Το φαινόμενο των μοναδικών υποψηφίων δεν τιμά τη Ν.Δ.

Εκλογές παρωδία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη των προέδρων και μελών των δημοτικών επιτροπών αλλά και των εκπροσώπων στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 22 με 24 Απριλίου στην Αθήνα.

Η μομφή δεν αφορά στα πολύ αξιόλογα πρόσωπα που αναδείχθηκαν αλλά στον τρόπο που επιλέχθηκε (;) να διεξαχθεί η  εκλογική διαδικασία, μετατρέποντάς τη σε φαρσοκωμωδία, συνιστώντας, ουσιαστικά, προσβολή  για τις αρχές και τα ιδεώδη μιας δημοκρατικής παράταξης.

Το φαινόμενοι της ανάδειξης  έξι εκ των επτά προέδρων των δημοτικών οργανώσεων χωρίς να στηθούν κάλπες, αφού οι υποψήφιοι  ήταν μοναδικοί  και η ύπαρξη ίσου αριθμού υποψηφίων για μέλη των ΔΗΜ.ΤΕ. και των συνέδρων, με τις θέσεις που θα πληρώνονταν, σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες δημοκρατικότητας!

Δύσκολα γίνεται αποδεκτή η δικαιολογία που ψιθυρίστηκε, περί απουσίας ενδιαφέροντος,   σ’ ένα νομό που φέρει μακρά Νεοδημοκρατική παράδοση. Ακόμα κι αν ευσταθεί, όμως, πιστοποιεί την αποτυχία, όσων διαχειρίζονται τις τύχες της ΝΟΔΕ Σερρών,  να πετύχουν το άνοιγμα προς τη βάση.

Αν, όμως, επιλέχθηκε η «φίμωση» υποψηφιοτήτων στο όνομα της διαφύλαξης της ηρεμίας και της γαλήνης και της αποφυγής οξύτητας και διενέξεων στους κόλπους του κόμματος, τότε έχει διαπραχθεί πολιτικό «έγκλημα». Η «θυσία» δημοκρατικών διαδικασιών στο «βωμό» της κομματικής ενότητας αποτελεί μέγιστη προσβολή για ένα κόμμα με την ιστορία της Ν.Δ.

Το πρόβλημα δεν είναι κομματικό αλλά καθαρά πολιτικό και σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας κάθε δημοκρατικού κόμματος. Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι τάσσεται υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών, πιστεύοντας στον πλουραλισμό απόψεων και προσώπων. Θα ήταν φρόνιμο να ενστερνισθούν τις θέσεις του και όσοι χαράσσουν την στρατηγική της Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο.

Το φαινόμενο των μοναδικών υποψηφιοτήτων δεν τιμά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Ευχόμαστε για το καλό της ίδιας της δημοκρατίας μας, να μην επαναληφθεί.

«H ΠΡΟΟΔΟΣ»

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 08 Απρ. 2016 - 21:15