ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Η ΙΣΧΝΗ πλειοψηφία της συγκυβέρνησης, τις πρώτες ώρες της περασμένης Κυριακής ψήφισε τον Προϋπολογισμό του έτους 2016.

Είναι ο πρώτος Κρατικός Προϋπολογισμός, μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. Όπως είναι πρώτο, το τρίτο Μνημόνιο  της Αριστεράς, αυτό που υπέγραψε με τους δανειστές ο… αντιμνημονιακός Αλέξιος Τσίπρας.

Ο Προϋπολογισμός του 2016 είναι άκρως υφεσιακός. Η πολυπόθητη ανάπτυξη προς το παρόν είναι αόρατη! Και το επόμενο έτος η οικονομία της χώρας θα οδεύει προς τα κάτω, ενώ θα κυριαρχεί η υψηλή φορολογία. Όπως δείχνει η μέχρι τώρα κατάσταση, η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων  αδυνατεί να ανταποκριθεί στην εξοντωτική φορολογία. Για αυτό κάθε μήνα αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ο λαός έχει θέσει σε προτεραιότητα το ψωμάκι του και τη θέρμανση των σπιτιών του. Βλέπετε δεν έχουν όλοι αποταμιευμένα εκατομμύρια ευρώ, όπως ορισμένοι παράγοντες της κυβερνητικής νομενκλατούρας.

Και αυτή η κατάσταση, δηλ. η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο θα συνεχισθεί. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Τα λουκέτα στην αγορά είναι καθημερινό φαινόμενο, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις μειώνονται σημαντικά, και αυτό έχει επιπτώσεις στην αύξηση της ανεργίας, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του εισοδήματος του λαού.

Πάντως, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε στη Βουλή αισιόδοξος!...

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης  χαρακτήρισε τον Αλέξιο Τσίπρα «τυχοδιώκτη και άπειρο»!

Βαριές κουβέντες. Απειρος ναι, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και, κακή τη μοίρα, πρωθυπουργός. Τυχοδιώκτης, όμως, δεν είναι. Πονηρούλης και ψευταραράς, είναι αναμφισβήτητα. Με τις πονηριές και τα ψέματα ξεγέλασε τρεις φορές τους ψηφοφόρους (Ιανουάριο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο) και υφάρπαξε την ψήφο του.

Οι πονηριές του και τα ψέματα, δεν πέρασαν στους ευρωπαίους εταίρους. Γι αυτό και τον έδεσαν χειροπόδαρα, του επέβαλαν το τρίτο μνημόνιο και ένα δάνειο κοντά στα 90 δισ. ευρώ.

Κι εκεί που ο Αλέξιος Τσίπρας θα έκανε τους ξένους να χορεύουν με νταούλια και ζουρνάδες, τον υποχρέωσαν να χορεύει τον… χορό του Ζαλόγγου, παρασύροντας μαζί του στην άβυσσο και τον ελληνικό λαό!

Ο Αλέξιος Τσίπρας, μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζήτησε συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να περάσει από τη Βουλή τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα, που τού  επέβαλαν οι δανειστές. Εισέπραξε άρνηση.

Όσο για το περί οικουμενικής κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαρρέουν φήμες από την Κουμουνδούρου, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην Β. Λεβέντη, πήραν αρνητική θέση.

Εάν ο Αλ. Τσίπρας δεν αντέχει το βάρος της τεράστιας ευθύνης του, για τα φοβερά δεινά που επεσώρευσε στο λαό το τρίτο Μνημόνιο, έχει την ευκαιρία να προσφέρει στην Πατρίδα μας μια μεγάλη υπηρεσία. Να παραιτηθεί, διότι, απέτυχε παταγωδώς. Τρέχει στον κατήφορο με… σπασμένα φρένα!

ΕΥΚΑΙΡΙΑ αναζητούσαν οι σύντροφοι του υπουργείου Πολιτισμού, για να αποδείξουν την… πολιτισμική τους ευπρέπεια, προκειμένου να απαλλαγούν από την αρχαιολόγο και ανασκαφέα του λόφου Καστά της Αμφίπολης, κα Κατερίνα Περιστέρη.

Συμπλήρωσε, λέει, 35ετία οπότε πρέπει να συνταξιοδοτηθεί! Μετά την εξοργιστική αδιαφορία των συντρόφων του υπουργείου Πολιτισμού, για ένα ταφικό μνημείο που προκάλεσε παγκόσμιο πάταγο πέρυσι, αφού από τον φετνό Ιανουάριο μέχρι τώρα επέδειξαν απαράδεκτη αδιαφορία για το μεγαλειώδες ταφικό μνημείο του λόφου Καστά, με εύσχημο τρόπο εκπαραθυρώνουν τώρα και την ανασκαφέα που έφερε στο φως μοναδικούς θησαυρούς.

Θεωρώ βέβαιο ότι, στη θέση της Κατερίνας Περιστέρη, δηλ. επικεφαλής της ΚΗ~ Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών, θα ``φυτευθεί’’ κάποιος σύντροφος ή συντρόφισσα,  ενώ θα παρακαμφθούν άλλα πρόσωπα, μη αρεστά, που κατέχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Όσο για το μνημείο του λόφου Καστά, την ανάδειξή του με έργα στερέωσης και προσβασιμότητας για το ευρύ κοινό, οι σύντροφοι της κυβέρνησης έχουν δώσει σαφή δείγματα των προθέσεών τους. Δηλ. πλήρη αδιαφορία! Και ας φωνάζουν όσο θέλουν οι τοπικοί παράγοντες και οι Φίλοι της Αμφίπολης.

Παρακαλώ δε, ας μην φωνάζουν πολύ δυνατά, γιατί… το Κράτος των Αθηνών έχει γείρει στο…  αριστερό πλευρό και κοιμάται βαθειά!

Η ΣΦΗΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 16 Δεκ. 2015 - 12:40