ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΠΡΙΝ κοπάσει ο σάλος από την ανθελληνική δήλωση του σύντροφου Φίλη, ο οποίος διέγραψε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από τους Τούρκους, ξέσπασε ακόμη ένας σάλος!

Όχι από δήλωση του Φίλη, αλλά από άρθρο του «μέντορα» της ανεκδιήγητης Ρεπούση, του καθηγητή σύντροφου Αντώνη Λιάκου, ο οποίος αποκάλεσε τους Μακεδονομάχους «τζιχαντιστές»!

Αυτόν τον ανθέλληνα και ανιστόρητο επέλεξε ο Ν. Φίλης ως πρόεδρο της επιτροπής για την αναθεώρηση του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων!!!

Κατά συνέπεια, δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν την επόμενη σχολική περίοδο, αλλάξουν πολλά στα σχολικά βιβλία, όπως η απόλυτη απουσία του μαθήματος των Θρησκευτικών, η «διόρθωση» της Ιστορίας έτσι όπως την αντιλαμβάνονται άτομα σαν τον Ν. Φίλη, τον Αντ. Λιάκο, την συντρόφισσα Ρεπούση κ.ά.

Για τον Αντ. Λιάκο, ήταν τζιχαντιστές οι χιλιάδες των Μακεδονομάχων, όπως ο Π. Μελάς, οι Καπετάνιοι Αγρας (τον απαγχόνισαν οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες έξω από τα Βοδενά – Εδεσσας), Χατζηπανταζής, Μητρούσης, Βλάχβεης, Γιαγκλής, Κώττας και άλλοι, ήταν τζιχαντιστές! Το ίδιο εννοεί, φυσικά και εκατοντάδες άλλους νέους από διάφορα σημεία της χώρας (Κρήτες κλπ.) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας και έσπευσαν στη Μακεδονία, για να αντιμετωπίσουν τους Βούλγαρους κομιτατζήδες.

Για τις ανιστόρητες δηλώσεις των Ν. Φίλη και Αντ. Λιάκου, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, φέρει ακέραιη την ευθύνη. Πρέπει να τους απομακρύνει άμεσα από τα πόστα που κατέχουν. Είναι επικίνδυνοι!... Έλεος πια με τους κάθε λογής γραικύλους!

ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί αυτοκινήτων, για την εξεύρεση χώρου στάθμευσης. Οι αλλεπάλληλες πεζοδρομήσεις οδών και η υπερβολική διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, έχουν περιορίσει σημαντικά τις θέσεις παρκαρίσματος.

Σε ορισμένες οδούς είναι πολύ εύκολο να εξασφαλιστούν πολλές θέσεις στάθμευσης, αρκεί να υπάρχει η βούληση των αρμοδίων του Δήμου Σερρών. Υπάρχει η δυνατότητα, να καθιερωθεί η στάθμευση οχημάτων σε λοξή θέση, όπως π.χ. ισχύει στην οδό Αθαν.  Αργυρού, από το ύψος της Φιλίππου μέχρι τα δύο αιωνόβια πλατάνια.

Για λοξή στάθμευση ι.χ. επιβατικών αυτοκινήτων προσφέρονται πολλοί δρόμοι, όπως από την αρχή της οδού Φιλίππου μέχρι την Αθαν. Αργυρού κλπ.

Στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη αυτή η πρακτική.

Βεβαίως, στην πόλη των Σερρών λειτουργεί ένα υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων, πίσω από το Διοικητήριο, το οποίο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Έχω προσωπική εμπειρία για αυτό. Παρά ταύτα, χρειάζεται στην πόλη η καθιέρωση στάθμευσης αυτοκινήτων σε λοξή θέση. Δεν κοστίζει τίποτε, παρά μόνο τις μικρές λευκές διαγραμμίσεις.

ΑΠΟ δω το πήγαν, από κει το έφεραν, τελικά ``έφαγαν’’ τον πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έγινε στόχος επιθέσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

Πρόκειται για στελέχη, τα οποία, όπως καταγγέλθηκε, συνομιλούσαν με φυλακισμένους τρομοκράτες και έδιναν υποσχέσεις ότι θα αλλάξει ο Νόμος για τις φυλακές τύπου Γ~, ότι δεν θα εφαρμοσθεί το DNA, την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση της Δέλτα κ.ά.

Πρόσφατα, ο Γιάννης Πανούσης προέβη σε φοβερές καταγγελίες, οι οποίες, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έπρεπε να κινητοποιήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να προβούν σε  συλλήψεις.

Δυστυχώς, συνέβη το αντίθετο Κυβερνητικοί παράγοντες επιχείρησαν να γελοιοποιήσουν τις καταγγελίες Πανούση! Θα έπρεπε, βεβαίως, να προχωρήσουν σε διερεύνηση τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τους ανατριχιαστικούς διαλόγους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένους τρομοκράτες.

Για να χρησιμοποιήσω φρασεολογία κορυφαίων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ (Παπαδημούλης κλπ.), στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φυλακισμένοι τρομοκράτες, «συνομιλούσαν σαν να είναι κολλητοί»!

Το «σαν» δεν είναι αναγκαίο. Βεβαίως και είναι κολλητοί, διότι, είναι οι ίδιοι που πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη!

Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!...

Η ΣΦΗΚΑ 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 15 Δεκ. 2015 - 15:14