ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΜΕΧΡΙ στιγμής πέρασε απαρατήρητη η δήλωση του προέδρου της επιτροπής για την αναθεώρηση του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων, σύντροφου Αντώνη Λιάκου, ο οποίος αποκάλεσε «τζιχαντιστές τους Μακεδονομάχους», συνοδεύοντας τον χαρακτηρισμό με πλήθος άλλων κατάπτυστων φράσεων.

Περίμενα ότι, τουλάχιστον ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μακεδονομάχων και Απογόνων θα είχε εκδώσει καταγγελία κατά του ανιστόρητου καθηγητή Πανεπιστημίου, αλλά δεν έγινε τίποτε!

Αρα, ας μην απορήσει κανείς εάν στην επόμενη σχολική περίοδο, στα  βιβλία Ιστορίας που αναφέρονται στον Μακεδονικό Αγώνα 1904 – 1908, απαλειφθεί πλήρως η περιγραφή στους ανώνυμους και επώνυμους μαχητές, εκείνου του τιτάνιου Αγώνα, που προσέφεραν τα πάντα, ακόμη και τη ζωή τους για να μην εκσλαβισθεί η Μακεδονία μας, η γενέτειρα του βασιλιά Φιλίππου και του στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο σύντροφος Αντώνης Λιάκος, πρέπει να λάβει την κατάλληλη αποστομωτική απάντηση. Να είναι οξύτατη, όπως αρμόζει σε άτομα που γραικυλίζουν και διαγράφουν με λίγες λέξεις τις θυσίες των Μακεδονομάχων μας.

Όπως έγραψα και άλλες φορές, οι Εφιάλτες δεν έχουν θέση στην  Ελλάδα.

ΤΕΛΙΚΑ, σύσσωμη η αντιπολίτευση, εκτός του Βασ. Λεβέντη, γύρισε την πλάτη στις μεθοδεύσεις του Αλ. Τσίπρα, να εφαρμόσει το Μνημόνιο – τέρας, με τη στήριξη των άλλων κομμάτων.

Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, πλήττοντας βαρύτατα διάφορους τομείς, όπως η Υγεία, το Συνταξιοδοτικό, το Ασφαλιστικό κλπ.

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μακρύ δρόμο και θα πρέπει να τον διανύσει ολομόναχη! Να το διατυπώσω πιο απλά! Ο Μνημονιακός Αλέξιος Τσίπρας, όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί! Βεβαίως, ίσως τον βασανίσουν οι νυχτερινοί εφιάλτες, αλλά δεν τού  κοστίζουν τίποτε! Το λογαριασμό από τις  απερισκεψίες του, τον στέλνει στον ελληνικό λαό! Σε δόσεις … Και είναι πολύ τσουχτερές!

Ο ΝΤΕΪΒΙΝΤ Φίλιπς είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με έκθεσή του, η τουρκική κυβέρνηση βοηθά το Χαλιφάτο του τρόμου, δηλ. τον ISIS, παρέχοντας εκπαίδευση, εξοπλισμό, ασφαλή καταφύγια, ενώ έχει αποδειχθεί ότι αγοράζει το κλεμμένο (από τον ISIS) πετρέλαιο!

Όλα τα παραπάνω, αποκαλύπτουν ότι, ενώ η Τουρκία παραμένει σημαντικός δυτικός εταίρος, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της, κλείνουν τα μάτια στα «έργα και τις ημέρες» της γείτονος και παράλληλα αντιμετωπίζουν το ρόλο της  Ρωσίας στη Συρία, με πάρα πολύ μεγάλη υποκρισία.

Βλέπετε, η Τουρκία είναι το… παραχαϊδεμένο παιδί των Δυτικών και κάνουν… τα στραβά μάτια στις… μαλαγανιές της! Λέτε ό,τι κάνει η Τουρκία να είναι με την προτροπή των προστατών της, προκειμένου να πλήξουν τη Ρωσία;

Στη σκακιέρα του παγκόσμιου (πολεμικού και οικονομικού) παιχνιδιού, γίνονται απίστευτα… κόλπα! Αλλωστε, είναι γνωστό ότι, οι μεν Ρώσοι στηρίζουν τον πρόεδρο της Συρίας, τον Ασαντ, οι δε Δυτικοί προσπαθούν απεγνωσμένα και με κάθε τρόπο να τον ανατρέψουν!

Και σ’ αυτά τα παιχνίδια οι ΗΠΑ παίρνουν όσκαρ! Αλλωστε, κάπως έτσι ανέτρεψαν τους δικτάτορες του Ιράκ (Σαντάμ Χουσεΐν) και της Λιβύης (Μουαμάρ Καντάφι). Εβαλαν στο χέρι τα πετρέλαια των δύο χωρών και… ησύχασαν!

Να μην λησμονούμε ότι, στον Β~ Παγκόσμιο  Πόλεμο, ο Αδόλφος Χίτλερ επιχείρησε να κατακτήσει πετρελαιοπαραγωγικές χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά απέτυχε λόγω σφοδρής αντίστασης των Δυτικών συμμάχων.

Σε εκείνον τον πόλεμο της ερήμου, πήραν μέρος και στρατεύματα της Ελλάδας, όπως στο Τομπρούκ, το Ελ Αλαμέϊν κλπ.

Η ΣΦΗΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 16 Δεκ. 2015 - 12:38