Η «ουρά» του Τσίπρα μετρά ψήφους

Γνωρίζοντας με ποιους έχουν να κάνουν, οι Κινέζοι αντιπαρέβαλαν τη συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΠ ΑΕ με το νομοθέτημα Δρίτσα. Με αυτή την απλή πράξη διαπίστωσαν ότι ο Δρίτσας είναι πολύ,  μα πολύ Δρίτσας για να πιστεύει ότι οι Κινέζοι είναι Αμερικανάκια! Η υπόθεση της παραχάραξης των συμφωνηθέντων από τον ιδεοληπτικό Δρίτσα φανέρωσε το πόσο «σοβαρό» έλεγχο του κυβερνητικού έργου κάνει σύμπασα η αντιπολίτευση, που πιάστηκε, για μια ακόμη φορά, στον ύπνο! Όπως, την πολιτική απάτη του νομοθετήματος, που αφορούσε τις  εξωχώριες εταιρίες, η αντιπολίτευση πήρε χαμπάρι από τις εφημερίδες, έτσι κατάλαβε και τη λαθροχειρία Δρίτσα από την επιστολή διαμαρτυρίας των Κινέζων, που κατήγγειλαν για κραυγαλέα καταστρατήγηση των συμφωνηθέντων την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που, πυρετωδώς ετοιμάζεται για το κόλπο γκρόσο με εκλογομαγειρέματα τύπου Κουτσόγιωργα!

Ο Ελληνικός λαός γίνεται μάρτυρας της προσπάθειας του Α.Τσίπρα και της κατ’ ευφημισμό αριστερής του παρέας, να αλλοιώσουν επί της ουσίας τη θέλησή του εμποδίζοντας, κατ’ αρχάς, την αντιπολίτευση να σχηματίσει κυβέρνηση ακόμα και εάν έχει το 40% και δευτερευόντως, τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ, να διατηρήσει αποφασιστικό μετεκλογικό ρόλο.

Πρωταγωνιστής και πολιτικό όργανο επιβολής της μπασταρδεμένης εκδοχής της «απλής και ανόθευτης αναλογικής»,  είναι Β. Λεβέντης, μια παραλλαγή του γραφικού Αρμάνδου Δελαπατρίδη αρχηγού τού κάποτε κόμματος των Κυανολεύκων.

«Τα βάλαμε κάτω με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου και μετρήσαμε τις ψήφους, για τον εκλογικό νόμο», υποστήριξε, χωρίς ντροπή και τσίπα, ο Πρόεδρος! Και, αυτός ο πολιτικός, κατηγορεί όσους δεν θα στηρίξουν με την ψήφο τους την επιχειρούμενη αλλαγή  του εκλογικού νόμου, ότι τάχα τα έχουν βρει με τον Κυρ. Μητσοτάκη ενώ αυτός, ο αδιάφθορος, κάνει προσθαφαιρέσεις!

Παρά τα λεγόμενα, ο χρόνος δε βάζει μυαλό και η ιστορία δε διδάσκει. Η ανεδαφική πολιτική προσδοκία του λεβέντη Πρόεδρου, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αφέλεια του καλλιεργητή της παπαριάς, του δέντρου από την έρημο του τρελλαδιστάν, όταν καρτερεί το δέντρο του, που μοιάζει με αχλαδιά, να τού κάνει αχλάδια!

Προχωρά, όμως, ο λεβέντης Πρόεδρος ακόμη παραπέρα, όταν με γεροντική αφέλεια δηλώνει: «Ακόμη και ύπουλα(!) να είναι τα κίνητρα του κ. Τσίπρα… όποιος δεν ψηφίσει <το νόμο> είναι υπηρέτης της δεξιάς και δεν δικαιούται να παρουσιάζεται ως δημοκράτης»!

Να, ακόμη μια προβοκατόρικη διαίρεση του λαού! Διαφωνείς με τον οποιοδήποτε χαβαλετζή, που νομίζει ότι είναι δημοκράτης, είσαι δεξιός και άρα πρέπει να πας στο πυρ το εξώτερο!

Φαίνεται, λοιπόν, ότι δικαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι τον Καμμένο των Ανελίστας, ο Α.Τσίπρας τον κρατά «υπάκουο» και πειθήνιο, όχι τόσο με στρατιωτικά παιχνιδάκια εξουσίας όσο με την πρόθυμη για προσθαφαιρέσεις «ουρά» του!

«Η καθιέρωση της απλής αναλογικής, είναι πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ…»! Τόσο πάγιο όσο και όταν το κόμμα έπαιρνε το 35,46% και το μπόνους των 50 εδρών;

«…Κάθε πολιτικό κόμμα που επικαλείται την εμβάθυνση της δημοκρατίας και διατείνεται ότι εμπιστεύεται την βούληση των πολιτών, να το αποδείξει έμπρακτα, στηρίζοντας την πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο». Την «εμβάθυνση της δημοκρατίας»; Δηλαδή, αποκλείεται το κόμμα της Χρυσής Αυγής αφού φασίστες τους ανεβάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, φασίστες τους κατεβάζουν; Αν ναι, τότε γιατί ο «αριστερός» Βούτσης και ο «δημοκράτης» Λεβέντης μετρούν τις ψήφους και αυτού του πολιτικού κόμματος, προκειμένου να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ τον μαγικό αριθμό των 200ων  που θέλει ο Τσίπρας και η «ουρά» του; Πιθανότατα, επειδή η χαβαλετζήδικη «εμβάθυνση της δημοκρατίας», συμφέρει στον λεβέντη Πρόεδρο.

Αλλά, γιατί ψήφο στα δέκα επτά και όχι από την ηλικία που τα παιδιά συνδικαλίζονται στα σχολεία; Γιατί τόση αγνωμοσύνη από τον ΣΥΡΙΖΑ που ο αρχηγός του ενέπνευσε, καθοδήγησε και χειροκρότησε τους μεγαλειώδεις αγώνες των σχολιαρόπαιδων για περισσότερο χαρτί στον απόπατο; Μήπως επειδή ο Φίλης δεν προλαβαίνει να στήσει τα κομματικά σχολεία «πολιτικής διαπαιδαγώγησης»;

Και τι τέλος πάντων περισσότερο από το δίπλωμα οδήγησης, που τάζει ο Καμμένος στους εφήβους, θα τους δώσει ο Τσίπρας; Μήπως το διαβατήριο για την ξενιτιά;

Και τι σόι «εμβάθυνση της δημοκρατίας» είναι αυτή με διατήρηση του 3%; Γιατί το ποσοστό εισόδου στη Βουλή δεν καταργείται, ώστε  οι έφηβοι να φτιάξουν κόμματα προκειμένου να απαιτήσουν από τον λεβέντη Πρόεδρο, περισσότερο χαβαλέ στην πολιτική ζωή;

Εντάξει, επειδή το έργο του εκλογικού νόμου έχει ξαναπαιχτεί στην ελληνική πολιτική σκηνή, είναι ηλίου φαεινότερο ότι μόνο ο φόβος, πως μπορεί να χαθεί η κουτάλα της  εξουσίας είναι το κίνητρο κατάθεσης αυτού του νομοσχεδίου, γιαυτό και οι ξετσίπωτες διαπραγματεύσεις του Β. Λεβέντη με τον Α. Τσίπρα, που πράγματι, από τους Κινέζους δεν ζήτησε την κατεδάφιση του Σινικού τείχους, έργο «πόνου και ντροπής», που εμπόδιζε την ελεύθερη διακίνηση των λαών!  

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 06 Ιουλ. 2016 - 11:25