Οδοιπορώντας προς το Συνέδριο Διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ

Οδοιπορώντας προς το Συνέδριο Διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ οι συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα πληθαίνουν. Στόχος τους, τόσο η γείωση των απόψεών του στους υποστηρικτές, όσο και η υπονόμευση ως παρωχημένου του αριστερού ριζοσπαστισμού που εκφράζουν οι διαφωνούντες της «Ομπρέλας», τα 500 μέλη που αποδοκιμάζουν τον πολακισμό ως πολιτική τάση στο κόμμα και τα 25 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που υπογράφουν κείμενο ενάντια «στα παρωχημένα αρχηγικά πρότυπα που δεν ταιριάζουν σε ένα σύγχρονο αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα».
Στην κόντρα 600 τσιπρικοί καταγγέλλουν όσους σκεπάζονται πολιτικά απ’ την «Ομπρέλα» ότι, επιδιώκουν την υπονόμευση του Προέδρου Α.Τσίπρα και δε θέλουν τη διεύρυνση στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Οι δυο ομάδες οδεύουν προς το συνέδριο αποφασισμένες η κάθε μια να επιβάλει το «δικό» της. Γνωρίζουν ότι ο συμβιβασμός θα «διαβαστεί» ως ήττα. Εάν υπερισχύσουν οι θέσεις του Τσίπρα, αργά ή γρήγορα, θα στείλει «εξώδικο έξωσης» στους παλιούς ενοίκους με τη δικαιολογία της ανακαίνισης του «ετοιμόρροπου αρχοντικού», εάν χάσει, θα είναι πολύ μικρό και στενάχωρο το  «διατηρητέο κτίριο» γιαυτόν και, κάποια στιγμή, θα υποχρεωθεί να το εγκαταλείψει.
Η διάσπαση πάρκαρε έξω από την πόρτα τους, κι αυτοί κάνουν πως δεν είδαν ότι κατέλαβε το χώρο που στάθμευε η ενότητα.
Τώρα, γιατί ο Α.Τσίπρας ξύνεται στη γκλίτσα  του τσομπάνη, ζητώντας εκλογές όταν έχει 66% αρνητικές γνώμες και 21% μόνο αποδοχή σε «δική» του δημοσκόπηση και, επιπρόσθετα, μόνο το 41% του λαού ζητά εκλογές,  είναι ένα ερώτημα που πιθανότατα την απάντησή του βρίσκει στο ότι, ο κυρίαρχος λόγος που ο Α.Τσίπρας ζητά επιμόνως εκλογές δεν είναι η ανύπαρκτη πεποίθησή του πως θα τις κερδίσει, αλλά η επιδίωξή του να εδραιωθεί στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε, από θέση ισχύος να διεξάγει τη «Γενική Εκκαθάριση» των αριστερών βαριδίων χωρίς, βεβαίως, αυτή η εκτίμηση να ακυρώνει και τις πιθανότητες που (θα) έχει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίξει ρόλο στο σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού εάν και, με τη δεύτερη εκλογική διαδικασία με ενισχυμένη αναλογική, υπάρξει αδυναμία εκλογής κυβέρνησης.
Είναι γεγονός όμως, ότι ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται!
 Στην πιο πρόσφατη από τις «αυθόρμητες» συνεντεύξεις του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε από κείμενο που του ετοίμασαν: «Δεν πιστεύω στο προνόμιο των λίγων να επιλέγουν με ορθότερα κριτήρια έναντι των πολλών που δεν ξέρουν. Και αν “δεν ξέρουν”, υποχρέωση όλων εμάς των αριστερών είναι να μάθουν»!  
Κατ’ αρχάς μια πρώτη παρατήρηση στο «υποχρέωση όλων εμάς των αριστερών»! 
Από πότε ο Α.Τσίπρας που πόσταρε τον εαυτό του σαν «θεό» παραμονές του Δημοψηφίσματος του 2015 έγινε «αριστερός»; Μόλις προχθές στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου δεν ονόμαζε τον εαυτό του «αριστερό σοσιαλιστή», διαφοροποιούμενος από τους αριστερούς συντρόφους της «Ομπρέλας» και, στην πιο πρόσφατη συνέντευξη του δεν αυτοονομάστηκε «σοσιαλιστής»;
Συνεντευξιαζόμενος λοιπόν  ο Α.Τσίπρας είπε ανεπιγνώστως: «Δεν πιστεύω στο προνόμιο των λίγων να επιλέγουν με ορθότερα κριτήρια έναντι των πολλών που δεν ξέρουν»! 
Τι μπούρδα είναι αυτή που, οι κειμενογράφοι έβαλαν τον Α.Τσίπρα να ξεστομίσει; 
Κανένας δε θυμάται την περίσσια θράσους που έδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους συνέδρους (στους πολλούς) του κόμματός του όταν θεωρώντας τους ως «ηλίθιους» αμφισβήτησε την κρίση τους και τα ορθότερα των δικών του πολιτικά τους κριτήρια;
Ξέχασαν ή κάνουν πως δεν θυμούνται ότι ο Τσίπρας είπε στους εμβρόντητους συνέδρους, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εκλογή μελών στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  «Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι ψηφίσατε, αλλά είστε ενάντια στην εισήγησή μου»;
Εάν οι πολλοί, δηλαδή ο «λαός» που θα τον εκλέξει αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ  δεν συμφωνήσει με τα «ψηφοδέλτια» των επωνύμων και όχι κατ’ ανάγκη και ικανών, τότε τι θα κάνει ο μεγάλος νταουλτζής; Θα αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών όπως άλλαξε την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού στο Δημοψήφισμα του 2015 ή θα ξαναβάλει τα μερικές δεκάδες χιλιάδες μέλη να ξαναψηφίσουν έως ότου γίνει το δικό του, στο όνομα της αριστεράς των ξεπλυμένων ιδεών και ξεπουλημένων αξιών;

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 16 Φεβ. 2022 - 10:12