Όποιος σκέπτεται εκλογές … όποιος τις ζητάει και, προφανώς, όποιος τις προκηρύξει...

Γράφει ο Μέτοικος

Θα είχε δίκαιο στους χαρακτηρισμούς του ο πρωθυπουργός εάν πράγματι η χώρα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έμπαινε σε τροχιά ανάπτυξης. Τότε αληθινά όποιος «σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος…όποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος» και, προφανώς, όποιος τις προκηρύξει κάτι περισσότερο…

Στο παρελθόν, πολιτικά άφρονες υπήρξαν ο Α. Τσίπρας, που εκβίασε τις εκλογές το 2015 σε χρονική στιγμή που η χώρα όντως έμπαινε σε τροχιά ανάπτυξης, ο Α. Σαμαράς που επίσης προκάλεσε τις εκλογές το 2012 με το success story του και, βεβαίως, ο μέγιστος   Γ.Α. Παπανδρέου, ο άνθρωπος που βλακωδέστατα πήρε το 2009 την καυτή πατάτα του Δημόσιου χρέους από τα χέρια του  Κωνσταντίνου Καραμανλή, του απλά νεότερου, με σύνθημα, σε μια χρεοκοπημένη χώρα, το «λεφτά υπάρχουν»! 

Με μόνη θετική γνώμη ένα διαφημιστικό άρθρο στους Financial Times η οικονομία της Ελλάδας πηγαίνει κατά διαβόλου. Η  εργασία των νέων σε συνθήκες γαλέρας έγινε η επίσημη εργατική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η ανεργία σημειώνει αύξηση, οι συντάξεις πετσοκόβονται, τα δημόσια έσοδα συρρικνώνονται και ο ΕΝΦΙΑ, που ο Α. Τσίπρας είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει, έρχεται αυξημένος, ρίχνοντας πολίτες και οικονομία στην παγωμένη καρδιά της δαντικής κόλασης!

Οπότε, το ότι «είδε» ο πρωτοψεύτης πρωθυπουργός ανάπτυξη, όταν η κυβέρνησή του  «φορολογεί τη ζάχαρη και τον καφέ, φορολογεί τα σύκα, μοιράζει κουπόνια σίτισης τώρα και σε έμπορους που, τα μαγαζάκια τους σφαλούν, γιατί δεν έχουνε λιανά και, δίχως να μιλούν τραβούν κατά διαβόλου ενώ αυτός και οι σύντροφοί του οι «αριστεροί» νοιάζονται μόνο δια των δανειστών την  προίκα και, τραγωδούν μ' αυτόν μαζί αρκούντως χορτασμένοι Πως: όσο τρων το έθνος ζή, Και σαν δεν τρων πεθαίνει, είναι αριστερό θάμα!

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, όχι ειλικρινής αλλά οπωσδήποτε ευγενής στη δημόσια εικόνα του, έχασε την ψυχραιμία του και χαρακτήρισε ανόητους όσους σκέπτονται ή, ζητούν εκλογές. Θα είχε δίκαιο αν έλεγε πως, όποιος προβλέπει και, σαν γυρολόγος φωνάζει πως έρχονται εκλογές προκαλεί σκοτούρες ενώ, όποιος τις ζητάει, πριν τη δεύτερη αξιολόγηση, είναι πραγματικά ηλίθιος!

Πιθανότατα, αποδέκτης του χαρακτηρισμού «ανόητος» είναι ο τάχα προνομιακός συνομιλητής του Α. Τσίπρα, που δηλώνει ότι μετά τα εγκαίνια της Εκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα γίνουν σε στενό οικογενειακό κύκλο, ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές. Είναι γεγονός πως, δηλώσεις αυτού του είδους,  δημιουργούν πρόσθετες σκοτούρες στους προπαγανδιστές του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς, σε  συνδυασμό με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, τις γελοίες πρακτικές διώξεων Ιεραρχών της Ορθόδοξου Εκκλησίας, τη σπίλωση ολυμπιονικών, όταν ο πρωθυπουργός σωστά επισημαίνει πως, με τις επιτυχίες τους «ανέβασαν την Ελλάδα ψηλότερα» τη στιγμή που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη σπρώχνουν προς τα αξεδιάλυτα σκοτάδια της αυγής του φασισμού, υπονομεύουν το εικονικό κλίμα αισιοδοξίας που βλέπει στην Ελλάδα αρθογράφος εφημερίδας της αλλοδαπής, στις σελίδες της οποίας οι διαφημιστικές καταχωρήσεις στοιχίζουν πολύ ακριβά!...

Όμως, η επαναφορά του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων και μια, εκτός χρόνου και πραγματικότητας επαναστατικότητα,  «αριστερών» από βαριεστιμάρα και κόμπλεξ καταγωγής στελεχών της κυβέρνησης, μαρτυρούν, όπως τα ίχνη γυμνοσάλιαγκα, πως το σχέδιο των «απρόσμενων εκλογών» περπατά στο πρωθυπουργικό κεφάλι αν, βεβαίως, δεν πρόκειται για δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης ενόψει του συνεδρίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το ξεσκόνισμα παλιών αβανταδόρικων πρακτικών και συνθημάτων προμηνάει, αμέσως μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μπροστά στα διαφαινόμενα αδιέξοδα της επερχόμενης δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, μια νέα εκλογολογία αριστερής εκπόρευσης, με κορύφωση πιθανότατα, την «έκτακτη» ανανέωση της εμπιστοσύνης του λαού, για το νέο αριστερό πρόγραμμα, που θα παρουσιαστεί στην Δ.Ε.Θεσσαλονίκης!

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 23 Αυγ. 2016 - 08:57