη… βούλα! Τη δική του!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ είναι η ευθύνη του κ. Πάνου Καμμένου, για την στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση, η οποία καθημερινά αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη για την Πατρίδα μας.

Ο κ. Καμμένος πρέπει να προτάξει το συμφέρον της χώρας και όχι το κομματικό ή, αν θέλετε, την ατομική του πολιτική υστεροφημία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξιος Τσίπρας είναι βέβαιο ότι στραβά αρμενίζει, όμως, τις συνέπειες πληρώνει η Ελλάδα. Ενδεικτικά, αναφέρω τα εξής:

Ο πρωθυπουργός πήγε στην Τουρκία και γύρισε με άδεια χέρια στο προσφυγικό. Εκανε tweet στον Νταβούτογλου και γέλασε ο διεθνής πικραμένος. Δεν γέλασαν οι Κύπριοι που άκουσαν να εγκαταλείπεται – από άγνοια της εθνικής γραμμής – η απαίτηση της Ελλάδας για αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Αλ. Τσίπρας πήγε στο Ισραήλ και άλλαξε την πρωτεύουσά του, από άγνοια του προβλήματος. Γύρισε και κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, αξιώνοντας συναίνεση, ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία. Τη μεθεπομένη τους αποκάλεσε σκυλιά που γαβγίζουν το καραβάνι του! Πήγε στο Παρίσι στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή και από άγνοια των συμμετεχόντων κατήγγειλε τις αγορές, στις οποίες δεν πρέπει να ενδώσουν…

Εν τω μεταξύ, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης οι τράπεζες αφελληνίστηκαν, οι μέτοχοι έχασαν μέρος των χρημάτων τους, ενώ το Δημόσιο είχε απώλειες πάνω από 15 δισ. ευρώ.

Για το τελευταίο, όπως είπε ο προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Πλακιωτάκης, χωρά η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής!

Όσο για την Ν.Δ., πρέπει να τελειώσει το σήριαλ της εκλογής Αρχηγού. Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή και συσπειρωμένη αξιωματική αντιπολίτευση, διότι, η κυβέρνηση λειτουργεί ασύδοτη! Μειώνει συντάξεις, αυξάνει τους φόρους, ``σηκώνει’’ τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, ενώ στα εθνικά  θέματα επιδεικνύει επικίνδυνη για τη χώρα προχειρότητα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Die Welt» της Γερμανίας, χαρακτήρισε την ελληνική κυβέρνηση ως «ακυβέρνητο καράβι», με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Αθήνας.

Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας δεν υπερβάλει! Γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα; ΟΧΙ! Βελτιώθηκε η οικονομία μας; ΟΧΙ!  Λύθηκε το προσφυγικό; ΟΧΙ! Μάλλον χειροτέρεψε η κατάσταση, αφού πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να δεχθούν τους μετανάστες – πρόσφυγες, διότι, αποδείχθηκε στην πράξη πως ανάμεσά τους υπάρχουν και τζιχαντιστές!

Λόγω της κυβερνητικής απραξίας, επί πάρα πολλούς μήνες τα προγράμματα τού ΕΣΠΑ έχουν ``παγώσει’’. Όμως, για το βόλεμα συγγενών και φίλων σε καίριες θέσεις του Δημοσίου, η κυβέρνηση επιδεικνύει πρωτοφανή κινητικότητα!...

Στήνεται το κράτος της Αριστεράς, αλλά δεν έχει μέλλον! Σε λιγότερο από τρεις μήνες, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, ο Αλέξιος Τσίπρας αναζητά συνενόχους, στο χώρο της αντιπολίτευσης, για το τρίτο δικό του Μνημόνιο.

Ψάχνει για αφελείς; Ματαιοπονεί!

Η ΣΦΗΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 18 Δεκ. 2015 - 11:40