Τάσος Χατζηβασιλείου: Campus επαγγελματικής κατάρτισης στις Σέρρες

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννα Λυτρίβη πραγματοποίησε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, με αντικείμενο τη σύγχρονη πολιτική επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Ο Σερραίος βουλευτής, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες του νέου νομοθετικού πλαισίου, ζήτησε από την υφυπουργό τη δημιουργία campus, δηλαδή ενός Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μαζί με Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας, στις Σέρρες. Η πρόταση του κ. Χατζηβασιλείου αποσκοπεί στη στοχευμένη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς των Σερρών, εξασφαλίζοντας την ταχύτερη δυνατή απορρόφηση στην τοπική αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής δήλωσε: «Στις Σέρρες, χρειαζόμαστε ένα campus που θα παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλού επιπέδου, σε πλήρη σύνδεση με την αγορά. Μια τέτοια οργανωμένη δομή θα δώσει την αναπτυξιακή ώθηση που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας. Αξιοποιούμε τα εργαλεία που παρέχει η κυβέρνηση και, ταυτόχρονα, στηρίζουμε τους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν στον τόπο μας. Ευχαριστώ την Ιωάννα Λυτρίβη για τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της».

--

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 10 Απρ. 2024 - 19:13