Δεν ήταν γραφτό για τον Μέσι

Μπορεί να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, μπορεί όλοι να μιλάνε για αυτόν ως τον παίκτη – φαινόμενο, μπορεί να έχει κερδίσει πέντε φορές την  ‘’Χρυσή Μπάλα’’, όμως για τον ίδιο δεν είναι αρκετά...

Ο μεγαλύτερος πόθος του Λιονέλ Μέσι ήταν να διακριθεί με το εθνόσημο στο στήθος, κάτι που ούτε φέτος μπόρεσε να πετύχει.

Στον τελικό του Copa America 2016 μεταξύ Χιλής και Αργεντινής, η ομάδα του Χοσέ Αντόνιο Πίτσι υπερασπίστηκε τον τίτλο της νικώντας τον Μέσι και την παρέα του στην διαδικασία των πέναλντι. Ο Αργεντίνος super star έμελλε να είναι ο μοιραίος του τελικού καθώς έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Κλαούντιο Μπράβο βυθίζοντας σε μεγάλη θλίψη όλο το έθνος της Αργεντινής. Ακολούθησε και το άστοχο πέναλντι του Λούκας Μπίγλια όμως αυτόν τον σταμάτησε ο Χιλιανός goalkeeper.

Έτσι όπως πριν ένα χρόνο στο Σαντιάγο, έτσι και φέτος στο Νιου Τζέρσεϊ, η Χιλή κατέκτησε το Copa América επικρατώντας της Αργεντινής στην διαδικασία των πέναλτι με 4-2. Είναι η δεύτερη κατάκτηση του Copa America για τη Χιλή στην ιστορία της, ενώ η Αργεντινή παραμένει στις 14, με την τελευταία να έχει γίνει το 1993 καθώς εδώ και 23 χρόνια δεν έχει κατακτήσει κάποιο τρόπαιο.

Η άσχημη αυτή έκβαση του τελικού για τους Αργεντίνους δεν παύει να σταματά. Μόλις μετά την λήξη του αγώνα ο Μέσσι ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση με την εθνική ομάδα, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια τόσο στο Αργεντίνικο όσο και στο παγκόσμιο στερέωμα. Υπάρχουν πάντως και άλλα δημοσιεύματα σύμφωνα με το ‘’ESPN Argentina’’ που θέλουν και άλλους Αργεντίνους να αποχωρούν από την Εθνική ομάδα, ανάμεσά στους οποίους βρίσκονται ο Αγκουέρο και ο Άνχελ Ντι Μαρία.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 27 Ιουν. 2016 - 18:26