Επιτυχίες μιας «αριστερής» κυβέρνησης

Όταν ο υπουργός εμπορίου της πιο νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του πλανήτη, της  κυβέρνησης Τραμπ, που ό,τι κάνει το κάνει για καλό, σύμφωνα με τον αριστερόστροφο πρωθυπουργό της κατακαημένης Ελλάδας,  Αλέξη Τσίπρα, όπως ο φράκτης στα σύνορα του Μεξικού και η ολοκληρωτική επαναφορά των δασμών προς όφελος του κεφαλαίου των ΗΠΑ,  λέει μπράβο στους επιχώριους... «αριστερούς», δεν ακούγεται για δούλεμα, είναι χοντρό δούλεμα.
Ο Γουίλμπουρ Ρος εκτίμησε ότι: «αυτές τις επιτυχίες θα μπορούσε να τις έχει μόνο μια αριστερή κυβέρνηση» στην Ελλάδα! Τώρα, ποιες επιτυχίες εννοούσε παραμένει μυστήριο, καθώς δεν διευκρίνισε εάν υπαινισσόταν τους 100 νεκρούς από κυβερνητική ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Μάτι, ή τους ξυλοδαρμούς των συνταξιούχων, ή το ξεπούλημα των αρχαιολογικών χώρων, ή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ή το αριστερό μνημόνιο που στοίχισε έως και 200 δισεκατομμύρια στους Έλληνες ή, τέλος, το πούλημα της Ελληνικής Ιστορίας στους Σλάβους των Σκοπίων, σε τιμή που ίσως γνωρίζει ο υπουργός εμπορίου  των ΗΠΑ.
Πάντως και σε αυτό ταιριάζουν, ο Ζόραν Ζάεφ και ο Τσίπρας. Ο πρώτος  δήλωσε με θράσος πως:  «Σέβεται την ετυμηγορία όσων ψήφισαν»(!), ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, και δεν είδε ότι η συμμετοχή των Σλάβων σε αυτό ήταν μόλις 34,09% ο δεύτερος, από σεβασμό στην αγκαλιά της καρέκλας, πρόσεξε πως το ΟΧΙ των Ελλήνων τον έδιωχνε από την εξουσία γιαυτό και το έκανε  ΝΑΙ.
Και καπάκι ο συριζα-Καμμένος να θριαμβολογεί δηλώνοντας πως, είχε προβλέψει την αποτυχία του δημοψηφίσματος, όταν η κυβέρνηση δηλώνει πως: «παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία των Πρεσπών»! Οι χαρούλες του ακροδεξιού Καμμένου δεν έχουν να κάνουν τόσο με την αποτυχία του δημοψηφίσματος, όσο με το γεγονός πως, αυτή η αποτυχία του Ζάεφ ίσως τον κρατήσει μερικούς μήνες ακόμα στην εξουσία, για να παίζει με τα… τρενάκια!
Πάντως και, για να επανέλθουμε στις επιτυχίες της «αριστερής κυβέρνησης» που εκθειάζουν οι Αμερικανοί,  αυτές συνοψίζονται στην άρση των μέτρων που η κυβέρνηση των αριστεροακροδεξιών ψήφισε!
Ψήφισε τα capital controls και πανηγυρίζει για τη σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία, ψήφισε τις περικοπές στις συντάξεις και καμώνεται πως δίνει μάχη για να μην κοπούν, ψήφισε τη μείωση του αφορολόγητου και πανηγυρίζει για τους αγώνες της στη διατήρησή του! 
Έργο της κυβέρνησης των εθνομηδενιστών είναι και η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, μιας συμφωνίας πεντακάθαρα σε βάρος της Ελλάδος που, ο αμερικανικός παράγοντας, εκτίμησε ως μεγάλη προσφορά υπηρεσίας. 
Έργο αυτών των «Μανιαδάκιδων», κατά τον Μίκη Θεοδωράκη και όχι κατ’ εκείνον τον πολιτικό πεμπτοφαλαγγίτη του Ποταμιού, που μόνο η πολιτικά αφελής Φώφη θα έπαιρνε για συνεταίρο, είναι και η παρακολούθηση και καταδίωξη του πρώην συντρόφου Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Έργο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που οι Αμερικανοί θαυμάζουν είναι και η προσπάθεια χειραγώγησης των Μ.Μ.Ε και της Δικαιοσύνης. 
Α! ρε Λεωνίδα Κύρκο, εάν σε έπιανε τρόμος όταν σκεφτόσουν τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα  αν νικούσε η επανάστασή σας, καθώς όπως με ειλικρίνεια δήλωνες: «θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, έναν γελοίο άνθρωπο -τον είδα από κοντά και κατάλαβα τι γελοίος άνθρωπος ήταν- θα είχαμε υπουργό Οικονομικών τον Μπαρτζώτα, θα είχαμε υπουργό της Παιδείας π.χ. τον Στρίγγο, θα είχαμε υπουργό των Εσωτερικών τον άλλον, τον ανεκδιήγητο άνθρωπο που ήρθε από την Κρήτη, τον Βλαντά…», τι σύγκρυο, τι πανικός, τι τρεμούλα  θα σε κατείχε σήμερα βλέποντας στη θέση του πρωθυπουργού τον Τσίπρα, στη θέση του υπουργού των οικονομικών πρώτα τον Βαρουφάκη και τώρα τον Τσακαλώτο, σε θέσεις υπουργών μιας κυβέρνησης που καμώνεται πως είναι «αριστερή» τους άκρα δεξιούς Πάνο Καμμένο, Παπακώστα και Μαρία Κόλλια, που αργά θυμήθηκε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και, στη θέση του υπουργού Υγείας εκείνον τον «ανεκδιήγητο άνθρωπο που ήρθε από την Κρήτη», τον Πολάκη, που κρατούσε διπλά βιβλία όταν ήταν δήμαρχος, και κανένας εισαγγελέας δεν τον κάλεσε να απολογηθεί για κλοπή του Δημοσίου;  
 Ε! ρε Λεωνίδα, σίγουρα θα έκλαιγες με μαύρο δάκρυ.!

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 02 Οκτ. 2018 - 11:18