Παρασκηνιακα και αλλα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ, ακούστηκαν να κραυγάζουν προς βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Πείτε μας ποιά είναι η εναλλακτική πρότασή σας για να μην μειωθούν οι συντάξεις»!

Γιατί προβληματίζεστε σύντροφοι; Τη… λύση δώσατε εσείς πέρυσι, τέτοιες μέρες! Λησμονήσατε ότι ο αρχηγός σας, Αλέξιος Τσίπρας, διατυμπάνιζε ότι θα σχίσει τα Μνημόνια και ότι θα καταργήσει το χρέος;

Λησμονήσατε που παροτρύνατε τον λαό να μην πληρώσει τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, γιατί θα τον καταργούσατε;

Η Ελλάδα, σύντροφοι, λίγο πριν από το τέλος του έτους 2014 ήταν λίγο πριν από την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος για την έξοδο από τα Μνημόνια, οι τράπεζες ήταν πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες, ενώ προβλεπόταν ότι για το 2015 η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα θα έφθανε το 10%.

Όλα αυτά τα κατεδαφίσατε, λόγω της εξουσιομανίας του αρχηγού σας, ο οποίος, τελικά, αποδείχθηκε τραγικά κατώτερος των περιστάσεων. Οι επενδύσεις κινούνται σήμερα αρνητικά, επιβάλλατε τα capital controls, ενώ  ετοιμάζετε την ισοπέδωση του Ασφαλιστικού!

Πήγαν χαμένες οι πενταετείς θυσίες του ελληνικού λαού. Τώρα, υπόσχεσθε έναρξη ανάπτυξης τον Δεκέμβριο του 2018! Δηλαδή, μετά από τρία χρόνια, η Ελλάδα θα φθάσει (αν φθάσει) εκεί που ήταν τον Δεκέμβριο του 2014!

Εύγε!

ΣΤΗΝ στροφή της περιφερειακής οδού προς το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, υπάρχουν τρεις κολόνες ηλεκτροφωτισμού, με δύο λαμπτήρες η κάθε μία. Από τους συνολικά έξι λαμπτήρες, κατά τις νυχτερινές ώρες ανάβει μόνο ένας!

Άραγε, οι άλλοι πέντε έχουν «καεί» ή δεν τους ανάβουν οι αρμόδιοι για λόγους οικονομίας; Η είσοδος, όμως, προς τον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου πρέπει να ηλεκτροφωτίζεται κανονικά και  να μην θυμίζει, το Νοσοκομείο, ένα φτωχό μαγαζάκι!

Βεβαίως, ο χώρος του πάρκινγκ ηλεκτροφωτίζεται επαρκώς, διότι, τον λογαριασμό πληρώνει το Νοσοκομείο. Έξω από το θυροφυλάκιο, όμως, πρέπει να ανάβουν τουλάχιστον οι τρεις από τους  έξι λαμπτήρες. Ας περιορίσουν οι αρμόδιοι τον υπερβολικό αριθμό των λαμπτήρων στον κόμβο προς Δράμα, και να ανάψουν τους λαμπτήρες στη στροφή προς το Νοσοκομείο.

Και κάτι ακόμη. Από το ύψος της στροφής προς το Νοσοκομείο μέχρι τον κόμβο προς Νεοχώρι, Νέο Σκοπό, τη νύχτα δεν ανάβει ούτε ένας λαμπτήρας. Απόλυτο σκότος επικρατεί, σε έναν οδικό άξονα που έχει διαρκή κίνηση οχημάτων.

ΛΟΓΩ εκλογών στην Βαρντάρσκα Μπανοβίνα Σκόπια, ``πάγωσαν’’, λέει, οι συνομιλίες με την Ελλάδα για το όνομα τού τιτοσταλινικού μορφώματος.

Οι συνομιλίες αυτές μου θυμίζουν τις αντίστοιχες για το Κυπριακό! Είναι ατέρμονες! Ούτε οι Τούρκοι επιθυμούν συμφωνία, ούτε οι καθοδηγούμενοι, από την Τουρκία και τις ΗΠΑ, Σκοπιανοί.

Και οι δύο βολεύονται με την  υπάρχουσα κατάσταση, αφού οι μεν Τούρκοι έχουν θέσει υπό Κατοχή το 40% της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, οι δε Σκοπιανοί έχουν αναγνωριστεί από δεκάδες κράτη, με την κλαπείσα ονομασία της Μακεδονίας μας.

Ως γνωστόν, οι πρώτοι που τους αναγνώρισαν ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», είναι οι Βούλγαροι, οι Ρώσοι και οι Σέρβοι, καθώς το αίμα (Σλαβικό) νερό δεν γίνεται! Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα και… ούνα σλαβική προφορά!

Ο πρωθυπουργός του μορφώματος, Νίκολα Γκρούεφσκι, αντιμετωπίζει ισχυρή αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για την αιφνιδιαστική  προκήρυξη εκλογών. Μάλιστα, η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι εκλογές πρέπει να αναβληθούν, ώστε «να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα εξασφαλίζουν μια… τίμια αναμέτρηση»!

Αραγε, τί  υπονοούν; Ότι οι προηγούμενες εκλογές δεν ήταν τίμιες;

Η ΣΦΗΚΑ 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 15 Ιαν. 2016 - 11:15