Βαρβάρα Μητλιάγκα – Δήμαρχος Σερρών: «Η εποχή που η υποκρισία, το ψέμα και το θράσος επικρατούσαν στην πόλη μας ανήκει στο παρελθόν»

«Παρωχημένες και καταδικασμένες από την κοινωνία πολιτικάντικες πρακτικές επιχείρησαν χτες να αναβιώσουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών» τονίζει με γραπτή δήλωσή της, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία απαντά στον επικεφαλής της «Συμμαχίας Σερραίων» Αλέξανδρο Χρυσάφη, σχετικά με τα όσα ανέφερε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα των εργαζομένων covid. Η κ. Μητλιάγκα, αναφέρει ότι «η μονιμοποίηση των συμβασιούχων COVID αντίκειται στο Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο από το 2001 και μετά προβλέπει ρητά ότι μόνιμος (ή συμβασιούχος αορίστου χρόνου) στο Δημόσιο γίνεσαι μόνο μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ. Έχει κριθεί νομολογιακά από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας», υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα υπόλοιπα είναι κοροϊδία και λαϊκισμός». Η Δήμαρχος Σερρών, σε άλλο σημείο της δήλωσή της, σημειώνει ότι δεν θα προσπαθήσει με πολιτικάντικο τρόπο να υποκριθεί και να λέει ψέματα. «Οι συμπολίτες μου να ξέρουν ότι θα τους κοιτάζω στα μάτια και θα ακούνε την αλήθεια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση της κ. Μητλιάγκα

- Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο γίναμε μάρτυρες μιας  γιορτής του λαϊκισμού και της εκμετάλλευσης της ανάγκης και αγωνίας των συμβασιούχων covid για δουλειά.

- Άνθρωποι που από την αρχή γνώριζαν ότι δουλεύουν με ημερομηνία λήξης, άνθρωποι που προσλήφθηκαν για 5 μήνες και κατέληξαν να εργάζονται για 4 χρόνια. Άνθρωποι που ομολογουμένως πρόσφεραν πολλά και την περίοδο της πανδημίας αλλά και μετά από αυτήν, λόγω της ομολογουμένως υποστελέχωσης των Δήμων.

- Άνθρωποι που δεν αντιμετωπίσαμε με μικροπολιτικά κριτήρια και  πολιτικαντισμούς, όπως επέλεξε να κάνει η «Συμμαχία Σερραίων» και ο κ. Χρυσάφης. Και στους οποίους συνειδητά επιλέξαμε να πούμε την αλήθεια, και να μην τους κοροϊδεύουμε με φρούδες ελπίδες και ανεδαφικές υποσχέσεις.

Παρωχημένες και καταδικασμένες από την κοινωνία πολιτικάντικες πρακτικές επιχείρησαν χτες να αναβιώσουν.

Πρακτικές που ποδοπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πουλώντας κούφια ελπίδα χωρίς αντίκρυσμα με κροκοδείλια δάκρυα που στεγνώνουν μόλις τελειώσει το «κομμάτι» τους. Επιχείρησαν χτες λοιπόν με ένα κακοστημένο σόου για μια ακόμη φορά να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

- Ας πούμε μια αλήθεια: Η μονιμοποίηση στο δημόσιο απαγορεύεται από το Σύνταγμα, όταν δεν έχει περάσει από διαδικασία ΑΣΕΠ. Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα.

- Να πούμε μια αλήθεια ακόμη; Στους ανθρώπους αυτούς δόθηκε μια ευκαιρία να επιλεγούν να δουλέψουν στο δημόσιο χωρίς αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια.  Δεν ευθύνονται αυτοί. Αυτή ήταν για διάφορους λόγους τότε η επιλογή της Πολιτείας. Μια ευκαιρία που δεν δόθηκε σε πολλαπλάσιους συμπολίτες μας.

 

 

Ακούω συνέχεια ότι το θέμα είναι πολιτικό και έτσι πρέπει να το χειριστούμε. Το ακούω αυτό για πολλά θέματα.  Θέλω με ευθύτητα να σας πω ότι δεν ήμουν και  δεν θα γίνω ποτέ επαγγελματίας πολιτικός: ΔΕΝ ΘA ΠPOΣΠAΘΩ ME ΠOΛITIKANTIKO TPOΠO NA YΠOKPINOMAI  KAI NA ΛEΩ ΨEMATA. Οι συμπολίτες μου να ξέρουν ότι θα τους κοιτάζω στα μάτια και θα ακούνε την αλήθεια. H EΠOXH ΠOY H YΠOKPIΣIA, TO ΨEMA KAI TO ΘPAΣOΣ EΠIKPATOYΣE ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ EΛHΞE!

Ενσυναίσθηση για εμάς είναι να στέκεσαι δίπλα στον συνάνθρωπο με ειλικρίνεια και πραγματική αγωνία επίλυσης των προβλημάτων, όχι για να στήνονται με υποκρισία σόου στην πλάτη τους και απαξιώνοντας στην πράξη την αγωνία τους.

Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων COVID αντίκειται στο Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο από το 2001 και μετά προβλέπει ρητά ότι μόνιμος (ή συμβασιούχος αορίστου χρόνου) στο Δημόσιο γίνεσαι μόνο μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ. Έχει κριθεί νομολογιακά από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Όλα τα υπόλοιπα είναι κοροϊδία και λαϊκισμός.

Αυτός ο λαϊκισμός που τόσο κόστισε στην κοινωνία και την πατρίδα μας.

ΦΤΑΝΕΙ!

Το ίδιο το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά είτε τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, είτε τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 18 Απρ. 2024 - 16:59