Παρασκηνιακά και άλλα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα τού κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού, στο ύψος της Αμπέλας Σιδηροκάστρου.

Έτσι, όχι μόνο εξέλειπε πλέον ο θανάσιμος κίνδυνος που αντιμετώπιζαν οι οδηγοί των πάσης φύσεως οχημάτων, στον κυκλικό κόμβο του Σιδηροκάστρου, αλλά και στο στενό τμήμα της παλαιάς οδού, από το ύψος του Σούπερ Μάρκετ Τσιντσάρης μέχρι τα Ιαματικά Λουτρά Σιδηροκάστρου.

Στον αυτοκινητόδρομο αυτόν, μεγάλη είναι η οικονομική συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελάχιστη η κρατική.

Στο τμήμα της Αμπέλας εκτελούνται ορισμένες δευτερεύουσας σημασίας εργασίες, κυρίως σήμανσης δηλ. φωσφορούχα λευκά και ερυθρά για την διευκόλυνση των οδηγών  τη νύχτα.

Ελπίζω ότι φέτος θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, από το ύψος της τάφρου Μπέλιτσας, μέχρι τη σύνδεση της οδού με τον αυτοκινητόδρομο, μεταξύ Χριστός – Μελενικίτσι.

Όπως πληροφορούμαι, έχει ολοκληρωθεί το τμήμα του αυτοκινητόδρομου, από τα σύνορα μέχρι το Σαντάσκι της Βουλγαρίας. Το έργο είχε αναλάβει ελληνική εταιρεία, αλλά για κάποιους λόγους κηρύχτηκε έκπτωτη. Η νέα εταιρεία που ανέλαβε ακολούθως το έργο, το αποπεράτωσε σε χρόνο ρεκόρ.

Ελπίζω ότι η γρήγορη αποπεράτωση, να μην είναι σε βάρος της ποιότητας των εργασιών. Δηλ. κακοτεχνίες!

ΠΡΙΝ από ένα μήνα, περίπου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, δήλωνε αρνητικός στο σύμφωνο συμβίωσης και την προέκτασή του και στα ομόφυλα άτομα, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έπρεπε να περάσει από το Κοινοβούλιο και να γίνει νόμος.

«Είναι τέτοιο θέμα, που είναι προσωπική επιλογή κάποιων ανθρώπων, πρέπει να μπει στο Οικογενειακό Δίκαιο; Πρέπει να πάει στη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους»; αναρωτήθηκε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αναφερόμενο στο ζήτημα της καύσης των νεκρών και τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα εξήγησε πως είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει την καύση, ωστόσο αυτό αντίκειται στα πιστεύω της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ως εκ τούτου τα αποτεφρωτήρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν εντός των κοιμητηρίων. Προβληματισμό εξέφρασε, όμως, και για τη δημιουργία επίσημου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο καθένας έχει το δικαίωμα να  προσεύχεται στο λατρευτικό του χώρο, παρ’ όλα αυτά «κάτω από το σημερινό καθεστώς θα είναι αφέλεια να τρέξουμε, χωρίς να ξέρουμε ποιος θα το διοικεί. Χωρίς να ξέρουμε αν θα είναι χώρος προσευχής ή αν είναι τόπος διδασκαλίας και φονταμενταλιστικός».

Στο ίδιο σημείο άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη αντιμετωπίζει το προσφυγικό πρόβλημα, που το χαρακτήρισε «πρόβλημα του αιώνα». «Γιατί έφυγαν οι πρόσφυγες; Γιατί τους βομβαρδίσαμε εμείς. Η πολιτισμένη Ευρώπη τους βομβάρδισε. Τους έβγαλε από τα σπίτια τους, δημιούργησε αυτό το ρεύμα. Αυτοί έρχονται προς τα εδώ, πνίγονται στη θάλασσα, εμείς τους υποδεχόμαστε και τώρα πάνε προς την Ευρώπη και βλέπουν τους πασσάλους που βάζουν για να μην περάσουν. Οι ένοχοι δεν πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ή θα τους αποκλείσουν και θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα;».

Καλά τα είπε ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά ας μην λησμονεί ότι, κατά τα περυσινά Θεοφάνια έβαλε πλάτη στον άθρησκο Αλέξιο Τσίπρα, έχοντάς τον δίπλα του και δίδοντάς του να απελευθερώσει ένα  λευκό περιστέρι, όταν έψαλε το «…και το πνεύμα εν είδει περιστερά, εβεβαίου του λόγου τω αληθές»!

Τί  νόημα είχε για τον αρχηγό, τότε, της αντιπολίτευσης αυτήν η ψαλμωδία; Καμία! Όμως, όλη η Ελλάδα είδε δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο, σε μια τόσο μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, ένα άτομο που έκανε τα πάντα για να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Η ΣΦΗΚΑ 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 17 Ιαν. 2016 - 15:16