Η κατάρρευση των κριτηρίων

Έγινε και αυτό! Ο αινούμενος «εν ήχω σάλπιγγος…εν κυμβάλοις αλαλαγμού», υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Α.Τσίπρας, χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος στην Ιταλία!

«Ο Τσίπρας πρέπει να πάρει ένα μάθημα: Εκείνος που ξεπουλάει το λαό του, δεν είναι ευπρόσδεκτοςο Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τους νέους και τους εργαζόμενους καθώς έχει την ικανότητα να τους παραπλανά και να τους αποπροσανατολίζει» γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή του, το «Μέτωπο της Ένωσης Κομμουνιστών της Ιταλίας», διότι, κατά τους Ιταλούς Κομμουνιστές, «ο Α.Τσίπρας εξαπάτησε τους Έλληνες και συνέχισε την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης…!».

Τι κρίμα! Την ανακοίνωση-αφίσα, που έδωσε χρώμα στους τοίχους της Ρώμης, κόλλησαν νέα παιδιά που, μάλλον έπεσαν θύματα δεξιάς προπαγάνδας καθώς δεν είδαν, όπως «είδε» υπουργός του, το «καθαρό βλέμμα του Τσίπρα», όταν υπόγραφε το τρίτο αριστερό μνημόνιό του και ανακοίνωνε «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»!

«Η πορνογραφία που επικρατεί στην πολιτική, κατά τον πάντα επίκαιρο Κ. Καστοριάδη, η πορνογραφία που επικρατεί στην πνευματική ζωή, όλοι αυτοί οι απατεώνες που κυκλοφορούν και οι οποίοι προβάλλονται συνεχώς – τι άλλο είναι παρά η κατάρρευση των κριτηρίων;».

 «…η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε, δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά την υπογραφή του στην πανηγυρική διακήρυξη της Ε.Ε. που, δυστυχώς, για τη Σία, (από το Αναστασία, για να μη γίνει καμιά παρανόηση με το ομόηχο CIA) ξαναδείχνει, παρά την αμφιλεγόμενη υπογραφή της «…το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού».

Όμως, μέχρι χθες, ο αριστερός μόνο για την Ελλάδα Α. Τσίπρας, ποτέ δεν είχε κάποιο όνειρο για την Ευρώπη, αντίθετα, είχε μόνο παραληρηματικές αυταπάτες, όπως το σχίσιμο των μνημονίων. Σήμερα άλλαξε το τροπάριο. Η εφαρμογή, υποστηρίζει, του προγράμματος δομικής και δημοσιονομικής προσαρμογής,  που έχει τη δική του υπογραφή και του συριζα-Καμμένου, έγινε ως  «συμβιβασμός τακτικής προκειμένου να αποφύγουμε μια συνολική στρατηγική ήττα».

Τώρα, αν το  πρόγραμμα αυτό με την υπογραφή του, εξαθλίωσε τον Ελληνικό λαό, λίγο τον ενδιαφέρει. Σημασία, ουσίας, για τον ίδιο και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει το να μην ηττηθούν, τουτέστιν να μην χάσουν την κουτάλα της εξουσίας! Γι’ αυτό και ο Α.Τσίπρας, αφού, με την «καθαρή του ματιά» είδε ότι «η Διακήρυξη της Ρώμης…κινείται σε θετική κατεύθυνση», σε αντίθεση με τον ελληνικό λαό που πάει κατά διαβόλου, «επιθυμεί να γιορτάσει μαζί με τους εταίρους την επέτειο των 60 χρόνων της ΕΕ», ρίχνοντας στο βρόντο και καμιά άσφαιρη επιστολή.

Σήμερα,  στην εποχή παρακμής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ποια είναι τα κριτήρια ουσίας, όταν χαρακτηρίζεται ταξικό ένα ατύχημα που προκαλείται από πολυτελές αυτοκίνητο και φιλολαϊκό μέτρο η απαλλαγή των βουλευτών από την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης; Με ποια κριτήρια ουσίας ζητά ο Α. Τσίπρας τη συνδρομή των συνδικάτων; Με τη θέσπιση μισθών πείνας, με το ξεπούλημα των κρατικών επιχειρήσεων και όλης της δημόσιας περιουσίας για εκατό χρόνια;

Πού να βρεις κριτήρια ουσίας; Στην πορνογραφική πολιτική του  κυρ Φώτη που δήλωσε ότι, όντας αρχηγός της ΔΗΜΑΡ «…στις προηγούμενες και στις προ προηγούμενες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ!!!». Γιατί να μην επαναλάβεις το: «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» όταν άφωνος διαβάζεις μια τέτοια δήλωση εξαπάτησης όσων εμπιστεύθηκαν τον Κουβέλη και το κόμμα της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του 2015; 

«Κάθε εποχή δημιουργείται από την τελειότητα και τα κριτήρια της ουσίας», αποφαίνεται ο Κ. Καστοριάδης. Στην εποχή μαρασμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πού να βρεις κριτήρια ουσίας;

Στους ύμνους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το καθεστώς Μαδούρο ή, στην ανιστόρητη επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, προς τους μαθητές και μαθήτριες για την Εθνική επέτειο, που προσβάλει βάναυσα τη ρωμιοσύνη ως ιδέα, το ελεύθερο φρόνημα, την αγάπη για ελευθερία, την πίστη των αγωνιστών του 1821 χάρις στους οποίους οι γιαλαντζί «αγωνιστές» μπορούν σήμερα να γράφουν και να λένε ό,τι τους καπνίσει;

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 28 Μαρ. 2017 - 13:12