Άπονες εξουσίες σκοτώσαν τον Αντώνη

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Ι. Βαρβιτσιώτης, που δεν είναι και από τις ισχυρότερες μονάδες στο ανθρώπινο δυναμικό της Ν.Δ., έκανε μια δήλωση η οποία  μπορεί να είναι υβριστική για τον θαλασσοπνιγμένο από τις «άπονες εξουσίες» των ναυτεργατών, Αντώνη Καρυώτη, κυρίως, όμως, είναι δήλωση πολιτική που χαϊδεύει «αριστερά» αυτιά. 
Ο Βαρβιτσιώτης που, με αυτή του τη δήλωση απέδειξε ότι στο rotation του Μητσοτάκη δεν ήταν για φανέλα βασικού παίχτη και, μάλλον, στο επικείμενο κυβερνητικό restart θα περάσει στον πάγκο της Ν.Δ. για ξεκούραση,  είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του κλάδου της Ναυτιλίας τον οποίο συνδικαλιστικά ελέγχει το Κ.Κ.Ε. 
Εάν κάποιος κάνει τον κόπο να βάλει δίπλα- δίπλα τη δήλωση του Βαρβιτσιώτη με την επωδό της ανακοίνωσης των ναυτεργατικών συνδικάτων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που «συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ» θα δει πως, ο μεν Βαρβιτσιώτης κεκαλυμμένα υποστηρίζει τους ναυτεργάτες που «πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» ενώ, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του επικαλείται την κατακλείδα των κουμουνιστικών ναυτεργατικών σωματείων όπου υποτονικά αναφέρεται ότι: «Αποτελεί μελανό σημείο στο κλάδο των ναυτεργατών η απάνθρωπη συμπεριφορά των μελών του πληρώματος», ενώ τονίζεται πως: «Οι ναυτεργάτες έχουν δώσει σκληρούς αγώνες για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα»! τόσο σκληρούς που, σαν πειρατές πέταξαν έναν άνθρωπο στη θάλασσα!
Το ΠΑΜΕ μιλά για «απάνθρωπη συμπεριφορά!!!» και όχι για έγκλημα, αφού έγκλημα και μάλιστα ειδεχθές θα ήταν αν οι ναυτεργάτες ήταν μέλη συνδικάτου που δεν ελέγχεται από τα πολιτικά πλοκάμια του ΚΚΕ ενώ, η μακροσκελέστατη ανακοίνωση της Π.Ν.Ο.  για απεργιακή κινητοποίηση  επιρρίπτει ευθύνες σε όλο το σύστημα της ναυτιλίας,  εξαιρώντας το «καλό κεφάλαιο» των πλοιοκτητών και, κυρίως, τις ατομικές ευθύνες όσων έριξαν στη θάλασσα τον Αντώνη.
Ωστόσο, συγκεκριμένοι άνθρωποι ελέγχονται για μια απάνθρωπη απόφαση που, είναι άσχετη με την κακή κατάσταση των συνθηκών στη  ναυσιπλοΐα που καταγγέλλει η ΠΝΟ. Επιρρίπτοντας, όμως, ευθύνες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία  στο «σύστημα», στην πραγματικότητα απαλλάσσει τους πραγματικά ενόχους για το ειδεχθές έγκλημα.
Πάντως, η δήλωση Βαρβιτσιώτη προκάλεσε την παρέμβαση του… φιλόσοφου αρχηγού της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νίκου Ανδρουλάκη που δήλωσε:   «Αυτό που συνέβη [στον Πειραιά από τους ναυτεργάτες των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΚΚΕ] είναι ένα σοκαριστικό έγκλημα, μια αποτρόπαια πράξη, που δείχνει την αποκτήνωση. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε [λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ] πως πετάς έναν άνθρωπο στη θάλασσα, όταν είναι προφανές ότι στο σημείο που ήταν το πλοίο, θέτεις σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του…. Οι δηλώσεις, δε, του υπουργού Ναυτιλίας με τις οποίες εξισώνει προκλητικά τον θύτη με το θύμα, προκαλούν αλγεινή εντύπωση και περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία από την Κυβέρνηση».
Δηλαδή και σύμφωνα με  τη «λογική» του Νίκου Ανδρουλάκη που, ορθότατα κατακρίνει τη δήλωση Βαρβιτσιώτη,   ο καπετάνιος στο πλοίο  Blue Horizon θα μπορούσε να ρίξει έναν άνθρωπο στη θάλασσα σε σημείο που «είναι προφανές ότι ο κίνδυνος για τη ζωή του δεν θα ήταν άμεσος»; Και η πράξη του αυτή δεν θα ήταν αποτρόπαια, δεν θα μαρτυρούσε αποκτήνωση και δεν θα χαρακτηριζόταν «σοκαριστικό έγκλημα» για τον σοσιαλιστή Ανδρουλάκη; 

Το παρόν άρθρο εστάλη από τον συνεργάτης της εφημερίδας μας πριν από την παραίτηση του κ. Μιλιτάδη Βαρβιτσιώτη. Οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν απόλυτα τα γραφόμενά του.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 12 Σεπ. 2023 - 09:35