Καλώς ήρθε η δεύτερη παρτίδα μεταναστών στα Σέρρας!

Ήρθε στα Σέρρας, εν κρυπτώ και παραβύστω, η δεύτερη παρτίδα μεταναστών, στις αρχές Σεπτέμβρη! Γιαυτό, βέβαια, και δεν ενημερώθηκαν, όπως την πρώτη φορά, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι.  

Και ναιαιαιαιαι! Ο Δήμαρχος, Πέτρος Αγγελίδης διαμαρτυρήθηκε!

Διαμαρτυρήθηκε σε έναν ιδιώτη που λέγεται Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, συνεργάτης του Γ. Μουζάλα, και, ακόμη,  ο Δήμαρχος των Σερραίων κατάγγειλε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως αγνοεί το Δήμο στο μεταναστευτικό! Ο ιδιώτης, που απαντά στο όνομα Ιωσήφ με μουστάκι και έρχεται στα Σέρρας για λογαριασμό του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, αφού διέψευσε τους παριστάμενους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δέσμευσή του πως, τάχα δε θα έρθουν μετά την πρώτη εγκατάσταση νέοι πρόσφυγες στα περίχωρα της πόλης, τελικά, θρασύτατα δήλωσε στον Δήμαρχο πως: «είναι αδιανόητο να ενημερώνουμε το Δήμο για την έλευση 20-30 προσφύγων»!

Στην προσβλητική αυτή δήλωση του Ιωσήφ με μουστάκι, ο οποίος φαίνεται πως θεωρεί το Δήμο των Σερραίων τσιφλίκι του, ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης ούτε διέκοψε τη σύσκεψη μα ούτε και απάντησε… από ευγένεια!

Τώρα το, γιατί ο Δήμαρχος των Σερρών, κάλεσε κατόπιν εορτής στο Δημαρχείο τους βουλευτές και υπουργούς της παρούσας Βουλής, που εκλέγονται στο Νομό Σερρών, για να τους ζητήσει τη συμπαράστασή τους και υπεύθυνη ενημέρωση, για τις προθέσεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ένα ερώτημα που μόνο ο Π.Αγγελίδης μπορεί να απαντήσει.

Πάντως και, έως την ώρα που θα δοθεί απάντηση στο ερώτημα εάν ο Δήμος Σερρών θα μετατραπεί σε μια τεράστια αποθήκη ψυχών, ας κάνει τον κόπο η Δημοτική Αρχή, για να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεταναστευτικό, να ενημερώσει τους Δημότες της για το ποιοι τέλος πάντων είναι αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν ως πρόσφυγες στην πόλη τους, ποια τα πολιτισμικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους, ποιες οι ανάγκες τους ιδιαίτερα τις παραμονές του χειμώνα.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, για να ενεργοποιηθούν, εκτός κι’ αν αυτό δεν συμφέρει κάποιους.

Για την επόμενη φουρνιά μεταναστών, δεν θα χρειάζεται ενημέρωση. Οι Σερραίοι θα μάθουν τα νέα από το Χότζα!

Πάντως και, επειδή ο Ιωσήφ με μουστάκι, δεσμεύτηκε ότι δεν θα έρθουν άλλοι μετανάστες, καλό είναι η Δημοτική Αρχή να έχει το νου της στα συμφέροντα των Σερραίων δημοτών, διότι εάν για τρίτη φορά πιαστεί στον ύπνο, τότε αυτό δε θάναι ατσιντέντε (τυχαίο) αλλά κάζο πενσάτο (εκ προμελέτης), για να θυμηθούμε και τη Βαβυλωνία.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 13 Σεπ. 2016 - 15:00