Με τη ματιά ενός τουρίστα στις Σέρρες: Αγνοείται η ενσυναίσθηση και η μνήμη της Ν.Ε. Σερρών του ΠΑΣΟΚ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που η χώρα δοκιμάζεται από την πύρινη λαίλαπα με τους κόπους μιας ζωής να γίνονται παρανάλωμα του πυρός και ανθρώπους να χρειάζεται να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, για να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για ένα «υπερσυγκεντρωτικό, αντιπαραγωγικό, αναποτελεσματικό και ρουσφετολογικό κράτος».
Προσδοκία μας θα ήταν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αλλά και κάθε πολιτικό κόμμα της χώρας, σε αυτές τις πραγματικά πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές, να δηλώσει ότι μπορεί να υπάρχουν ευθύνες και ελλείψεις αλλά αυτή την στιγμή αυτό που προέχει είναι να διαμορφωθεί ένα ενιαίο μέτωπο σε πολιτικό επίπεδο για να εμπεδωθεί το αίσθημα της ενότητας από τους πολίτες, οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι σκοπός όλων είναι η εξάλειψη του πύρινου κινδύνου πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Η πολιτική ενσυναίσθηση, όμως, φαίνεται πως δεν συγκαταλέγεται στην πολιτική ατζέντα της νομαρχιακής επιτροπής Σερρών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Κι αν ακολουθήσουμε τη δική τους συλλογιστική  θα αναρωτηθούμε ποιο κόμμα ήταν εκείνο που γιγάντωσε το δημόσιο τομέα, με ανεξέλεγκτες προσλήψεις ημετέρων δημιουργώντας έναν δυσκίνητο και γραφειοκρατικό δημόσιο τομέα με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία έρχεται σήμερα να προσάψει στη σημερινή κυβέρνηση.
Φρόνιμο θα ήταν, λοιπόν, πριν ξεκινήσουν να εξαπολύουν πολιτικούς μύδρους να κάνουν την αυτοκριτική τους ή αν πραγματικά ήθελαν να κάνουν τη διαφορά, επιδεικνύοντας πολιτική γενναιότητα και ωριμότητα, να δηλώσουν ότι διαθέτουν όλες τους τις δυνάμεις και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πύρινης απειλής που κατακαίει τη χώρα και δοκιμάζει τις αντοχές των ανθρώπων της.
Δυστυχώς, όμως, όταν παλαιοκομματικές νοοτροπίες έχουν εμποτίσει το πολιτικό σου DNA είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθείς στη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα αλλά παραμένεις δέσμιος πολιτικών πρακτικών παλαιάς κοπής!
Κι είναι κρίμα γιατί καθίσταται τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια εξέλιξης, βελτίωσης  και εκσυγχρονισμού των πολιτικών ηθών της χώρας.

logo-o_touristas.png

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 25 Αυγ. 2023 - 20:17