ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙΛΑ

«Η διχόνοια που κρατάει

ένα σκήπτρο η δολερή,

καθενός χαμογελάει

παρ’ το λέγονται κι εσύ»

Δ. Σολωμός

Η διχόνοια, όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής, είναι ένα από τα δύο σαράκια, που από αρχαιοτάτων χρόνων κατατρώει τις σάρκες του έθνους μας.

Το δεύτερο, αλλά εξίσου πανίσχυρο σαράκι της φυλής μας, είναι η αιώνια «καμαρίλα» αυτή που πάντα αδιαφορώντας για όλα τα άλλα, ανεβάζει και κατεβάζει ηγέτες σ’ αυτή τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της, τα οποία βεβαίως δεν  έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας!

Και δυστυχώς αυτά τα δύο σαράκια σήμερα τα βρίσκουμε μπροστά μας ολοφάνερα μεν στα όσα, μεταξύ κωμωδίας και δράματος, συμβαίνουν στην Νέα Δημοκρατία και στα όσα, άλλοτε υπογείως και άλλοτε δημοσίως συμβαίνουν στην πρώτη φορά Αριστερή μας τουρλού κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ!

Βεβαίως για τη διχόνοια που μοιράζει «σκήπτρα» εξουσίας σε κάθε έναν, δεν είναι ανάγκη να πούμε πολλά. Ας θυμηθούμε πόσοι και πόσοι αρχηγίσκοι ξεπετάχτηκαν από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, πόσα κομματίδια έκαναν, πόσοι διάττοντες αστέρες της πολιτικής εμφανίστηκαν, πόσες διασπάσεις έλαβαν χώρα, για να καταλάβουμε τις διαστάσεις αυτού του φαινομένου και τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο κόμμα αυτό και στην πολιτική γενικότερα.

Όμως, για την «καμαρίλα» θα χρειαστούμε κάποια ιστορικά στοιχειά, γιατί αυτή είναι ένα πανάρχαιο κουσούρι μας. Ας θυμηθούμε λοιπόν ένα ιστορικό γεγονός για να δούμε τις διαστάσεις του φαινομένου… Το 1067 στο θρόνο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ανεβαίνει ο Ρωμανός Διογένης, γιος στρατηγού. Πατριώτης, δραστήριος, ικανός, ακατάβλητος, αντιλαμβάνεται αμέσως τον τουρκικό κίνδυνο και τα δίνει όλα για να σχηματίσει στρατό ικανό, για να τον αντιμετωπίσει. Όμως η καμαρίλα, βλέπει στον Ρωμανό ΔΙΟγένη έναν θανάσιμο εχθρό για τα συμφέροντά της και με τη λογική, η αυτοκρατορία είναι μεγάλη, ας ξεμπερδεύουμε με τον Ρωμανό και μετά θα αντιμετωπίσουμε τον Τούρκο, μεθόδευσαν ώστε στην ιστορική μάχη του Μάτζικερτ το 1071, να νικηθεί ο Ρωμανός, μάλιστα πιάστηκε αιχμάλωτος. Έτσι οι Τούρκοι έγιναν κυρίαρχοι της Μικράς Ασίας και η αρχή του τέλους της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Αυτή η ίδια «η καμαρίλά» έκανε την εμφάνιση της μαζί με την διχόνοια στη Νέα Δημοκρατία με τη λογική, η Νέα Δημοκρατία είναι μεγάλο κόμμα, ας ξεμπερδεύουμε με αυτόν που είναι επικίνδυνος για μας και μετά το λέμε με τον Τσίπρα!

Μόνο που η ιστορία διαφωνεί κάθετα!

Ζακυνθινός

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 13 Δεκ. 2015 - 19:02