ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΝΕΟ χαρτονόμισμα των 20 ευρώ κυκλοφορεί στην αγορά από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου.

Αυτό που ``καίει’’ τον ελληνικό λαό, όμως, είναι το νέο χαρτονόμισμα και όχι η ανεργία, οι μειώσεις συντάξεων και οι συνεχείς αυξήσεις φόρων;

Άραγε, πόσοι φορολογούμενοι πλήρωσαν την πρώτη δόση του ``φουσκωμένου’’ ΕΝΦΙΑ; Ο οποίος μπήκε στη ζωή μας ως ΕΕΤΗΔΕ, μετασχηματίστηκε σε ΕΕΤΑ και κατέληξε σε ΕΝΦΙΑ!

Έλεγαν ότι ο φόρος αυτός θα είναι προσωρινός! Ως γνωστόν, όμως, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού! Όσο κι αν ψάχνω στη μνήμη μου, δεν μπορώ να βρω να καταργήθηκε κάποιος επιβληθείς φόρος.

Αλήθεια, μήπως γνωρίζετε το αυτοκινητάκι σας και το σπιτάκι σας, πόσοι φόροι τα επιβαρύνουν;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τις συνέπειες από τις χονδροειδέστατες ψευδολογίες, τις τζάμπα μαγκές και τους θεατρινισμούς του Αλέξιου Τσίπρα, δεν τις πληρώνει ο ίδιος, αλλά η χώρα και ο λαός της.

Η ανερμάτιστη πρακτική του έφερε την Ελλάδα σε άκρως δυσχερή κατάσταση. Πρώτα σε οικονομική και στη συνέχεια στο μεταναστευτικό. ``Πλημμύρισε’’ η χώρα από Ισλαμιστές της Ασίας και της Αφρικής, ανάμεσα στους οποίους παρεισέφρυσαν ουκ ολίγοι δολοφόνοι τζιχαντιστές!

Αλλοι κρύβονται στην Ελλάδα, περιμένοντας εντολή για να διαπράξουν τυφλό τρομοκρατικό ``χτύπημα’’, όπως άλλοι τζιχαντιστές που πέρασαν από την Ελλάδα, πήγαν στο Παρίσι και διέπραξαν μαζικές δολοφονίες!

Να μην λησμονεί κανείς ότι, το Ισλαμικό Χαλιφάτο, ανάμεσα στις  χώρες που συμπεριέλαβε στο… πρόγραμμα τρομοκρατικών επιθέσεων, βρίσκεται και η Ελλάδα!

Εν τω μεταξύ, καθημερινά καταφθάνουν στα νησιά μας, από τις ακτές της Τουρκίας, μιλιούνια μουσουλμάνων. Υπάρχουν γυναικόπαιδα, αλλά είναι βέβαιο ότι ανάμεσα στους άνδρες βρίσκονται τζιχαντιστές σε αποστολή!

Έχουν άδικο οι χώρες που έκλεισαν τα σύνορά τους στους μετανάστες; Πρέπει να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος και διασταύρωση στοιχείων, με τις πρεσβείες μας στις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Εάν σημειωθεί έστω ένα ``χτύπημα’’ τζιχαντιστών στην Ελλάδα, η ευθύνη θα είναι ολοκληρωτικά τού  Αλ. Τσίπρα, που μετέτρεψε τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι!

ΕΥΓΕ, πολλά εύγε στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, για την μεγάλης σημασίας νίκη της, επί της τουρκικής Καρσίγιακα, μέσα στην αλησμόνητη και σκλαβωμένη Σμύρνη μας.

Ο αγώνας έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και ήταν άκρως συναρπαστικός. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του σκορ από το πρώτο λεπτό και δεν επέτρεψε στην τουρκική ομάδα να περάσει μπροστά ούτε μία φορά.

Μάλιστα, οι πράσινοι κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με 13 πόντους διαφορά, ενώ διατήρησαν τη διαφορά πάνω από 10 πόντους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό, καθώς η τουρκική ομάδα ενέτεινε τις προσπάθειες για να καλύψει τη διαφορά και να προηγηθεί. Στα τελευταία 100~~ κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ αλλά έως εκεί. Ένα τρίποντο του Καλάθη και δύο ακόμη πόντοι αύξησαν τη διαφορά στους πέντε πόντους, οπότε εκεί το παιχνίδι είχε κριθεί.

Την προηγούμενη ημέρα, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, παρά τις πολλές απουσίες παικτών, λόγω τραυματισμών, πέτυχε μεγάλης σημασίας νίκη, εντός έδρας, επί της Ισπανικής Λαμποράλ Κούτσα, με αποτέλεσμα να αναρριχηθεί μόνος πρώτος στον Ομιλό του.

Χαίρομαι όταν οι ελληνικές ομάδες κερδίζουν τις ξένες, αλλά δεν… τα βάφω μαύρα όταν χάνουν. Γι αυτό ας προσέχουν, να παίρνουν μόνο νίκες, για το γόητρο της χρεοκοπημένης, οικονομικά (μόνο;)  Ελλάδας.

Η ΣΦΗΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 16 Δεκ. 2015 - 12:39