Ένας χρόνος… ΤΣΥΡΙΖΑ

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος, που στην εξουσία είναι η για πρώτη φορά τέτοια συμφορά κυβέρνηση του Α.Τσίπρα. Όμως, για να περάσουν οι συμφορές που, στο λαό έφερε η κυβέρνηση των αποχρωματισμένων αριστερών, θα χρειαστούν δεκαετίες ενώ, για να μάθουμε τι παίχθηκε στο παρασκήνιο, με την παρ’ ολίγο έξοδο της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια, ειδικά δικαστήρια!

Ένας χρόνος που, στην εξουσία είναι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ακόμα κυβερνά η αντιπολίτευση! Σε αυτήν χρεώνονται τα πάντα! Από τη μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών έως και τους διορισμούς, με μισθό προέδρου ανώτατου Δικαστηρίου, των δικών τους παιδιών!

Ένας χρόνος ΤΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το καθεστώς κάνει παράτες για τη θρονική γιορτή του.

Προσωπικά, για μένα, τον ο Α. Τσίπρα, όπως και για κάθε μέλος της κυβέρνησής μου, δηλαδή, για τους συριζα-καμμένους, τους αποχρωματισμένους συντρόφους μου και τους παλιοΠΑΣΟΚους «κάθε δέσμευση μας είναι θέμα τιμής, αξιοπιστίας και σεβασμού της δημοκρατίας»!

Παρακαλώ, μη γελάτε! Τα έργα μας, εύγλωττα μιλούν για μας!

Να! και, παραδείγματος χάρη, η «λειτουργία του Κοινοβουλίου που, επί κυβερνήσεως Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, διαταρασσόταν με τις επαναλαμβανόμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» τώρα, με την κυβέρνησή μου, αποκτά στη λειτουργία του, μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ομαλότητα!

Ελληνικέ λαέ, η Κυβέρνηση των Αστερίξ και Οβελίξ, «…δεν δικαιούνταν να ζητήσει παράταση του <δεξιού> μνημονίου». Η κυβέρνηση του Καμμένου-Τσίπρα αποφάσισε, να επωμισθεί την ευθύνη: «να ζητήσει την παράταση του λάθους και της καταστροφής» σου λαέ! Υπογράφοντας, μετά το περήφανο ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, το αριστερό της μνημόνιο!

Ένα χρόνο τώρα λαέ, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε, αγωνιζόμαστε για το Δημόσιο συμφέρον. Εμείς! Οι αδιάφθοροι…  ΤΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υποσχεθήκαμε: «Άμεση αποσυμφόρηση της δημόσιας διοίκησης από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών» διορίζοντας, για λόγους οικονομίας, συμβίους και συμβίες, ξαδέρφια, αδέρφια και κόρες, αποτυχημένους βουλευτές και μαχητικούς αφισοκολλητές μας, ως υπαλλήλους μετακλητούς και μόνιμους!

Υποσχεθήκαμε, σε σένα, λαέ, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, και σου δώσαμε κάτι καλύτερο! Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα Βρυξελών!

Εμείς, λαέ! Οι… ΤΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναγνωρίζουμε ότι σου υποσχεθήκαμε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ το 2015. Όμως, ζητάμε την κατανόηση σου. Δεν προκάναμε αφού,  ένα χρόνο τώρα παλεύουμε, για το δικό σου συμφέρον, μια με την αναβάθμιση σάπιων αεροπλάνων, μια με την άλωση του νομισματοκοπείου, μια με το κλείσιμο των τραπεζών!

Όμως, κάναμε πράξη την υπόσχεσή μας ότι: «Στο πλαίσιο της εξυγίανσης και ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος <θα κάνουμε> αναγκαίες σχεδιασμένες και καλά μελετημένες παρεμβάσεις», όπως την καθιέρωση παράλληλου νομίσματος, την επιστροφή στη δραχμή, την επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και τις μεταφορές κεφαλαίων σου.   

Σου υποσχεθήκαμε «την ίδρυση ενδιάμεσου φορέα για την διαχείριση των κόκκινων και επιχειρηματικών δανείων» και να! Τα λόγια μας έγιναν πράξη! Χάρη στην κυβέρνηση των… ΤΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξένα funds θα σε απαλλάξουν από το άγχος συντήρησης του δεύτερου σπιτιού σου και τη λειτουργία της προβληματικής οικογενειακής σου επιχείρησης. 

Στον ένα χρόνο της κυβέρνησης, για πρώτη φορά τέτοια συμφορά, κάναμε πράξη την υπόσχεσή μας για το κόψιμο της δωδέκατης σύνταξης, του ΕΚΑΣ, την αύξηση των ορίων ηλικίας! Διαβολή και παραποίηση των λόγων μας, από τους αμερικανοκίνητους πολιτικούς μας αντιπάλους, είναι το ότι, λαέ! τάχα, σου υποσχεθήκαμε ότι δεν θα κάνουμε «Καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων»!

Εμείς κρατάμε το λόγο μας! Οι θάλασσές μας χάρη στον δραστήριο υπουργό παραλλαγής καθαρίζουν από καρχαρίες, που πληθαίνουν στην κυβέρνηση! Γίνεται πράξη η «αντίληψή μας, <που> συνδυάζει τις ιδιωτικές επενδύσεις με ένα ισχυρό πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων», όπως το ονειρεύεται ο σκουριασμένος Σκουρλέτης. 

Λαέ! Μην ακούς τους ακροδεξιούς, εκτός και εάν είσαι ΑΝΕΛ. Η τρόικα έχει τελειώσει από τις 25 του Γενάρη του ’15!

Σήμερα, χάρη στην κυβέρνησή του Α. Τσίπρα, την κυβέρνηση των…  ΤΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στη χώρα μας έχει εγκατασταθεί το δημοκρατικό κουαρτέτο των δανειστών, που με διαφάνεια μας υποδεικνύει το τι πρέπει να κάνουμε αν, βέβαια, δεν έχει προλάβει ο αμερικάνος υπουργός των Οικονομικών.

Τέλος, Λαέ! σε κάθε ερώτηση δημοσκοπικής εταιρείας, που πληρώνεται από τη Νέα Δημοκρατία, όπως περίτρανα απόδειξε ο Κοτζιάς, για το τι φταίει που είσαι δυστυχισμένος απάντησε: Ο ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ, ηλίθιοι!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 26 Ιαν. 2016 - 12:21