Ο Μακρόν της Γαλλίας και ο… μικρόν της Ελλάδος

Είναι «όμοιοι», για τις ντουντούκες της κυβερνητικής προπαγάνδας και, όμως, διαφέρουν!
Ο Εμμανουέλ Ζαν-Μισέλ Φρεντερίκ Μακρόν, γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1977 στην Αμιένη της Γαλλίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο του 1974 στην Αθήνα.
Ο Μακρόν σπούδασε στην περίφημη Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας, ο μικρόν, ως αιώνιος φοιτητής, τελείωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ο Μακρόν υπηρέτησε την πατρίδα του ως Υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας, ο μικρόν, ως ειδήμων στις καταλήψεις.
Το πρώτο μήνυμα του Μακρόν είναι: «Ας αγαπήσουμε τη Γαλλία», η πρώτη κραυγή του μικρόν: «Από αύριο ξεμπερδεύουμε με το παλιό», για να εγκαταστήσουμε το σκουριασμένο!
Ο Μακρόν είναι ανεξάρτητος Γάλλος, ο μικρόν εξαρτημένος  οπορτουνιστής.
Ο Μακρόν έχει όραμα, ο μικρόν αυταπάτες.
Ο Μακρόν συμμαχεί με τους κεντρώους, ο μικρόν με τον συριζα-Καμμένο.
Ο Μακρόν φορά δύο βέρες, ο μικρόν καμία!
Ο Μακρόν κάνει πολιτική, ο μικρόν συνθηκολογεί.
Ο Μακρόν εξάγει προϊόντα, ο μικρόν διώχνει νέους ανθρώπους.
Ο Μακρόν θα επαναφέρει τη Γαλλία στο αρχικό της κλέος, ο μικρόν θα κάνει την Ελλάδα, κατά  τον Γ. Βαρουφάκη, Κόσοβο!
Ο Μακρόν έχει οικονομικό πρόγραμμα ανόρθωσης της Γαλλίας, ο μικρόν γράφει «ανοησίες στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» κατά τον επικεφαλής της DIEM25.
Ο Μακρόν έχει ύψος 1,73 ο μικρόν, με σκαμνάκι, είναι πιο ψηλός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη!
Ο Μακρόν γεννήθηκε την ίδια ημέρα με τον Ιωσήφ Στάλιν, ο μικρόν την νύχτα που γεννήθηκε ο Ούγο Τσάβες!
Ο Μακρόν έχει σκυλί, ένα Dogo Argentino, που ονομάζεται Φίγκαρο, ο μικρόν μια κότα στου Μαξίμου,  «δώρο» της Αυγής και, όπως είναι γνωστό, οι κότες δεν έχουν όνομα ούτε στα παραμύθια!  
Ο Μακρόν παίζει πιάνο, ο μικρόν χτυπά νταούλι.
Ο Μακρόν ακούει Σαρλ Αζναβούρ, ο μικρόν ακροάζεται Γιάννη Αγγελάκα.
Ο Μακρόν κάνει εκλογές, κάθε πέντε χρόνια, ο μικρόν «… όταν αποφασίσει η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε», κατά τον Γ. Βαρουφάκη.
Παρά ταύτα, ο μικρόν της Ελλάδος, ενώ ως αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός είναι ολοφάνερα κατώτερος, σε γνώσεις οικονομίας, από τον Δραγασάκη, μειονεκτεί μπροστά στον Σταθάκη, υστερεί αντίκρυ στον αχθοφόρο του Βαρουφάκη, απέχει παρασάγγας είκοσι από τον ιδεολογικό εξοπλισμό του Μπαλτά, είναι καλύτερος απ’ όλους!
Δεν είναι που ο Α. Τσίπρας, από πολύ-πολύ μακριά, για τους ιθαγενείς, μοιάζει με τον Μακρόν και από κοντά, στους αλλοδαπούς, θυμίζει Πούτιν! Δεν είναι ότι έδωσε την εξουσία σε μια ομάδα ανεύθυνων ιδεοληπτικών που, χόρτασαν με σιλιγνιά και αναίσχυντα ψηφίζουν ό,τι τους διατάξει.
Ακόμη, δεν είναι που πέρασε απ’ τη Βουλή, το τέταρτο μνημόνιο, χωρίς να ματώσει αριστερή μύτη, ούτε το ότι: «δεν γεννήθηκε για πρωθυπουργός» αλλά για να… σώσει τη χώρα, όπως με… ταπεινοφροσύνη, ο ίδιος διαλαλεί!
Δεν είναι ότι μπροστά του, σαν ζωντανά, σκύβουν το κεφάλι οι 53 και βάλε «αριστεροί» που, έχοντας προ πολλού ξεπουλήσει τις αριστερές τους πεποιθήσεις, χωρίς πια συναίσθηση ευθύνης, οδηγούν το λαό σε μια πρωτοφανή κοινωνική εξαθλίωση.
Δεν είναι που χτίζει ένα προσωποπαγές καθεστώς, με «επεκτατικό σύστημα εξουσίας», όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, κατά τη μαρτυρία του Γονίδη, με την ορχήστρα τους παίζουν για το χαβά των υπουργών του, είναι πως έχει την ικανότητα, να κρατά ενωμένες, στο κόμμα και στην κυβέρνησή του, που κίβδηλα τιτλοφορείται αριστερή, πολιτικές μετριότητες πρώτου μεγέθους που, έχοντας μείνει «τουλάχιστον δύο χρόνια  [σε ρετιρέ] στο Αιγάλεω!», θεωρούν ότι είναι η επιτομή του λαϊκού αγωνιστή και η μετενσάρκωση του Μαρξ!
Εν κατακλείδι ή, στο τέλος-τέλος, ο Μακρόν συνεργάζεται με πολιτικές προσωπικότητες, ο μικρόν διαφεντεύει πολιτικές μετριότητες, γιαυτό και όταν ο Μακρόν θα αποτελεί πολιτικό παρελθόν, ο  Α.Τσίπρας θα δηλώνει παρών!
Εάν αυτό είναι καλό ή κακό είναι άλλη ιστορία!
 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 24 Μάιος. 2017 - 18:07