Καρανίκας… και πάσης Ελλάδος

Την αρνησικυρία (veto), απειλή άρνησης εντάξεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Ισπανίας και Πορτογαλίας, χρησιμοποίησε ο Α. Παπανδρέου στην κάποτε ΕΟΚ «παίρνοντας», με το έτσι θέλω, τα ολοκληρωμένα μεσογειακά προγράμματα. 
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο ποτάμι. Ο νυν πρωθυπουργός δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας κάκιστος αντιγραφέας του Παπανδρέου και η κ. Α.Μέρκελ, (ποιος δε θυμάται εκείνο το θρασύ «Go back κυρία Μέρκελ» που έκανε το καραβάνι των κεχηνότων οπαδών να παραληρεί;) «σύμμαχος» τώρα του Α.Τσίπρα στην Ε.Ε, σε αντίθεση με τη Μάργκαρετ Θάτσερ, δεν τρώγει «χόρτο»!
Ο John Kautsky ορίζει τον ολοκληρωτισμό «ως το σύνολο των μεθόδων που χρησιμοποιεί μια ομάδα για να κρατήσει τον έλεγχο της κυβερνητικής εξουσίας». Στο σύνολο αυτών των μεθόδων εντάσσονται οι προσλήψεις λούμπεν στοιχείων, με πίστη σκύλου, καθώς και η προσπάθεια σπίλωσης στελεχών που διαφωνούν όπως του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, του  Π. Λαφαζάνη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Σε αυτήν ακριβώς τη λογική, που ξεπερνά τα πλαίσια της εξυπηρέτησης του όμοιου στον όμοιο, εντάσσεται η πρόσληψη του Καρανίκα και… πάσης Ελλάδος, ως σύμβουλου του πρωθυπουργού στον στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση προβλημάτων διάταξης… τραπεζοκαθισμάτων στην Ε.Ε.!
Η κατρακύλα στην γελοιότητα δεν έχει σταματημό αφού, και ο Κατρούγκαλος, δηλώνει ότι είναι κομμουνιστής!! Ο Κουρουμπλής που, επειδή δεν βλέπει, όπως ο ίδιος δήλωσε: «δεν βλέπει τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ», σε τσακίρ κέφι, δήλωσε, «μεταξύ τυρού και αχλαδιού», ότι: «καλά κάνουν οι επιστήμονες και διαδηλώνουν, θα χάσουν και κανένα κιλό»! Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο ατομικό ατύχημα το γεγονός ότι κάποιος δεν βλέπει τον αγώνα των νέων επιστημόνων. Όμως, από πού αντλεί ο  πλανόδιος πολιτικός το δικαίωμα να προσβάλει, κατά τρόπο φασιστικά χυδαίο, αυτόν τον αγώνα; Μήπως από το μύθευμα πως, η ζωή του, είναι αφιερωμένη στους «κοινωνικούς αγώνες»; 
Η Θεανώ Φωτίου, ως έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ για τους πρόσφυγες και προκειμένου να μην επαναλάβει την «κοινωνικά ευαίσθητη προσφορά της προς τους Έλληνες με τα γεμιστά και τις πίτες», καθαρίζει τα φρούτα των μεταναστών (;) στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ενώ, η κυρά Τασία, χαμένη στην μετάφραση, δηλώνει υπερήφανη για αυτά που τους έκανε! 
Ο πολιτικά καμένος Καμμένος των ΑΝΕΛ που απειλούσε ότι θα γεμίσει την Ευρώπη μετανάστες, τώρα που γέμισε την Ελλάδα κάνει την πάπια, ενώ ο πληθωρικά ανεπαρκής Κοτζιάς, που δεν συμμερίζεται τον αγώνα των νέων επιστημόνων, άρα δεν χάνει κατά Κουρουμπλή ούτε ένα κιλό, παραδέχθηκε, την ώρα που ο  στρατηγικός σύμβουλος του πρωθυπουργού  Καρανίκας ακόμα δεν έχει γνωμοδοτήσει για το εάν και σε πια πλατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κολητάρι του ο Αλέξης, πρέπει να ασκήσει βέτο στην τιμή του εσπρέσο, ότι οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα, μπορεί να φτάσουν στις 150.000. 
Η Γερμανίδα καγκελάριος που, τώρα, έγινε για τον Τσίπρα το αντίβαρο στην ακροδεξιά της Ευρώπης είναι η άμεσα κερδισμένη από το κλείσιμο των συνόρων, καθώς μειώθηκαν δραματικά οι προσφυγικές ροές στην Γερμανία, ενώ αυξήθηκαν σημαντικά τα ποσοστά της δημοτικότητάς της.
Το γεγονός αυτό δεν διαφεύγει του Α.Τσίπρα. Απλά, ως εξαιρετικός τακτικιστής προσπαθεί, σε βάρος, και μόνο σε βάρος των συμφερόντων των Ελλήνων να το εκμεταλλευτεί, προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα με τον εαυτό του, στοίχημα που, τελικά, μπορεί να κερδηθεί, ότι δεν θα χάσει την εξουσία. Το φόβο και, αυτή του την αγωνία, αν δεν εκμυστηρεύτηκε στους Γερμανούς συμμάχους του, πάντως είναι φανερό ότι αυτοί τον κατάλαβαν, όπως με σαφήνεια ο  κ. Σόιμπλε αφήνει να εννοηθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του με τη ρήση: «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσεις τις επόμενες εκλογές».
Εάν δεν ήταν απογοητευμένοι οι Έλληνες από την καθημερινότητά τους, η φιλοξενία ή, και η παραμονή χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων στην χώρα δεν θα ήταν αξεπέραστο πρόβλημα. Η ανικανότητα, όμως, της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δημιουργεί τις βάσεις για την κατασκευή ενός απέραντου κέντρου φιλοξενίας απογοητευμένων Ελλήνων και απελπισμένων προσφύγων, η δε τοποθέτηση, από τον πρωθυπουργό, στην ίδια ζυγαριά του ανθρωπισμού με την ακροδεξιά είναι τόσο παράλογη όσο επιστημονικά και αντικειμενικά βλακώδης είναι η γνώμη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,  Ν. Ξυδάκη και Γ. Μουζάλα, ότι το μεταναστευτικό θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας! 
Με την κυβέρνηση της «πρώτη φορά τέτοια συμφορά» οι μετανάστες, προφανώς και άθελα τους, μετατρέπονται σε «μπογάδες», τουτέστιν επιβήτορες, οπότε, εάν καταγγελθούν σεξουαλικά εγκλήματα, πιθανότατα, να δικαιολογηθούν, ως έχοντα «εθνικό» στόχο! Αλήθεια, πού κατοικοεδρεύουν οι ελληναράδες των ΑΝΕΛ; 
Το καραβάνι με τους σαστισμένους Έλληνες, που προβληματίζονταν για το «πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα» με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα έχει μια απάντηση, με… τον στρατηγικό διορισμό του Καρανίκα!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 08 Μαρ. 2016 - 11:15