Παρασκηνιακα και αλλα

ΝΕΕΣ υποσχέσεις – διαβεβαιώσεις του Αλεξίου Τσίπρα. Μέχρι το τέλος της θητείας μας, είπε, η Ελλάδα θα επανέλθει στην ανάπτυξη!

Γιατί να πιστέψει ο λαός τις νέες υποσχέσεις – διαβεβαιώσεις του, αφού ό,τι κι αν υποσχέθηκε μέχρι τώρα δεν υλοποίησε τίποτε; Αντίθετα, έκανε ακριβώς τα ανάποδα! Παραδείγματα όσα θέλετε. Ενδεικτικά θα αναφέρω το δήθεν σχίσιμο των Μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη διαγραφή του χρέους με ένα άρθρο, την επαναφορά του 13ου μισθού και πολλά άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός, που θα έλεγαν και οι της καθαρεύουσας.

Δυστυχώς για τον σύντροφο Αλέξιο, με τόσα ψέματα που έχει πει στον λαό μας, ό,τι κι αν λέει τώρα δεν γίνεται πιστευτός, διότι, ως γνωστόν, τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Ενσυνείδητα εψεύσθη συστηματικά. Ετσι, ας μην κάνει τον κόπο να εφευρίσκει άλλα ψέματα. Ματαιοπονεί. Εκείνο για το οποίο θα πρέπει να προσπαθήσει, είναι να σταματήσει να μειώνει διαρκώς τις συντάξεις, να σταματήσει την επιβολή νέων φόρων, να φροντίσει ώστε να διακοπεί η εισροή στη χώρα μας των δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων. Και αν έχει ίχνος τσαγανού να χτυπήσει τη γροθιά στο τραπέζι των Ευρωπαίων. Να τους βροντοφωνάξει πως τα μιλιούνια των μουσουλμάνων προσφύγων έχουν αφετηρία την Τουρκία! Σ’ αυτήν πρέπει να στείλουν αυστηρό μήνυμα να κλείσει τις πόρτες της στο πρωτοφανές μεταναστευτικό τσουνάμι.

ΧΩΡΙΣ ίχνος σεβασμού στην ιστορία, γνωστή εταιρεία ρούχων «έντυσε» τα αγάλματα του Παρθενώνα με προϊόντα της.

Οι αδίστακτοι έμποροι του κέρδους, εξευτελίζουν έργα τέχνης παγκόσμιας κληρονομιάς, τα οποία έχουν κλαπεί από τον Παρθενώνα! Πρόκειται για κατάπτυστη ενέργεια, η οποία, εκτός των άλλων, αποκαλύπτει το πολιτισμικό επίπεδο των εμπνευστών της διαφήμισης.

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κατήγγειλε την διακωμώδηση του ελληνικού πολιτισμού της αρχαιότητας και προσέθεσε:

«Ειρωνευόμενη τα δάκρυα της Καρυάτιδας και γελοιοποιώντας τον αγώνα των Ελλήνων για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ασήμαντες λεπτομέρειες μπροστά στα σημαντικά κέρδη των πωλήσεων, η εταιρία επέλεξε τον παραπάνω τρόπο για να προβάλει το έργο της Derya Cakirsoy ως δημιουργικό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ``καλλιτεχνική παρέμβαση’’ στις φωτογραφίες των ανασυνθέσεων του δυτικού και ανατολικού αετώματος του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ σημαντικά τμήματα τους βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο».

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τον κανονισμό του Μουσείου της Ακρόπολης, η επαγγελματική φωτογράφηση ή/και η χρήση φωτογραφιών για εμπορικούς – διαφημιστικούς σκοπούς, των εκθεμάτων που βρίσκονται στο Μουσείο επιτρέπεται μόνο κατόπιν γραπτής έγκρισης από το Μουσείο.

Φυσικά, τέτοια άδεια δεν δόθηκε.

Ησυχία δεν έχουν τα αγάλματα του Παρθενώνα. Οι Τούρκοι κατακτητές τα ξεπούλησαν στον Ελγιν, αυτός βεβηλώνοντας ξεδιάντροπα το μνημείο τα έκλεψε στην Αγγλία χωρίς να του δώσουν άδεια οι νόμιμοι κληρονόμοι των έργων, δηλ. οι Ελληνες.

Προηγουμένως, για να αφαιρέσει τα γλυπτά, μαγάρισε το μνημείο, ενώ σήμερα οι Αγγλοι αρνούνται να μας επιστρέψουν τα κλεμμένα.

Τώρα, τα γλυπτά έγιναν… μοντέλα διαφήμισης ρούχων…

ΓΙΑ την παράνομη συμμετοχή ενός παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνα Κυπέλλου Ισπανίας, το εκεί αθλητικό δικαστήριο της επέβαλε ποινή αποκλεισμού από τους περαιτέρω αγώνες.

Η ομάδα της Μαδρίτης υπέβαλε προσφυγή αρμοδίως αλλά κρίθηκε ως αβάσιμη. Ετσι, η γεγόμενη «βασίλισσα» έμεινε στα κρύα του λουτρού!

Φαντάζεσθε να είχε γίνει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, με ``δράστη’’ π.χ. τον Ολυμπιακό; Σιγά που θα του είχαν επιβάλει ποινή αποκλεισμού από το Κύπελλο Ελλάδος.

Και κάτι ακόμη. Οι μέχρι πρότινος ισχυροί παράγοντες της UEFA, Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, τιμωρήθηκαν με οκταετή απαγόρευση ενασχόλησης με τον αθλητισμό, διότι, κατηγορήθηκαν για οικονομικό σκάνδαλο.

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες και δήλωσαν ότι θα προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, κατά της απόφασης της FIFA.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, στο εξωτερικό οι Νόμοι που διέπουν τον αθλητισμό εφαρμόζονται μέχρι κεραίας! Στην Ελλάδα οι αντίστοιχοι Νόμοι εφαρμόζονται επιλεκτικά. Τρανό παράδειγμα η πρόσφατη εξοντωτική τιμωρία του Παναθηναϊκού για τη ρίψη κροτίδων στον αγώνα που δεν έγινε ποτέ, με τον Ολυμπιακό.

Δύο εβδομάδες αργότερα, σε εντός έδρας αγώνα του Ατρόμητου, ερίφθησαν κροτίδες και δεν έγινε καν προσωρινή διακοπή του παιχνιδιού. Και πώς να γίνει, αφού δεν βρέθηκε κανένας… Μαρινάκης να τηλεφωνήσει στον σύντροφο Κοντονή!...

Η ΣΦΗΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 07 Ιαν. 2016 - 12:02