«Μακεδονικό» - Καρέκλα… σημειώσατε 2!

Πνίγεται, τελικά,  στην εν ποτηρίω τρικυμία, ο Καμμένος των ΑΝΕΛ;
Ο Γ. Μουζάλας, στη ροή του λόγου, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», δηλαδή, με δεδομένο ότι ο μισός ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει επίσημα την π.Γ.Δ.Μ, «Μακεδονία», είναι σαν να αποπάτησε η Φατμέ στα ‘λώνι!  Η δήλωση, όμως, Μουζάλα και, παρά την ειλικρινή συγγνώμη του, κόρωσε  τον εθνικολαϊκισμό τού συνεχιστή του καραμανλισμού (και μη χειρότερα!) υπουργού Άμυνας και πολιτικής οπισθοχώρησης που ζήτησε, για λόγους εθνικής ευθιξίας των Ανελίστας, όχι το κρέμασμα του υπουργού, όπως ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Φ. Κρανιδιώτης αλλά την παραίτησή του με το επιχείρημα πως, αυτός, δέχθηκε αγόγγυστα την παραίτηση των δικών του στελεχών για, κατά τη γνώμη του, μικρότερης σημασίας ατοπήματα. 
Το «θέμα», μετά τις εθνικιστικά σπαραξικάρδιες δηλώσεις Καμμένου, για άμεση απομάκρυνση του Γ.Μουζάλα, την ώρα που ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συνόδευε τον πρωθυπουργό  στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., σε μια κατ’ εξοχήν κρίσιμη για τα Εθνικά μας συμφέροντα συνεδρίαση, ανέλαβε να διαχειριστεί ο έως και χθες «απρόβλεπτος παίκτης στην Ευρώπη» Α.Τσίπρας.
Τίποτα πιο εύκολο για το «πολιτικό κανίς του γερμανογαλλικού άξονα», τον έξοχο αυτόν τακτικιστή, που απομάκρυνε χωρίς να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ παλιές καραβάνες στην επιστήμη του τακτικισμού, όπως τον Π. Λαφαζάνη, το Δ. Στρατούλη και τη μαχητικότατη Ζ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζουν οι θαυμαστές του.
Καθώς, όμως, κατακάθεται ο κουρνιαχτός, που σήκωσε το εθνικολαϊκιστικό τσουνάμι Καμμένου, διαφαίνεται ότι, οι δηλώσεις συμπαράστασης Μουζάλα από τους πρώτους του ΣΥΡΙΖΑ τσίγκλησαν το προσωπικό φιλότιμο του Π. Καμμένου και, μάλλον, η διαχείριση του όλου «θέματος» δεν θα έχει την ευκολία που στο κόμιξ, ο Αστερίξ ποδηγετεί τον Οβελίξ. 
Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου πως, οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από λεκτικές αστοχίες και του Π. Σκουρλέτη ότι δεν έκλεισε ο κύκλος συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μα, κυρίως, η σύσταση κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής, στο οποίο δεν συμμετέχει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής(!) φανερώνουν ότι πάμε σε μια ανθρωποθυσία ενός, για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ, καλού υπουργού, προς όφελος της κυβερνητικής σταθερότητας και κατευνασμού του Πάνου. 
Ο Π. Καμμένος που, βεβαίωνε τους Ανελίστας ότι «δεν αλλάζει θέσεις» και, καπηλευόμενος 3.500.000 υπογραφές Ελλήνων δήλωνε πως, η «παραίτηση Μουζάλα <είναι> προϋπόθεση…» (γιατί άραγε;) τελικά, θα «πειστεί» από τον πρωθυπουργό για την ιστορική ευθύνη των ΑΝΕΛ και των υπουργών του, να συνεχίσουν μαζί του την προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας! Είναι μικρή η θυσία των εθνικολαϊκιστικών εμμονών συγκρινόμενη με την απώλεια των υπουργικών καρεκλών, απ΄ όπου οι ΑΝΕΛ κρατούν το ψεύτικο τρενάκι, φορτωμένο με τον πατριωτισμό τους, στις γραμμές του.
Το πολιτικό τέλος του Καμμένου και των ΑΝΕΛ είναι ορατό. Η τακτική των εκβιασμών, δεν μπορεί να διορθώνεται επ’ άπειρο με τη δημιουργία «συμβουλίων» και, στο τέλος-τέλος, δεν ταιριάζει στην πολιτική ιδιοσυγκρασία του Α. Τσίπρα, που «θυσίασε» συντρόφους εξουσίας για το πολιτικό του συμφέρον, η πολιτική ομηρία. Η ανατολή του χρόνου, για μια «νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων» δεν είναι μακριά.
Όμως, στον κόσμο της πραγματικότητας, τα προβλήματα παραμένουν. Στην κυβέρνηση, με γνώμονα το «η συνεννόηση είναι καλό πράγμα», ο Κουρουμπλής, χαρακτηρίζει την κατασκήνωση των προσφύγων στην Ειδομένη «σύγχρονο Νταχάου», σε αντίθεση, με τον υπουργό πολιτισμού Α. Μπαλτά που, χτυπώντας με μπαλτά τη λογική και το ελληνικό φιλότιμο υποστηρίζει πως: «Όσο και αν μας φαίνεται περίεργο… η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για την Ελλάδα»!!!
Ο Α. Μπαλτάς που, ως μιμητής του Μιλήτιου Θρασύβουλου έκοψε, ιδεολογικοποιώντας την άχρωμη ομοιομορφία, όσους με την αριστεία τους ξεχωρίζουν στο σπαρμένο με μετριότητες ελληνικό χωράφι, τώρα καλεί, όσους παγκοσμίως αριστεύουν(!) με τις γνώσεις και την ευαισθησία τους, καλλιτέχνες και διανοούμενους, να μη μείνουν αμέτοχοι και να βοηθήσουν την Ελλάδα,  που  τούτο τον καιρό, με τον  εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, «σηκώνει το βάρος του κόσμου»!
Κόψε κάτι, με μπαλτά, υπουργέ Μπαλτά! Και θυμήσου ότι ο πρωθυπουργός, μόλις προχθές υπέγραψε, για το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας, μετατρέποντάς την σε αποθήκη ψυχών! 
Εξ άλλου δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε, που το «πολιτικό κανίς του γερμανογαλλικού άξονα», κατά τον πρώην σύντροφο Π. Λαφαζάνη, κόμπαζε στους ευρωπαίους «ότι η Ελλάδα θα κάνει το πατριωτικό της καθήκον για τους πρόσφυγες», με τον τρόπο του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουμε στην Ειδομένη!  

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 22 Μαρ. 2016 - 13:13