Παρασκηνιακα και αλλα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τους αγρότες προτίθεται να έχει στο… αρχοντικό του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξιος Τσίπρας, ύστερα από αίτημα των πρώτων.

Γιατί δεν πάει ο ίδιος στα μπλόκα των αγροτών, όπως έκανε παλαιότερα ως αντιπολίτευση, να ανέβη επάνω σ’ ένα τρακτέρ και με την ντουντούκα να εξαγγείλει ικανοποίηση τού ενός και μοναδικού αιτήματος των αγροτών; Δηλ. την απόσυρση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου και παράλληλα να τούς κάνει ένα δωράκι! Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους αγρότες, όπως διαλαλούσε παλαιότερα στα μπλόκα.

Προεξοφλώ ότι ο Αλέξιος δέχθηκε τη συνάντηση με αντιπροσωπεία των αγροτών για το θεαθήναι! Δεν θα ικανοποιήσει το αίτημά τους, απλά και μόνο διότι για την ψήφιση του Ασφαλιστικού πιέζουν αφόρητα οι δανειστές!

Δεν έχει περιθώριο να κάνει πίσω ούτε σπιθαμή! Υπέγραψε ένα αποικιακού τύπου τρίτο Μνημόνιο και τώρα οι δανειστές (τα περί θεσμών είναι αριστερίστικη μπουρδολογία) τον χορεύουν στο ταψί!

Δυστυχώς, τον λογαριασμό του Μνημονίου δεν πληρώνει ο ίδιος, αλλά ο λαός, ο οποίος βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται διαρκώς, ενώ οι φόροι αυξάνονται με διάφορους τρόπους!

Πού θα σταματήσει ο κατήφορος  της ελληνικής οικονομίας; Μόνο εάν, όπως διαλαλούσε προεκλογικά ο Αλέξιος, διαγράψει το χρέος και σχίσει τα Μνημόνια!

Αυτά, όμως, δεν γίνονται! Οι μπαλκονάτες ανέξοδες υποσχέσεις, ήταν μόνο για να εξαπατηθεί ο λαός!

Ο ΝΟΜΟΣ Σερρών ή, αν θέλετε, η Περιφερειακή Ενότητα, διαθέτει ορισμένους τουριστικούς προορισμούς, για τους οποίους πρέπει να γίνεται αδιάκοπη προσπάθεια προβολής.

Το Σπήλαιο Αλιστράτης, ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης, η λίμνη Κερκίνη, το Βυζαντινό Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου (στη χαράδρα του Μενοικίου όρους), το Χιονοδρομικό Κέντρο τού Λαϊλιά και τα Ιαματικά Λουτρά Σιδηροκάστρου και τού Αγκίστρου, είναι οι βασικοί τουριστικοί προορισμοί του Νομού μας.

Χειμερινός προορισμός, κατά βάση είναι μόνο ο Λαϊλιάς.  Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί χάρη στις προσπάθειες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών.

Παλαιότερα ο εκάστοτε Νομάρχης και σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, φρόντιζαν, κατά την περίοδο των χιονοπτώσεων, να παραμένει ανοιχτός ο δρόμος που οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά και στο Καταφύγιο ``Χρήστος Καραμπουρούνης’’ του ΕΟΣ. Παράλληλα, γίνεται και η διάστρωση άλατος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Μωυσιάδης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη του για τον ΕΟΣ Σερρών, χρηματοδότησε εξ ιδίων την κατασκευή ενός λυόμενου οικίσκου στον Λαϊλιά, ο οποίος χρησιμοποιείται ως εκδοτήριο εισιτηρίων.

Για να επιμυκινθεί, όμως, η χρονική λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, πρέπει να εγκατασταθεί σύστημα τεχνητής χιόνωσης, όπως έχει το Χιονοδρομικό Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Το κόστος είναι μηδαμινό, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Λίγα χιλιόμετρα πριν από το Χιονοδρομικό μας Κέντρο, κατασκευάστηκε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, η ΑΕΤΟΠΕΤΡΑ το οποίο δεν λειτουργεί πλέον από την χειμερινή περίοδο του 2014. Άλλο ένα μικρότερο ξενοδοχείο, Η ΚΑΝΕΛΑ, κατασκευάστηκε στη χαράδρα κάτω από την κορυφή του Προφήτη Ηλία. Και αυτό είναι κλειστό.

Βασική αιτία τού λουκέτου και για τα δύο, η μη λειτουργία του Χριονοδρομικού Κέντρου, λόγω μη επαρκούς ύψους χιονιού. Να γιατί πρέπει να αποκτήσει ο Λαϊλιάς σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Οι χαμηλές θερμοκρασίες υπάρχουν, όπως τώρα, αλλά το Χιονοδρομικό μας δεν λειτούργησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς η πίστα καταβάσεων δεν διέθετε επαρκές ύψος χιονιού.

Και πήγε πολύ κόσμος στον Λαϊλιά. Είχε εκδρομείς ακόμη και με πούλμαν!

Η ΣΦΗΚΑ 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 26 Ιαν. 2016 - 10:40