Δοξάστε τους!

Μια και ο σύντροφος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, Αριστερός, την έκανε… γαργάρα, οι Αγρότες μας απαντούν στον Σόιμπλε:

«Υπάρχουν και οι Άνθρωποι, ηλίθιε»!

Και όχι μόνο η εφαρμογή των εκβιασμών.

Βεβαίως και έχουμε δίκιο,  όλοι εμείς οι... ιθαγενείς, που κατοικούμε σ’ αυτήν την προνομιακή χώρα, που παλαιότερα ακόμη και οι θεοί διάλεξαν για κατοικία τους, να αγανακτούμε με κάθε λογής… Μεττερνίσκο που μας παρουσιάζεται, μάς κουνάει το δάκτυλο, μάς απειλεί, μάς ξεγυμνώνει, μάς υποτιμά, μάς εξευτελίζει. Η ιστορία μας δεν επιτρέπει τίποτε από όλα αυτά και αν διαχρονικά δε βρίσκονταν κότες εγκατεστημένες στο Μαξίμου, όπως ακριβώς συμβαίνει, χωρίς αμφιβολία, σήμερα, η χώρα μας, εμείς οι ίδιοι, η ζωή μας, θα ήταν εντελώς διαφορετική!!

Πως όμως να γίνει αυτό  όταν πολιτικοί τυχοδιώκτες κατορθώνουν να παίρνουν τη χώρα μας στα χέρια τους, εμείς να τους χειροκροτούμε και αυτοί να απολαμβάνουν τις δάφνες τους;

Για να καταλάβετε  καλύτερα όλα αυτά, θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα, από ένα γεγονός που τηλεοπτικά παρακολούθησα την Κυριακή το πρωί   

Στην οθόνη της τηλεόρασης, ανάμεσα σε άλλα πρόσωπα, φιγουράρει φρεσκότατος και ανετότατος ο υπουργός οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, τέως εφοριακός και πιστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει, υποτίθεται διάλογο με τους αγρότες (και μάλιστα των Σερρών), αλλά και με άλλους κλάδους, μια και όλοι βρίσκονται στους δρόμους!

Απευθύνεται λοιπόν στους αγρότες γεμάτος σοφία, αυτοπεποίθηση και πολιτική δεινότητα και λέει: «Μέχρι τώρα η μέση φορολογική επιβάρυνση των αγροτών είναι 350 ευρώ. Την ίδια περίοδο η μέση φορολογική επιβάρυνση όλων των άλλων εργαζομένων είναι 950 ευρώ. Θέλετε αυτή τη τεράστια διαφορά να την κάνουμε μεγαλύτερη;…».

Και συνέχισε την αμπελοσοφία του χωρίς αντίλογο σε κάτι απλό. Γιατί ο σύντροφος υπουργός του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το καταλάβει προκειμένου να πιαστεί από τα μαλλιά του, όπως ο πνιγμένος, ομολόγησε τον τυχοδιωκτισμό του και τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού προεκλογικά όλοι αυτοί, ανεβασμένοι στα τρακτέρ, καλούσαν τους αγρότες σε επανάσταση, γιατί τους «έπιναν το αίμα», όταν γνώριζαν πως οι αγρότες είχαν την μικρότερη φορολογία, το αφορολόγητο πετρέλαιο, ειδικό τιμολόγιο ΔΕΗ κλπ. Δηλαδή και τότε και τώρα είχαν και έχουν δίκιο. Μονά ζυγά αυτοί κερδίζουν. Και τότε αγωνίζονταν για τα δίκαια του λαού και σήμερα δίνουν… μάχες γι’ αυτόν! Δοξάστε τους!

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 26 Ιαν. 2016 - 11:57