ADIOS AMIGOS...ΜΑΔΟΥΡΟ

Κάποτε, ένας Γαλάτης, αποκάλεσε τον Καλιγούλα «μαριονέτα»! Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας σκεπτικός τον κοίταξε και τούπε: «Αυτό είναι αλήθεια, πιστεύεις όμως ότι οι υπήκοοί μου αξίζουν περισσότερο από μένα;».

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω και ο νοών...νοείτω!

Ο λαός, έχει οργή αλλά δεν έχει μνήμη. Ο λαός είναι αγνώμων! Και, σε βεβαίωση αυτών των ισχυρισμών, η περίπτωση του λαού της Βενεζουέλας! Έχασε τις εκλογές ο Νικολάς Μαδούρο, ο «επαναστάτης» έμπνευση για τους συριζαίους! Ο λαός, δεν τού αναγνώρισε κανένα επαναστατικό προτέρημα, καμιά επαναστατική πρωτοτυπία! Καθοδηγούμενος από τα ντόπια διαπλεκόμενα συμφέροντα και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, διαμόρφωσε τη γνώμη του βλέποντας  τα άδεια ράφια των παντοπωλείων, το κόψιμο των συντάξεων του λαού, το κλείσιμο των τραπεζών, τη φορολόγηση και του αέρα που αναπνέει, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, το ξεπούλημα των τραπεζών σε ξένα κεφάλαια έναντι πινακίου φακής, την αυθαιρεσία της κομματικής αστυνομίας, την οικογενειοκρατία, την ύπουλη συμμετοχή των «συνδικαλιστικών του ταγμάτων» στις απεργίες, το ότι οι υπουργοί τού… Μαδούρο δεν πλήρωναν φόρους!

Άδικε και αχάριστε Λαέ ! Είναι δυνατόν να θυμούνται τόσο ψυχοφθόρες υποχρεώσεις, όπως τη δήλωση κάποιων εκατομμυρίων στην Εφορία, κάποιων αγροτεμαχίων ή μετοχών σε κατασκευαστικές εταιρείες, που λυμαίνονται δημόσια έργα, άνθρωποι που, αφ ενός δεν ήξεραν πως πρέπει να τα δηλώσουν και αφ ετέρου από τα γεννοφάσκια τους πλούσιοι, ως αριστεροί από ανία,  αγωνίζονται καθημερινά για την ταξική σου ανεξαρτησία;

 Όμως, ο αγνώμων λαός, με την ψήφο του έστειλε το Μαδούρο και τη συμμορία του στα αζήτητα της ιστορίας! Τελευταία πράξη του δράματος, σε μια στημένη συνέντευξη, σαν αυτές που δίνει ο φίλος του, Αλέξης Τσίπρας, ο αιματοβαμμένος δικτάτορας παραδέχθηκε την ήττα του με λόγια πολύ χρήσιμα για κάθε «ψευτοεπαναστάτη», που ο λαός διώχνει με τις κλωτσιές από την εξουσία. «Ήρθαμε με την ηθική μας, (κάτι σαν την ηθική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) με την δεοντολογία μας, (σαν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ) για να αναγνωρίσουμε αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα, για να το αποδεχθούμε και να πούμε στη Βενεζουέλα μας ότι το Σύνταγμα και η Δημοκρατία θριάμβευσαν»!

Το Σύνταγμα και η Δημοκρατία! Όχι ο λαός! Ο λαός θριαμβεύει μόνο όταν «δίνει» την εξουσία σε κάπηλους επαναστάτες!

Ο  λαός! Ο Άστατος λαός δεν άκουσε ούτε τη φωνή του ντόπιου Αρχιεπισκόπου, που τόσο γοητεύτηκε από την εμφάνιση του φαντάσματος του Ούγκο Τσάβες σε παράθυρο εργοστασίου και γιαυτό ζήτησε, όπως ο δικός μας Ιερώνυμος, τη στήριξη της κυβέρνησης που, με τόση συνέπεια κάνει την ταξική συνεργασία και την αστική διαχείριση πράξη!

Δεν είναι μόνο λυπηρό που, σε μια τόσο δύσκολη πολιτικά περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έναν τόσο χρήσιμο σύντροφο. Είναι πως, χάνοντας την εξουσία ο Μαδούρο ελαττώνονται αριθμητικά οι χώρες, όπου αύριο και, μετά τον τερματισμό του αριστερού και ακροδεξιού «εξυγιαντικού» τους προγράμματος στην Ελλάδα, οι επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο.

Εξ άλλου, η σωτηρία του κόσμου και οι αλλαγές στο παγκόσμιο στερέωμα, παραμένουν μια από τις βασικές προτεραιότητες των επαναστατών μας, ακόμα και όταν είναι πεσμένοι… στα τέσσερα!

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 22 Δεκ. 2015 - 12:32