Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Να γράψει ιστορία στη Βαρκελώνη με στόχο το Βερολίνο

Σπάει την παράδοση και πετάει για Βερολίνο ο Ολυμπιακός; Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλουν να κάνουν αυτό που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα ως τώρα σε Game 5, να κάνουν δηλαδή το break σε πέμπτο παιχνίδι σειράς στα playoffs της Euroleague και να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το final-4.

Ωστόσο, μόνο εύκολο δεν θα είναι κάτι τέτοιο, αφού αντιμετωπίζουν την ισχυρή Μπαρτσελόνα (22.00, Novasports) στην έδρα της, όπου και μετράει μόλις τρεις ήττες στη φετινή σεζόν στη διοργάνωση (μία από τον Ολυμπιακό στα playoffs και από μία από Μονακό και Ολίμπια Μιλάνο).

Ο Ολυμπιακός έδειξε, πάντως, στο Game 4 στο ΣΕΦ πως είναι ικανός να προκριθεί από τη σειρά, διαλύοντας με 92-58 τους Καταλανούς, αλλά η σημερινή αναμέτρηση σίγουρα θα είναι διαφορετική. Πάντως, η ομάδα του Μπαρτζώκα θα μπορούσε να είχε τελειώσει τη σειρά από την περασμένη εβδομάδα, αλλά στο τρίτο ματς υπήρχαν πολλά παράπονα για την αντιμετώπιση της διαιτησίας.

Το πόσο ισορροπημένο είναι το εν λόγω ζευγάρι, πάντως, καταδεικνύεται από το γεγονός πως έχουν γίνει ήδη δύο brake στα μεταξύ τους ματς, με κάθε ομάδα να μετράει από μία εκτός έδρας νίκη και το σκορ να είναι στο 2-2. Αμφότεροι ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια με ίδιο ρεκόρ (22-12), με τους γηπεδούχους να τερματίζουν τέταρτοι αφού είχαν τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Αν κοιτάξει κανείς, τώρα, τα νούμερα των δύο ομάδων, η Μπαρτσελόνα υπερέχει επιθετικά (81.7 πόντοι ανά ματς σε σύγκριση με τους 79 του Ολυμπιακού) και οι Πειραιώτες αμυντικά (δέχονται 74.8 και οι «μπλαουγκράνα» 79.2). Γενικότερα, στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες στο επιθετικό κομμάτι υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, αλλά ανασταλτικά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι στις περισσότερες από αυτές.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Καταλανοί θα παραταχθούν πάνοπλοι, ενώ για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων» μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί ο Λαρεντζάκης, ο οποίος έχει ακολουθήσει πάντως την αποστολή στη Βαρκελώνη.

«Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που έχουμε δώσει φέτος, μαζί με τον τελικό Κυπέλλου. Ελπίζω να είναι μια από τις πιο σπουδαίες νύχτες που έχουμε βιώσει ποτέ σε αυτό το γήπεδο. Δεν υπάρχει φαβορί. Όλη η σειρά ήταν πολύ κλειστή, αλλά εγώ πάντα πιστεύω στην ομάδα μου, θεωρώ πως είναι η καλύτερη και θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ρότζερ Γκριμάου.

Από τη δική του πλευρά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το τελευταίο παιχνίδι κρίθηκε με μεγάλη διαφορά, όμως, δεν ξέρεις ποτέ στο επόμενο πως θα λειτουργήσει αυτό. Συχνά λειτουργεί ως κίνητρο στον αντίπαλο γιατί νιώθει πληγωμένος. Από την άλλη, εμείς είδαμε πως αν ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και παίξουμε καλά, το ταβάνι μας είναι ψηλό και μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε.

Είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε πέμπτο παιχνίδι, απέναντι στην Μπαρτσελόνα μια τόσο μεγάλη ομάδα για να περάσουμε στο φάιναλ φορ. Ξέρουμε πως δεν είμαστε στο γήπεδό μας και δεν είμαστε το φαβορί. Όμως, σε κάθε περίπτωση έχουμε τις πιθανότητές μας αν παίξουμε καλά να περάσουμε».

Διαιτητές είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς, Νταμίρ Γιαβόρ και Ούρος Νίκολιτς.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 08 Μάιος. 2024 - 10:40