Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για το «Μαθητών Επιχειρείν» του Επιμελητηρίου Σερρών

Ενημερωτική συνάντηση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Μαθητών Επιχειρείν» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, στο Επιμελητήριο Σερρών.

Ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί φέτος στις 17 Μαΐου και τη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού για ακόμη μία χρονιά , το Επιμελητήριο με τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τις συμμετοχές που υπάρχουν από τα σχολεία του Νομού αλλά και ένας γενικός συντονισμός , στο πλαίσιο προετοιμασίας της εκδήλωσης.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Θωμάς Τενεκετζής καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τους μετέφερε τις ευχές του Προέδρου Αθανάσιου Μαλλιαρά και τους ευχαρίστησε που από το 2015 αγκαλιάζουν με θέρμη αυτό το εγχείρημα και δημιουργούν έξυπνες, καινοτόμες και εντυπωσιακές εικονικές επιχειρήσεις.

mathiton_epixeirein_sinantisi_1.jpg

Υπεύθυνος για το «Μαθητών Επιχειρείν» από το Επιμελητήριο έχει οριστεί το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Παπουτσής, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης. Χαρακτήρισε το «Μαθητών Επιχειρείν» μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες και δεξιότητες και να τις εφαρμόσουν στην πράξη.

Τη Β/θμια Εκπαίδευση εκπροσώπησε η κ. Δήμητρα Σαγίρη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ενθουσιασμό των μαθητών που θα συμμετάσχουν για ακόμη μία χρονιά σ’ αυτόν τον πρωτότυπο και καινοτόμο διαγωνισμό. Από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου παρούσα ήταν και η Οικονομική Επόπτρια Ελένη Τσιαπάρα.

Από την πλευρά του, ο πρώην Αντιπρόεδρος του Επιμελητήριου Δημήτρης Γιαννάκης που είχε την ευθύνη του «Μαθητών Επιχειρείν» όλα τα προηγούμενα χρόνια, επισήμανε πως το Επιμελητήριο Σερρών είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα που διοργανώνει μια τέτοια εκδήλωση από το 2015 και εξέφρασε την πεποίθηση πως και φέτος οι μαθητές θα μας καταπλήξουν.

Ακολούθησε η παρουσίαση εικονικών επιχειρήσεων από μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, του Γυμνασίου Δημητριτσίου και του Γενικού Λυκείου Νέας Ζίχνης, σχολεία τα οποία κέρδισαν το 1ο βραβείο στον περσινό διαγωνισμό.

Να σημειώσουμε πως οι δηλώσεις συμμετοχής για το «Μαθητών Επιχειρείν» συνενται. 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 22 Φεβ. 2024 - 12:16