Παρασκηνιακά και άλλα

ΕΥΓΕ στον Αλέξιο Τσίπρα! Κατόρθωσε το… ακατόρθωτο! Μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot spot! Χιλιάδες μετανάστες – πρόσφυγες είναι διασκορπισμένοι, από τα νησιά μας, την Αθήνα, Θήβα, Καλαμπάκα, Κοζάνη, Ειδομένη κλπ.
Η Τουρκία πανηγυρίζει για τα χάλια μας και παράλληλα σαμποτάρει την ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο! Ορισμένες  χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με επικεφαλής την Αυστρία και την Ουγγαρία, απαιτούν κλείσιμο των συνόρων για όλους τους μετανάστες – πρόσφυγες, ενώ στις Βρυξέλλες οι αρμόδιοι έχουν πελαγώσει!
Ηδη στην Ελλάδα το πρόβλημα των μεταναστών – προσφύγων έχει καταντήσει μη διαχειρίσιμο! Ο Τσίπρας άνοιξε τα ανατολικά σύνορα, ``πλημμυρίσαμε’’ μουσουλμάνους και παράλληλα προκαλείται τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό των νησιών μας, εν όψει της θερινής περιόδου.
Πού πάμε;
ΕΝΩΣΗ τα κρατικά έσοδα κάθε μήνα εμφανίζονται μειωμένα, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας των πολιτών να πληρώσουν τους εξωφρενικούς φόρους, η συγκυβέρνηση μηχανεύεται την επιβολή νέων φόρων.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ακόμη και για ανείσπρακτα ενοίκια! Σκέτη παράνοια!
Επίσης, αυξάνεται σταδιακά μέχρι του διπλασιασμού της προκαταβολής φόρου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες!
Πού το πάει η συγκυβέρνηση; Επιχειρεί, μέσω της επιβολής εξοντωτικών φόρων, την δήμευση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας;
Επιδιώκει να αυξήσει τα λουκέτα στην αγορά; Αραγε, γιατί δεν προχωράει στα σχέδιά της, μια και έξω; Με ένα Νόμο και ένα Αρθρο να κρατικοποιήσει την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, όπως έπραξαν οι Σοβιετικοί!
Το 2011 ο Αλέξιος Τσίπρας κραύγαζε ότι δεν θα πληρώσει χαράτσι ακινήτων! Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, πέρσι, συνεργάτες του καλούσαν τον λαό να μην πληρώσει τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, γιατί, δήθεν, αυτοί σαν κυβέρνηση θα καταργούσαν αυτόν τον φόρο! 
Φυσικά, ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά κλήθηκαν οι πολίτες να τον πληρώσουν σε λιγότερες δόσεις και στο ακέραιο, χωρίς την μείωση που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Μάλιστα, τώρα κλήθηκαν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και ιδιοκτήτες οικιών εκατονταετίας!
Λησμονούν, όμως, κάτι σημαντικό εκεί στην Αθήνα. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Οι αριθμοί θα ευημερούν ενώ τα ταμεία θα είναι άδεια! 
ΠΗΡΑ από κάποιο κατάστημα μικρές μπαταρίες γερμανικής κατασκευής.
Στην χάρτινη συσκευασία έχει σχετικές πληροφορίες για το προϊόν. Οι πληροφορίες είναι σε οκτώ (8) γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες δεν βρίσκεται η ελληνική.
Εχει την Ουκρανική, την Πολωνική, την Τσέχικη, την Ρουμάνικη, την Ιταλική κλπ. Η Γερμανία έχει ``πλημμυρίσει’’ την Ελλάδα με διάφορα προϊόντα της, αλλά απαξιεί να γράψει πληροφορίες στην Ελληνική γλώσσα, εκτός από ορισμένα φάρμακα, γερμανικής προέλευσης, στη συσκευασία των οποίων οι πληροφορίες εκτυπώνονται στην Ελλάδα!
Φαίνεται πως για την Γερμανία, η Ουκρανία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, η Τσεχία κλπ., έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα!
Τούς καταλαβαίνω τούς Γερμανούς. Εχουν απωθημένα κατά της Ελλάδας Το 1940 ήταν η μοναδική χώρα της Ευρώπης που κουρέλιασε το δήθεν αήττητο του Αξονα. Εξαναγκάστηκαν να καθυστερήσουν την επίθεση κατά της Ρωσίας, για να κατέβουν πρώτα στην Ελλάδα!
Ως εκ τούτου, έχασαν πολύτιμο χρόνο και όταν τους έπιασε ο φοβερός ρωσικός χειμώνας, ήρθε η πανωλεθρία! Κάτι ανάλογο και από την ίδια αιτία (ρωσικός χειμώνας) είχε υποστεί πανωλεθρία και ο Ναπολέων Βοναπάρτης.
Οσο για την… συμπάθεια των Γερμανών προς τους Ελληνες, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία!...
Η ΣΦΗΚΑ 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 26 Φεβ. 2016 - 10:31