Στις Σέρρες θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου αθλητών με αναπηρία

Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα θα διεξαχθεί στις Σέρρες, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία (17-20 ετών).

 

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, το Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής» θα γεμίσει από αθλητές και αθλήτριες 57 σωματείων, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε αθλήματα στίβου, για να καταρρίψουν τα δικά τους, ατομικά ρεκόρ.

 

Φέτος, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, αποφάσισε οι αγώνες να διεξαχθούν στις Σέρρες, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου 2024, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Στέφανος Φασιάς, ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων κ. Κωνσταντίνος Σιάχος και η Έφορος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός ΑμεΑ κ. Θωμαή Θεοδωρίδου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου για την αθλητική διοργάνωση.

 

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ανέφερε ότι ο Δήμος Σερρών στέκεται αρωγός σ' αυτές τις διοργανώσεις. «Οφείλουμε να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, καθώς είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδείξουμε ότι έχουμε φτάσει σ' ένα επίπεδο συμπερίληψης, πολιτισμού και αποδοχής όλων των συνανθρώπων μας, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες, στην καθημερινότητα και στον αθλητισμό. Ως Δήμος Σερρών είμαστε και θα είμαστε κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες» τόνισε η κ. Μητλιάγκα.

 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, χαρακτήρισε σημαντική την εν λόγω διοργάνωση, την οποία στηρίζει και η Περιφερειακή Ενότητας Σερρών. «Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα, στο οποίο πρώτα είναι η ψυχή και μετά το σώμα. Σπουδαίοι αγώνες από ανθρώπους που ξεχωρίζουν. Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, στηρίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία. Ευχαριστώ και το Δήμο Σερρών που μαζί ενώνουμε δυνάμεις, στηρίζοντας τον αθλητισμό. Για εμάς ο αθλητισμός αποτελεί πρώτο μέλημά και έτσι θα συνεχίσουμε» ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

 

Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Στέφανος Φασιάς και ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων κ. Κωνσταντίνος Σιάχος, ευχαρίστησαν το Δήμο Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Αθλητών με Αναπηρίες.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φασιάς τόνισε: «Είμαστε πολύ περήφανοι και ευχαριστούμε το Δήμο Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που είναι αρωγοί στους αγώνες στίβου. Οι δύο φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Σήμερα εδώ στις Σέρρες, ενώνουμε δυνάμεις και δημιουργούμε πολιτισμό, καθώς ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Η πόλη των Σερρών με τα ηγετικά στελέχη που έχει δημιουργούν πολιτισμό. Αξίζουν συγχαρητήρια, στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, στη Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα και στον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Κεΐσογλου».

 

Από την πλευρά του, ο κ. Σιάχος, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην πόλη των Σερρών, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή που το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου θα διεξαχθεί στις Σέρρες. «Εκ μέρους της Ομοσπονδίας ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και την Δήμαρχο Σερρών που στηρίζουν την προσπάθεια. Είναι αγώνες ανταγωνιστικοί και τα παιδιά προσπαθούν να έχουν καλές επιδόσεις και πανελλήνια ρεκόρ. Καλώ τους Σερραίους και τις Σερραίες να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε την ώθησαν στα παιδιά να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό» επισήμανε ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων.

 

Τέλος, η Έφορος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός ΑμεΑ κ. Θωμαή Θεοδωρίδου ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου που συνέβαλαν στην υλοποίηση του Πρωταθλήματος, στις Σέρρες. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες να δώσουν το παρών στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. «Είναι τιμή μας που θα έρθουν στις Σέρρες αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από Κρήτη, Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα. Θέλουμε τα παιδιά με αναπηρία να ενταχθούν στον αθλητισμό για την πλήρη κοινωνικοποίησή τους» ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 10 Μάιος. 2024 - 09:34